15 noiembrie 2019

Sursa: ria.ru, remnmilitaryblog.com

 Directorul Centrului pentru analiza comerțului mondial de armament din Federația Rusă, Igor Korotchenko, a declarat, pe 15.11.2019, pentru agenția de presă RIA Novosti, că Egiptul, unul dintre principalii importatori de armament rusesc, va cumpăra avioane de vânătoare de tip Su-35 în pofida presiunilor americane.

 

Anterior, publicația Wall Street Journal, a informat că, într-o scrisoare comună, reprezentanții Pentagonului și Departamentului de Stat al SUA au avertizat autoritățile egiptene cu privire la pericolul impunerii de sancțiuni, în cazul achiziției de avioane de vânătoare rusești Su-35. Potrivit publicației, într-o scrisoare trimisă miercuri, secretarul de stat, Mike Pompeo, și șeful Pentagonului, Mark Esper, i-au cerut ministrului egiptean al apărării să anuleze acordul cu privire la achiziționarea de avioane Su-35.

 

“Statele Unite nu sunt pregătite pentru o concurență echitabilă pe piața mondială a armamentului și apelează din nou la practica vicioasă a exercitării de presiuni asupra unui stat suveran, care alege cea mai bună armă pentru a se apăra. Sunt sigur că Egiptul nu va ceda șantajului, iar unul dintre cele mai bune avioane de vânătoare multirol din generația 4 ++ va intra în serviciu de luptă în această țară”, a spus Korotchenko.

 

Directorul Centrului pentru analiza comerțului mondial de armament a menționat că, în prezent, cooperarea în domeniul tehnico-militar dintre Federația Rusă și Egipt se dezvoltă cu succes. Avantajul armelor rusești față de produsele concurenților a fost confirmat în mod constant, inclusiv la exercițiul recent de apărare antiaeriană ruso-egiptean Săgeata prieteniei-2019.

 

“Egiptul, care este astăzi unul dintre principalii cumpărători de arme rusești, a organizat recent exercițiul comun de apărare antiaeriană pe scară largă Săgeata prieteniei-2019, în timpul căruia au fost simulate atacuri cu drone, similare cu atacurile desfășurate de curând asupra infrastructurii petroliere din Arabia Saudită. Spre deosebire de complexele americane Patriot, complexele rusești Buk-M2E și Tor-M2E au distrus cu succes țintele, care au simulat drone ale adversarului”, a precizat Korotchenko.

 

Informații despre faptul că Federația Rusă și Egiptul au încheiat un contract pentru livrarea de avioane de vânătoare Su-35 au apărut, în luna aprilie 2019, în gazeta rusească Kommersant, dar nu au fost confirmate oficial. Potrivit surselor publicației, contractul, care prevede achiziționarea a peste 20 de avioane și de rachete pentru acestea, pentru o sumă de aproximativ două miliarde de dolari, a intrat în vigoare la sfârșitul anului 2018, iar livrările propriu-zise vor începe în perioada 2020-2021.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În ultima perioadă, SUA au făcut presiuni asupra mai multor state pentru a renunța la achiziționarea de armamente de producție rusească. Cel mai cunoscut dintre aceste cazuri este cel al Turciei, stat membru NATO, care, în pofida disputelor puternice cu SUA, nu a renunțat la achiziționarea sistemelor de rachete antiaeriene S-400 Triumf.

În afară de Turcia, și alte state, între care India sau Indonezia, au fost amenințate cu introducerea de sancțiuni din partea SUA, dacă nu renunță la contractele pentru achiziționarea de armamente rusești.

Trebuie precizat faptul că, până în prezent, demersurile americane nu au avut succes și niciunul dintre statele amenințate nu a renunțat la cooperarea tehnico-militară cu statul rus.

Avantajul armelor rusești pe piața mondială de armament este reprezentat, pe lângă competitivitatea produselor, de prețurile scăzute, în comparație cu produsele similare americane.

 

Egiptul va cumpăra avioane de vânătoare rusești, de tipul Su-35, în pofida presiunilor SUA

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE