11 februarie 2020

Sursa: mil.ru

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 11.02.2020, elicoptere Ka-27M din compunerea Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au executat un exercițiu de căutare a submarinelor adversarului convențional, în Marea Neagră.

 

În timpul exercițiului planificat, elicopterele s-au ridicat în aer de pe unul din aerodormurile din Crimeea și au desfășurat un complex de activități de căutare și descoperire a submarinelor adversarului convențional.

 

Rolul adversarului a fost jucat la exercițiu de unul dintre submarinele din compunerea marii unități de submarine a FRMN.

 

Echipajele elicopterelor Ka-27M au întrebuințat stații hidroacustice capabile se descopere și să stabilească coordonatele țintelor subacvatice.

 

Militarii de la bordul elicopterelor au îndeplinit misiuni de căutare și transmitere a datelor obținute către un grup tactic de nave antisubmarin.

 

Exercițiul a fost executat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor FRMN.

 

Elicopterul Ka-27M este o versiune modernizată a elicopterului Ka-27PL, fiind dotat cu o serie de echipamente actualizate pentru căutarea submarinelor adversarului.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Elicopterele de tip Ka-27M aparțin Regimentului 318 Aviație Mixtă – Kacha din cadrul Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN.

În prezent, în Marea Neagră se află trei din cele șase submarine Proiect 636.3 ale Brigăzii 4 Submarine a Bazei Navale – Novorossiysk. Este vorba despre submarinele Rostov pe Don, Veliky Novgorod și Kolpino. Unul dintre aceste submarine a participat la exercițiul desfășurat cu participarea elicopterelor Ka-27M. Ținând cont de faptul că, în lunile anterioare, cel mai activ dintre submarine a fost Kolpino, probabil că acum se află pe mare unul dintre submarinele Rostov pe Don sau Veliky Novgorod. Este posibil ca submarinul să fie Rostov pe Don, având în vedere faptul că echipajul acestuia a desfășurat activități de pregătire în cursul săptămânii trecute în complexul de antrenament de la Novorossiysk. Acesta a fost supus în ultima perioadă unor reparații la Sevastopol și este foarte posibil ca acum să fi revenit pe mare.

 

 

Elicoptere Ka-27M ale FRMN au executat un exercițiu de căutare a submarinelor, în Marea Neagră 

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE