16 aprilie 2019

Sursa: tass.ru, 112.international

 Duma de Stat a Rusiei a adoptat proiectul de lege privind furnizarea serviciilor rusești de internet în cazul în care Rusia este deconectată de la infrastructura globală World Wide Web.

 

Roskomnadzor (Serviciul federal pentru supravegherea comunicațiilor, tehnologiei informației și mass-media) va fi responsabil pentru "coordonarea funcționări stabile, sigure și integrate" a Internetului în Rusia.

 

Dacă există amenințări privind funcționarea stabilă a Internetului în Rusia, Serviciul poate "pune în aplicare gestionarea centralizată a rețelei publice de telecomunicații".

 

Guvernul va defini tipurile de amenințări și măsuri de eliminare a acestora, inclusiv "cazurile care implică gestionarea mijloacelor tehnice pentru contracararea amenințărilor și acordarea de instrucțiuni obligatorii".


Legislația secundară trebuie să ofere "cerințe privind interacțiunea tehnico-organizațională în cadrul gestionării centrale a rețelei publice de telecomunicații și modalitățile prin care Roskomnadzor stabilește posibilitățile tehnice de executare a instrucțiunilor date în cadrul conducerii centrale", se arată în document.

 

În plus, guvernul este responsabil și cu "definirea condițiilor și a cazurilor în care furnizorul de servicii are dreptul să nu tranziteze traficul prin mijloacele tehnice de combatere a amenințărilor". Sunt scutiți de responsabilitatea de a bloca informațiile interzise operatorii care au confrmat că dețin sistemele [de filtrare și control] cerute de conducerea centrală a rețelei publice de telecomunicații.


Legea prevede, de asemenea, crearea unui sistem național cu nume de domenii (DNS).

 

Anterior, presa rusă a informat că a fost deja alocată suma de 456,9 milioane dolari pentru dezvoltarea internetului suveran.

 

 

 

 

 

 

Duma de Stat a Rusiei a adoptat proiectul de lege privind suveranitatea Internetului rusesc

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE