16 februarie 2020

Sursa: tass.ru

 Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 15.02.2020, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că noul elicopter de atac de tip Ka-52M va primi în dotare o rachetă de croazieră de aviație, cu o bătaie de până la 100 de kilometri.

 

“Elicopterul modernizat Ka-52M poate să întrebuințeze noua rachetă de croazieră de aviație produs 305”, a precizat sursa. Potrivit declarațiilor acesteia, “este vorba despre o rachetă de croazieră pentru elicopter, ce poate distruge efectiv orice obiect terestru, inclusiv tehnica blindată a adversarului, la o distanță de până la 100 de kilometri”.

 

Sursa a menționat că “elicopterul Ka-52M a primit un complex modern de navigație și ochire, precum și o avionică nouă”.

 

În luna martie 2019, o altă sursă din apărare a declarat pentru agenția Tass că noua rachetă dirijată de aviație produs 305 a fost testată pe elicopterul Mi-28NM, în condiții de luptă, în Siria.

 

După cum a declarat în luna mai a anului trecut adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, în anul 2020, conducerea armatei intenționează să încheie cu holdingul Elicopterele Rusiei un contract pentru achiziționarea a 114 elicoptere Ka-52M.

 

Directorul holdingului Elicopterele Rusiei, Andrei Boghinsky, a precizat atunci că la dezvoltarea elicopterului este întrebuințată experiența obținută în Siria. Elicopterul urmează să primească astfel un sistem nou de descoperire și identificare a țintelor și va fi crescută distanța de întrebuințare a armamentelor sale. Potrivit precizărilor directorului holdingului, în ceea ce privește mijloacele de distrugere, elicopterul Ka-52M va fi unificat cu elicopterele din familia Mi. În comparație cu predecesorul Ka-52, la elicopterul Ka-52M va fi întărită protecția aparatului.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În dotarea Forțelor Armate ale Federației Ruse se află două versiuni ale elicopterului Ka-52, respectiv Ka-52 Alligator (versiunea de bază pentru Aviația Forțelor Terestre, aflată în exploatare din 1997) și Ka-52K Katran (versiunea ambarcată pentru Aviația navală, din anul 2015).

Potrivit datelor din anul 2019, Forțele Armate ale Federației Ruse dispun de 117 elicoptere de atac de tip Ka-52.

În afară de Federația Rusă, singura țară care întrebuințează avioane de tip Ka–52 este Egiptul. Începând din anul 2017, între părți se află în curs de implementare un contract pentru livrarea a 46 de elicoptere Ka-52 și Ka-52K. Elicopterele de tip Ka-52K sunt destinate celor două portelicoptere franțuzești de tip Mistral, care au fost contruite pentru Federația Rusă, dar livrate ulterior Egiptului.

 

Elicopterul rusesc Ka-52M va primi în dotare o rachetă de croazieră, cu o bătaie de 100 km

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE