Elicopter rc

mejor-helicóptero-RC

Faptul că am acasă cel mai bun elicopter RC a fost sinonim cu distracția pentru întreaga familie, deoarece nu numai că îl folosesc copiii mei, dar și soția mea, tata și cu mine putem face o plimbare cu el. Astfel, de Crăciunul trecut am cumpărat câte un elicopter pentru fiecare dintre ei și au fost atât de încântați încât am avut deja câteva concursuri.

Judecând după oamenii pe care i-am văzut în parc făcând același lucru data trecută, aș spune că nu suntem singurii predispuși la acest tip de distracție. Este o modalitate excelentă de a ieși în aer liber și de a învăța noi abilități, fără ca activitatea să devină plictisitoare, ca în cazul altor hobby-uri.

Cele mai bune elicoptere RC

Care este cel mai bun elicopter RC?

Dacă sunteți nou în domeniul elicopterelor RC, orice căutare poate fi derutantă, dar cu ajutor va fi mai ușor.

Ți-aș spune că lucrul de bază este să cumperi un elicopter cu o stabilitate bună, pentru că există formate atât de profesioniste încât nici măcar un pilot adevărat nu le poate echilibra, dar asta face parte din distracție.

În acest comparativ am pregătit preferatele mele, toate mici, practice, potrivite pentru copii și adulți, cu o comunicare excelentă între mână și motor, cu răspuns și rezistență la căderi sau accidente.

Dar adevărata diferență între un model bun și unul prost este în elicea sa, cea coaxială sau cu două rotoare este cea mai populară în zilele noastre, și pe bună dreptate, deoarece este un sistem excelent pentru controlul de la distanță.

Iată cele mai bune elicoptere RC:

1. Vococal V911 Vococal V911 4CH 2.4G Remote Control Helicopter

Cu cablu de încărcare USB

51whHOvSvUL

Vezi pretul Emag

Este o alegere de top pe piața , deoarece se adresează persoanelor experimentate care se pot descurca cu patru canale și rotor dublu. Cu toate acestea, dacă sunteți la început de drum, vă veți bucura să știți că structura sa este rezistentă la șocuri și căderi.

Vine cu elice de rezervă, baterii duble pentru zboruri de 6 minute și este prevăzut cu un control de afișare care face diferența, deoarece afișează cifrele de altitudine și viteză în timpul zborului.

2. EACHINE H101 3.5CH RC Helicopter

Potrivit pentru începători

Acest controler cu emițător este mai simplu, deoarece se ocupă doar de accelerație și direcție, deoarece aeronava vine cu un stabilizator giroscopic încorporat. Are o putere bună și o manevrabilitate mare cu elicea sa superioară coaxială.

Este ușor și flexibil, cu o comunicare în infraroșu foarte bună, astfel încât răspunsul la controler va fi imediat, indiferent de distanță. Vă recomand să cumpărați ca o opțiune pentru copii sau pentru a începe hobby-ul acestor elicoptere.

3. Vatos 3.5CH Remote Control Helicopter

Elice de înlocuire

Dacă sunteți la început cu telecomanda poate fi o altă opțiune bună pentru a vă lansa în acest hobby. Nu funcționează în condiții de vânt, dar în interior și în zilele însorite zboară lin și este foarte ușor de manevrat. Poate fi o opțiune excelentă pentru copiii mai mari, începând cu vârsta de 8 ani, pentru a-i ajuta să se concentreze și să-și coordoneze mâinile și ochii.

În general, este un model mic, puțin mai mare decât palma mâinii, practic și rezistent la lovituri de pereți sau la căzături.

4. Syma S39 3CH 2.4GHz RC Helicopter by DoDoeleph

Eficacitate coaxială

41cn5WxZXYL

Vezi pretul Emag

Din experiența mea, acesta este unul dintre cele mai fiabile și mai consistente elicoptere controlate prin radio pentru a zbura confortabil, indiferent de nivelul de experiență. Fiul meu de 15 ani îl folosește și se bucură de el la fel de mult ca și mine sau ca și copilul meu de 10 ani.

Are două viteze de zbor, două baterii incluse și un controler simplu. Personal, ceea ce îmi place cel mai mult este funcția de căutare a luminii, care îi permite să zboare în serile și nopțile întunecate.

5. Amewi Eurocopter Tiger 25094 RC Helicopter

Motor de pornire dublu

41qnfG843XL

Vezi pretul Emag

Este puțin mai complex decât un model pentru copii și cel mai asemănător cu faimosul, dar scumpul Apache. Finisajul său de luptă adaugă o notă specială distracției, iar ușurința de zbor te va face să te simți ca un adevărat războinic.

Principalele sale avantaje sunt stabilitatea bună, dimensiunile compacte și designul simplu și ergonomic. Atâta timp cât îl țineți în raza de acțiune a emițătorului, va zbura foarte bine în aer liber și în interior.

Comenzi pentru elicoptere RC

Comenzi FP sau CP: Care este diferența?

Pentru a putea determina mișcările micului nostru elicopter, trebuie să cunoașteți aceste două formate care sunt folosite pentru a face aparatul să coboare sau să urce în aer.mejor-helicóptero-RC

Modul în care elicopterele își pot modifica altitudinea este prin schimbarea unghiului de pas al paletelor rotorului. Acestea sunt elice superioare mici care permit trecerea aerului și care, în funcție de relația lor cu vântul, pot schimba direcția întregului transport.

Prima modalitate de a realiza acest lucru este schimbarea fixă a pasului (sau FP), care este mult mai simplă, deoarece evită comenzile independente, dar mai limitată în ceea ce privește mișcarea și manevrabilitatea.

În acest stil, structura fiecărei palete este legată de o bară stabilizatoare care funcționează ca un volant pentru a deplasa întregul rotor într-o parte sau alta, ceea ce generează încrucișări, dar împiedică paletele să se încline pe axa longitudinală a propriului tub.

Astfel, pentru a ridica sau a coborî paletele fixe, trebuie să se mărească viteza de rotație, adică a motorului în general, ceea ce nu numai că face ca aparatul să zboare mai repede în exterior , dar mărește și suspensia în aer.

Totuși, acest lucru face ca menținerea unei altitudini constante să fie mult mai greu de realizat.

În schimb, al doilea model de elicoptere RC este cel cu pas colectiv (sau CP). Această clasificare înseamnă că palele nu au o bară de zbor care să le lege în partea superioară și, prin urmare, pot să se încline independent.

Pentru a se ridica, stilul CP se folosește de această abilitate și face ca paletele să se încline lăsând aerul să curgă într-o anumită direcție pentru a obține coborârea sau ridicarea. Astfel, palele vor face o mișcare colectivă coordonată fără a afecta accelerația motorului pentru a atinge altitudinea dorită.

Trebuie remarcat faptul că aceste modificări în aceste modele sunt doar modificări de altitudine. Pentru a se deplasa la dreapta sau la stânga, ambele tipuri de elicoptere utilizează același sistem de rotație a articulațiilor, numit control ciclic.

Comenzi și canale

Pentru a putea controla și pilota corect elicopterul, trebuie să știți cum să faceți fiecare mișcare, iar acestea sunt legate de controlul pe care îl veți avea în mâini, de capacitatea structurală a machetei, dar și de canalele de transmisie.

La acest tip de aeronavă, cel mai frecvent se folosesc 4 dintre acestea. Unul dintre ele va fi destinat să miște rotorul de coadă, însărcinat să contracareze forța elicelor superioare, astfel încât acestea să ridice corpul drept în sus fără a face fuselajul să se întoarcă pe el însuși.

Un alt canal va merge la comanda colectivă explicată mai sus, cea responsabilă de urcare și coborâre. Un al treilea canal va fi dedicat mișcărilor orizontale și laterale înainte și înapoi, adică mișcarea la stânga și la dreapta și înainte și înapoi, care poate fi comparată cu împingerea regulată a unei mașini.

Și, în cele din urmă, va exista un canal pentru puterea sau accelerația generală. Din acel moment, orice canal suplimentar pe care îl aduce elicopterul marca va gestiona mișcările suplimentare într-un mod mai precis și mai specializat.

Giroscop

Acesta este un dispozitiv dedicat menținerii direcției și rotației paletelor de coadă în fața oricărei forțe externe care împinge sau forțează schimbarea, cum ar fi un vânt mare .

Pentru a face acest lucru, așa-numitul accelerometru detectează variațiile datorate forțelor externe și efectuează ajustări ale rotației, astfel încât semnalul preluat de receptor să fie executat astfel încât să amortizeze orice înclinare sau răsucire nedorită.

Întreținerea rotației principale

Aceasta este o funcție similară cu cea pe care o cunoaștem sub numele de pilot automat. Acesta constă într-o etapă mai complexă decât giroscopul , care nu numai că elimină deviațiile forțate, dar este responsabil pentru calcularea, memorarea și proiectarea direcției în care se îndreaptă elicopterul pentru a o menține pentru un timp invariabil.

Acest lucru permite elicopterului să urmeze o direcție fixă care nu se va schimba decât dacă se primește o nouă comandă de la emițător care o anulează prin schimbarea direcției.

Unități de control

V-ați întrebat vreodată cum funcționează cu adevărat macheta pe care o pilotați? Desigur, cu un motor, dar acesta necesită nu numai o baterie acționată electric, ci și o serie complexă de plăci de circuite imprimate care sunt integrate într-un microprocesor.

În plus, acestea includ un receptor de radiofrecvență, un giroscop și controlul electronic al vitezei motorului.

Amestecare ciclică/colectivă a pasului

Aceasta este configurația și legătura dintre cele trei servomotoare care controlează mișcarea în interiorul navei spațiale. Fiecare dintre ele trebuie să fie la o distanță de 120° și trebuie să acționeze împreună pentru a primi și a mișca eleroanele, elevatorul și a modifica pasul, care sunt funcțiile lor în cadrul manipulării.

Comenzi coaxiale

Model de elicopter RC care, în loc să aibă un arbore de rotor în coadă și unul în boltă, are două rotoare, unul deasupra celuilalt, care se rotesc în direcții opuse și își contracarează reciproc cuplul. În acest fel, cuplul natural este echilibrat, iar schimbările de direcție se realizează printr-o ușoară modificare a turației unuia dintre rotoare.

Elicoptere mai puțin controlabile

Acestea sunt acele formate care au doar două canale de comunicare: unul pentru turația motorului principal și unul pentru motorul de coadă. Acest lucru limitează foarte mult manevrele și stabilitatea.

Nu vă voi minți, ele pot fi încă pilotate și sunt foarte distractive și sunt unele dintre cele mai ieftine de pe piața , dar au limitări considerabile.

Sisteme fără bară de zbor

Acesta este în prezent cel mai popular progres tehnologic. Acest sistem elimină excesul de bare de rotor pe rotorul principal, funcționând ca un fel de giroscop pentru această axă, deoarece gestionează stabilitatea în mod electronic și nu prin intermediul unor componente mecanice suplimentare.

Ca urmare, elicele au mai puține piese, sunt mai simple și mai plăcute din punct de vedere estetic.

Întrebări de bază despre elicopterele radiocomandate

Dacă ești nou în această lume sau dacă ești curios dacă să cumperi sau nu o jucărie de acest fel, cu siguranță vei avea multe îndoieli, iar explicațiile tehnice pot fi puțin complexe. Așa că să trecem la ceva mai simplu.

Principalele tipuri de elicoptere

În primul rând, veți găsi modelul de bază care este modelul de jucărie, acestea au un singur rotor și sunt ușor de manevrat. Următorul nivel superior este micro coaxialul, care este deja de nivel hobby, are o elice mai complexă și piese de schimb ieftine .

Cel de-al treilea stil este cel cu mai multe rotoare, care poate avea până la 4 motoare rotative, este mai distractiv de zburat și are mai multă capacitate de piruetă. Și, în cele din urmă, veți găsi formate cu un singur rotor cu pas colectiv și pas fix, stiluri mai asemănătoare cu modelele reale și complexe.

Cât costă?

Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări, dar și una dintre cele mai complexe pentru că, în cazul acestui hobby, prețul elicopterului nu este singurul care trebuie luat în considerare. Pentru a obține performanțe maxime, trebuie să cumpărați piese separate, inclusiv motorul, baterii și rotoare. Așadar, fiți gata să investiți câteva sute de euro într-o combinație bună.

Cât de departe, cât de repede, cât de sus?

Acest lucru variază în funcție de mărimea navei pe care o aveți, deoarece nava poate fi pilotată doar atât timp cât o puteți vedea.

Majoritatea au o rază de acțiune și o vizibilitate bună la o distanță de 1 sau 2 kilometri, dar chiar și modelele mari pot fi foarte greu de văzut la peste o mie de picioare, așa că aceasta va fi adevărata limită.

În ceea ce privește viteza, aceasta variază în funcție de capacitatea motorului, soiurile mici vor atinge 5 km/h, dar cele mai puternice vor ajunge până la 150 km/h.

Trebuie să știi mai întâi să pilotezi avioane RC?

Nu, asemănările sunt foarte limitate, de fapt, te va ajuta mai mult să fi condus mașini sau camioane radiocomandate decât avioane.

Elicopterele RC sunt greu de pilotat?

Pot fi destul de complexe prima dată, chiar mai mult decât un elicopter adevărat, dar în asta constă distracția și adrenalina. De aceea, este recomandat să citim mult înainte și să urmărim câteva zboruri pentru a înțelege elementele de bază și a nu începe de la zero cu controlerul în mână.

Ce este un giroscop la un elicopter RC?

Acest dispozitiv permite stabilizarea automată, facilitând stabilitatea pentru piloții începători. Cu toate acestea, nivelarea sa poate diminua plăcerea de a zbura și este un accesoriu pe care unii piloți experimentați preferă să îl elimine.

Pentru a afla dacă alegerea dvs. are un giroscop, căutați un 5 lângă numărul care indică canalele. De exemplu, specificațiile producătorului ar trebui să indice că există 4,5 canale, dar dacă există doar 4 canale, înseamnă că modelul nu are un giroscop.

Beneficiile elicopterelor RC

În comparație cu alte dispozitive similare, cum ar fi mașinile, dronele sau modelele de avioane care sunt operate prin control de frecvență, elicopterele sunt preferatele pasionaților adevărați și dacă vă întrebați de ce, iată răspunsul.

Sensibilitate

Spre deosebire de modelele cu patru palete, cum ar fi cvadricopterele, un elicopter cu telecomandă este mai confortabil de pilotat și este mai probabil să efectueze acrobații aeriene dacă stăpânește comenzile. În schimb, necesitatea de a coordona patru rotoare în același timp îngreunează realizarea de răsturnări.

Frumos

Nu contează dacă o dronă se înalță la mulți metri în aer, viteza, virajele și aspectul strălucitor al unui elicopter bun sunt mult mai distractive de pilotat. Îndrăznesc să spun că singurul lucru care le poate face mai bune este să le integreze cu cele mai bune drone, adică să aibă un elicopter rc cu cameră.

Provocator

A manevra o dronă nu înseamnă doar a o privi cum alunecă prin aer, elicopterele necesită mai multă îndemânare și coordonare decât mulți își dau seama. De aceea, unii copii se simt frustrați de formatele mai complexe.

Multora dintre voi poate că vă place să conduceți mașini electrice rc, dar, dincolo de viteză și direcție, pilotul de la distanță nu face prea multe, dar cu un elicopter este o altă poveste. Faptul că trebuie să te confrunți cu vântul, stabilitatea, altitudinea și rotația reprezintă o provocare care este atât mândră, cât și provocatoare la nivel de adrenalină.

Așadar, dacă aveți un copil acasă, sfatul meu personal este să optați pentru un model mai simplu, cu stabilizare automată, astfel încât dificultatea să poată fi controlată, dar fără a elimina caracterul ludic al lucrurilor.

Avantajele și dezavantajele elicopterelor RC

Ca să vă spun adevărul, marele avantaj este distracția și emoția pe care un elicopter le poate oferi oamenilor de toate vârstele. Chiar și cei care vă vor vedea pilotând elicopterul se vor bucura să privească acrobațiile.

Iar dacă nu ați preluat încă controlul unuia, pierdeți bucuria de a stăpâni un nou truc sau râsul de a nu putea nici măcar să lăsați elicopterul să se rotească pe el însuși.

Un alt avantaj pe care nu mulți îl cunosc este relaxarea pe care o produc elicopterele. Atunci când aeronava se înalță în aer, este ca și cum ai zbura, deoarece concentrarea necesară pentru a manevra palele îți eliberează mintea de alte gânduri care ar putea fi preocupante.

Dar, din păcate, există și o parte mai puțin bună. Principala răsplată a faptului de a fi un colecționar sau un pasionat de elicoptere RC este că acestea sunt foarte scumpe, atât întreținerea, cât și achiziționarea lor necesită o investiție care este adesea mai mare decât cea a mașinilor, bărcilor sau a modelelor de avioane.

Și, cealaltă contrapartidă care împiedică ca distracția să fie depășită este dificultatea. Persoanele cu aptitudini mai puțin dezvoltate pot considera că comenzile modelelor de vârf sunt prea dificile și frustrante. Un exemplu continuu în acest sens apare atunci când copiilor li se oferă modele care nu sunt modele de jucărie sau care sunt la un nivel mai ridicat de complexitate.

O să vă surprindă, dar această limitare este atât de mare încât există zone în care există chiar și grupuri formale de instruire și predare a modului de control al zborului unui model de elicopter. Așadar, dacă întâmpinați dificultăți și doriți să începeți, ar fi bine să contactați aceste centre.

Ce trebuie să căutați la un elicopter RC bun?

Timpul de zbor

Factorii care determină timpul sunt mărimea și greutatea. Performanța medie a oricărui model este de 10 minute.

Pare puțin, dar pentru aceste zboruri este suficient, iar dacă tot nu sunteți convins există mărci care adaugă o rezervă pe care o puteți transporta încărcată și o puteți înlocui pentru a vă bucura de două ori mai mult.

Distanța de zbor

Pentru înălțimi cu adevărat incredibile, ar trebui să căutați un model cu transmisie de 2,4 GHz, altfel veți fi limitat și va trebui să mergeți în spatele aeronavei pentru a o menține în funcțiune.

Piese de schimb

Elicele sunt adesea foarte sensibile la căderi și uzură, așa că este întotdeauna mai bine să includeți cel puțin câteva piese de schimb la prima achiziție.

Mărime

Mulți oameni sunt surprinși când văd că modelul pe care îl cumpără de pe internet este de fapt un elicopter de mici dimensiuni, dar, haideți, chiar credeați că puteți pilota o aeronavă de un metru lungime cu doar două comenzi circulare la o distanță de 20 de metri?

De fapt, sfatul meu personal este să alegeți modele mai mici, care sunt mai ușor de controlat și, în orice moment, pot fi pilotate în interior pentru a crea distracție în familie.

Tip de elicoptere RC

Pentru începători

Acestea sunt cele mai ieftine și sunt potrivite pentru toată lumea. Pentru a identifica cele mai ușor de zburat, ar trebui să alegeți modelele cu 2 sau 3 canale, control coaxial, mai puține rotoare, deoarece una este suficientă pentru a obține portanța și un stabilizator electric.

Pentru copii, puteți merge direct la secțiunea de jucării și veți găsi câteva opțiuni foarte bune și ușor de utilizat pentru mâinile mici.

Pentru piloți intermediari

Când aveți mai multă experiență, puteți trece la niveluri superioare. Acestea sunt modelele care au 3,5, 4 sau 6 canale. De asemenea, acestea sunt disponibile în stil electric, nitro sau chiar pe benzină.

Acestea pot fi puțin mai scumpe, dar mai distractive, deoarece complexitatea lor oferă mai multe posibilități de manevră și permite pilotului să aibă mai mult control de la sol. Deci, lăsați jucăriile pentru copii și mergeți la ceva mai mare dacă aveți deja experiență în telecomandă .

Pentru piloții mai avansați

Această scală poate fi foarte complicată pentru muritori și uimitor de distractivă de privit atunci când cineva se apropie cu un model mare de control complex.

Cei care iau în serios acest hobby au abilități reale de pilot și telecomandă și sunt considerați profesioniști în radiocomandă, până la punctul în care, după aceasta, sunt capabili să stăpânească orice alt stil de motor și scară de transport.

Aceste tipuri de elicoptere sunt de înaltă tehnologie și sunt asamblate chiar de către proprii utilizatori care cumpără sau fabrică piese mecanice și electrice pentru a obține mai multă altitudine, viteză sau salturi.

Pe piață veți găsi aceste caracteristici dificile la elicopterele 3D cu 6 canale, la elicopterele Super mini micro 3D RC 3D și la kiturile 450-600 Heli RC. Dar, atenție, nici să ajungi la acest nivel de hobby nu este ieftin.

Elicopter coaxial

Acestea sunt, de obicei, elicoptere cu comandă fixă și sunt caracterizate de două rotoare cu o singură elice, una deasupra celeilalte. De asemenea, acestea sunt integrate de o bară stabilizatoare care este poziționată deasupra ambelor lame la 45 de grade.

Sunt printre cele mai stabile modele de pe piață, deoarece totul este integrat pe aceeași axă centrală și sunt, de asemenea, cele mai confortabile și mai ușor de pilotat, deși acest lucru vine cu o limitare pe care nu toată lumea dorește să o experimenteze.

Elicopter cu pas fix

Sunt similare modelului anterior, cu diferența plăcută că sunt mai receptive și au un potențial acrobatic mai mare. În aparență, acestea pot fi mai asemănătoare, mai ales că multe dintre ele includ și bara de stabilizare superioară.

Principala caracteristică a acestui stil de elicopter este că controlul său împiedică o anumită mișcare laterală individuală a paletelor și, prin urmare, controlul altitudinii trebuie realizat prin accelerarea motorului, lucru care se reflectă și în lipsa unui buton de altitudine pe mâna emițătorului.

Elicopter cu pas colectiv

Indiferent cum arată sau câte elice sau rotoare au, elicopterul cu pas colectiv se referă la acele tipuri de elicoptere care au capacitatea de a înclina palele pe axa orizontală, permițând mișcării lor să schimbe direcția de zbor.

În general, această clasificare este însoțită de cinci canale, deoarece acestea necesită controlul direct al unei funcții suplimentare pe care celelalte nu o au. Cu toate acestea, le puteți distinge și datorită faptului că bara stabilizatoare se află la 90 de grade față de botul aeronavei.