Endoscop de inspectie

svg%3E

A avea cel mai bun dozator electronic de medicamente este cea mai favorabilă opțiune atunci când vine vorba de administrarea medicamentelor, deoarece este un dispozitiv inteligent care vă reamintește de doza dumneavoastră când trebuie să o luați.

Aceste dispozitive sunt utilizate în general în spitale, centre de reabilitare sau de către vârstnici la domiciliu, deoarece sunt persoane care au nevoie de obicei de medicație continuă; totuși, aceste dispozitive sunt de obicei utile pentru toată lumea, deoarece vă pot reaminti și când vă vine rândul să luați un supliment alimentar sau orice fel de pastilă pe care o luați sub tratament.

Respectarea instrucțiunilor privind medicamentele poate părea ușoară, dar ceea ce este de fapt ușor este ca oricine să uite o pastilă ; ca să nu mai vorbim de ocaziile în care se ia un medicament greșit, ceea ce duce la o interacțiune care poate fi la fel de periculoasă ca un accident de mașină.

Pe de altă parte, reacțiile adverse la componente, cum ar fi intoleranțele sau alergiile, sunt mai frecvente decât s-ar putea crede și pot fi atât de severe încât pot afecta calitatea vieții pacientului.

Iată de ce este necesar să avem un dozator automat de pastile pentru a reduce aceste tipuri de riscuri, precum și uitarea de a lua medicamentele la timp, ingerarea unei doze mai mari sau mai mici decât cea prescrisă, devansarea consumului sau amestecul de medicamente incompatibile.

Cele mai bune distribuitoare electronice de medicamente

Care este cel mai bun distribuitor de medicamente?

Când vine vorba de echipamente care te vor ajuta să respecți un tratament medical întocmai pentru a-ți păstra sănătatea, merită să investești într-un dozator de pastile funcțional, infailibil, de bună calitate și care să își îndeplinească obiectivele, iar dintre multele modele disponibile pe piață, acestea sunt, în opinia noastră, cele care te vor avertiza cu privire la administrarea pastilelor sau suplimentelor, astfel încât să nu mai ratezi niciodată momentul.

Iată dintre cele mai bune distribuitoare de medicamente:

1. TabTime Medelert SII

svg%3E

Vezi pretul Emag

Acest distribuitor practic de pastile poate fi programat cu până la șase alarme zilnice vizuale și sonore, utile pentru a vă aminti medicamentele esențiale, cum ar fi cele pentru Alzheimer și demență.

Designul este o circumferință cu 30 de diviziuni în care fiecare dintre ele se potrivește mai mult de o pastilă, în funcție de mărime; de asemenea, funcționarea este complet automată, iar dispozitivul va furniza doza corectă la momentul potrivit.

Vă va plăcea cât de ușor este de utilizat și de programat tratamentul, în plus, este atât de inteligent încât va trece automat de la ora de vară la cea de iarnă sau se va ajusta atunci când călătoriți către destinații aflate în zone cu fus orar diferit.

Se închide perfect și vă va păstra pastilele în siguranță, eliberarea pastilelor este controlată, funcționează cu 4 baterii AA incluse în achiziție și este, de asemenea, un model convenabil de transportat și perfect pentru portofelul dvs.

2. VitaCarry Pill Box

svg%3E

Vezi pretul Emag

Vă va plăcea modelul discret și elegant al piesei care poate fi programată pentru până la șapte alarme zilnice.

De asemenea, are șapte compartimente comode, suficiente pastile pentru mai multe zile de tratament, astfel încât nu va trebui să-l reumpleți constant și veți păstra distribuitorul de pastile în condiții de igienă.

Aparatul funcționează pe un cronometru și, în cazul în care omiteți o pastilă, afișajul vă va arăta doza uitată.

Dispozitivul este fabricat din material netoxic, iar capacul său transparent vă va permite să vedeți conținutul din interior. Pe de altă parte, dimensiunea este atât de ușoară și compactă încât încape chiar și în buzunar, iar prețul său este unul dintre cele mai mici dintre recomandările noastre.

3. TabTime Vibe

svg%3E

Vezi pretul Emag

Este una dintre cele mai versatile cutii de pastile, reglabilă pentru până la cinci alarme zilnice și vă va oferi semnal audio și vibrații, doar audio sau doar vibrații.

Designul său este unul de bază, este o circumferință cu trei butoane și un ecran care afișează informații despre următoarele doze care vă corespund; este ușor de citit și pe întuneric îl puteți porni.

Este un aparat bun, își îndeplinește perfect funcția, diviziunile sunt spațioase, iar raportul calitate-preț este acceptabil.

4. Distribuitor automat de pastile Ivation sautomatic

svg%3E

Vezi pretul Emag

Veți fi impresionați de capacitatea acestui model, deoarece are 28 de compartimente, iar fiecare dintre ele poate conține până la 12 pastile.

Acesta este cel mai recomandat dozator de pastile pentru persoanele expuse la supradoze, deoarece are un sistem de blocare cu încuietoare, care limitează consumul de medicamente doar la doza prescrisă și, în același timp, previne ingerarea prematură sau intempestivă.

Un alt avantaj este faptul că puteți seta alarme pentru până la patru săptămâni și va distribui tratamente de până la patru ori pe zi.

Fără îndoială, aceasta este una dintre cele mai bune și mai complete opțiuni și, deși prețul său este puțin cam mare, merită să investești în acest produs pentru calitatea sa bună și funcțiile sale complete.

5. Hestec HISPILU04

svg%3E

Vezi pretul Emag

Acesta este cel mai ieftin distribuitor dintre sugestiile noastre, dar atributele sale îl fac foarte recomandabil.

Funcționează cu ora în format 12 sau 24H, alertele sunt audio și vibrații, de asemenea, ecranul este cu LED și se aprinde pentru a fi citit pe întuneric.

Distribuitorul de pastile se află în partea din spate, împărțit în patru spații adânci care pot conține mai multe pastile, care sunt protejate de capace transparente individuale care permit să se vadă cu ușurință disponibilitatea medicamentelor, care la rândul lor sunt protejate de o încuietoare simplă prin intermediul unui buton glisant.

În ciuda opțiunilor sale de bază, dispozitivul își îndeplinește scopul și reprezintă cel mai bun raport calitate-preț.

Ce este un distribuitor electronic de medicamente?

Să spunem că luați o anumită cantitate de medicamente pe zi, inclusiv suplimentele de vitamine și alte pastile care vă ajută să vă mențineți și să vă îmbunătățiți sănătatea, dar când vine timpul pentru fiecare doză, lucrurile pot deveni puțin ciudate între scoaterea fiecărei pastile din blister.svg%3E

Pentru a evita acest lucru și pentru a avea doza exactă pentru fiecare zi, există dozatoare electronice de medicamente, care sunt extrem de utile în acest caz și, de asemenea, pentru a ajuta persoanele în vârstă, persoanele cu Alzheimer sau orice altă afecțiune care face dificilă reținerea orei de administrare a medicamentelor.

De ce să folosiți un distribuitor electronic de medicamente?

Distribuitoarele de medicamente sunt o modalitate excelentă și foarte practică de a vă aminti când este timpul să luați doza zilnică și, în funcție de model, pot avea compartimente pentru o lună, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji că trebuie să le umpleți de fiecare dată.

De asemenea, acestea sunt atât de compacte și portabile încât le puteți lua cu dumneavoastră oriunde mergeți și nu va trebui să vă ocupați de o mulțime de cutii și blistere în geantă.

Funcționează distribuitoarele electronice de medicamente?

Răspunsul este da. Studiile au arătat că, în cazul persoanelor în vârstă, numărul zilelor în care au uitat să își ia medicamentele a fost redus datorită acestor dozatoare, deoarece acestea le reamintesc să își ia doza zilnică, mai ales atunci când sunt lăsate într-un loc vizibil.

Pe de altă parte, acestea nu sunt doar o opțiune excelentă pentru persoanele în vârstă sau pentru cele cu probleme de memorie, deoarece sunt o modalitate excelentă de a vă transporta medicamentele, chiar dacă aveți nevoie doar de complexe vitaminice sau de analgezice.

Care sunt avantajele distribuitoarelor electronice de medicamente?

Aceste dozatoare vin cu o serie de avantaje, de care vă puteți bucura din momentul în care le folosiți pentru prima dată.

Printre diferitele beneficii pe care le puteți găsi la un distribuitor electronic de medicamente, în funcție de utilizarea pe care o faceți și de situația în care vă aflați, se numără:

Îi vor reaminti pacientului pastila și doza indicată:

Probabil că ați văzut cum bunicii dumneavoastră sau orice alt adult în vârstă trec prin problema de a nu-și aminti ce medicament să ia și nici doza corectă, pentru aceste cazuri, distribuitoarele electronice vor fi ideale, deoarece vă vor da cantitatea exactă și vă vor anunța când este momentul potrivit pentru a-l lua.

Este, de asemenea, extrem de util dacă urmați un tratament și trebuie să luați o pastilă la o anumită oră sau dacă sunteți ocupat cu alte sarcini, acest dispozitiv vă va spune, prin intermediul unor lumini sau sunete, când este timpul să vă luați doza.

Previne greșelile atunci când luați medicamente:

De multe ori, atunci când începeți un nou tratament, poate fi confuz să vă amintiți cum arată pastila pe care trebuie să o luați, deoarece poate fi similară cu o altă pastilă care face, de asemenea, parte din rutina dumneavoastră.

Acest lucru poate fi prevenit prin utilizarea unui dozator electronic, deoarece le puteți separa în funcție de momentul din zi în care le luați și nu veți mai omite niciodată o doză.

O mai mare liniște sufletească:

De acest lucru va beneficia nu numai persoana care ia medicamentul, ci și îngrijitorul, în cazul persoanelor în vârstă sau al persoanelor cu o afecțiune care necesită o atenție specială, deoarece vor putea avea toate medicamentele în același loc, fără riscul de a le amesteca și le vor putea lua la timp.

De ce are nevoie o persoană în vârstă de un distribuitor electronic?

Când vine vorba de persoanele în vârstă, idealul este să le oferim tot ceea ce le face viața mai practică și mai puțin complicată - la urma urmei, aceștia sunt anii lor de aur și ce mod mai bun de a-i petrece decât fără griji.

Dar, pe măsură ce trece timpul, tind să apară diferite afecțiuni, unele produse de vârstă, altele total întâmplătoare, iar pentru a le putea garanta o bună calitate a vieții, un distribuitor electronic de medicamente va deveni un mare aliat.

Pentru a fi mai specific, unele dintre motivele pentru care au nevoie de aceste distribuitoare includ:

Independența:

Pentru o persoană în vârstă, a fi independent și a putea face cele mai simple sarcini este un sentiment minunat, deoarece îi amintește că încă mai poate efectua diferite acțiuni și că este complet apt pentru aceasta, una dintre acestea fiind să își amintească când este timpul pentru medicamente, care este doza și când să le ia.

Prin urmare, este oportun ca aceștia să aibă un dispensar, deoarece vor putea avea ordine și autonomie în ceea ce privește păstrarea sănătății lor.

Acestea previn accidentele:

Există medicamente care trebuie luate la aceeași oră din zi și a căror doză nu poate fi omisă, deoarece este periculos pentru sănătate și poate provoca daune și situații nedorite.

Pentru a preveni toate acestea, vă puteți imagina cât de utile sunt distribuitoarele de medicamente, deoarece persoana nu va uita niciuna dintre doze și le va lua întotdeauna la timp, pentru care este important ca dispozitivul să fie întotdeauna bine încărcat.

Ajutoare de memorie:

Amintirea dozei zilnice de medicament poate fi dificilă pentru toată lumea, chiar și pentru cei mai tineri, așa că nu este de mirare că persoanele în vârstă au dificultăți în a ști când este timpul pentru medicamente.

Cu un dozator electronic își pot ajuta memoria, deoarece au alarme care se declanșează la ora programată pentru fiecare medicament, ceea ce este extrem de util pentru persoanele cu demență senilă, Alzheimer sau probleme de memorie.

Ce trebuie să căutați atunci când alegeți un distribuitor electronic de medicamente?

Înainte de a alege un distribuitor, există mai mulți factori de care puteți ține cont pentru a găsi cea mai bună opțiune, fie că este pentru dumneavoastră sau pentru altcineva.

Capacitate:

Capacitatea se referă la numărul de compartimente pe care le are distribuitorul și la numărul de pastile pe care le poate conține. Marea majoritate a dozatoarelor au spațiu suficient pentru doza zilnică de o lună, astfel încât nu va trebui să îl umpleți decât după 30 de zile consecutive.

Pe de altă parte, există și modele săptămânale, care sunt mult mai portabile, dar pe care va trebui să le reîncărcați mai des.

Ușurința de utilizare:

Este necesar ca aceste dispozitive să fie ușor de configurat și de utilizat, în special în cazul în care este vorba de un adult în vârstă care le manevrează.

În general, acestea sunt destul de simple și au un design ușor de înțeles pentru toată lumea de acasă, trebuie doar să îl umpleți cu medicamente, să setați alarma și este gata de utilizare.

Elemente de siguranță:

În cazul acestor distribuitoare este esențial ca ele să aibă un sistem de siguranță bun, deoarece acesta va împiedica medicamentele să iasă din compartimentele lor. De asemenea, este important să existe un sistem de blocare de siguranță pentru a împiedica accesul copiilor sau al persoanelor cu afecțiuni psihice la medicamente.

Alarme:

Aceasta este una dintre caracteristicile și funcțiile cheie ale distribuitoarelor de medicamente, deoarece acestea sunt responsabile pentru a vă anunța că este timpul să vă luați medicamentele.

Este important ca, în cazul în care va fi un distribuitor utilizat de persoanele în vârstă, acestea să aibă un sunet mai puternic și ca alarma să dureze câteva minute, astfel încât acestea să aibă posibilitatea de a o auzi fără probleme.

Întrebări frecvente

Care sunt avantajele distribuitorului electronic de medicamente?

Unul dintre cele mai importante beneficii ale acestor dispozitive este ușurința de a avea o evidență automată a medicamentelor eliberate și a utilizatorilor.

În acest fel, eficiența controlului inventarului de medicamente este sporită, generând rapoarte în timp real care informează în același timp asupra datei de expirare sau chiar avertizează asupra consumului excesiv al unui anumit medicament cu vânzare restricționată de către același utilizator.

Este posibil să se raporteze utilizarea distribuitorului electronic de medicamente?

Da, pentru a fi utilizate, distribuitoarele electronice necesită introducerea unui cod individualizat. Fiecare farmacie are propriul său cod și, în plus, fiecare angajat al farmaciei trebuie să aibă propriul cod. Acest lucru asigură o înregistrare a persoanelor care au utilizat dispozitivul și a proceselor executate.

Distribuitoarele electronice includ o cameră de luat vederi?

Până în prezent, această opțiune nu este disponibilă. Distribuitoarele electrice de medicamente au propriile mecanisme de securitate, însă camera integrată nu este unul dintre ele. Așadar, nu trebuie să considerați că acest factor vă încalcă intimitatea.

Cu toate acestea, se recomandă să amplasați distribuitorul într-o zonă monitorizată de camere de luat vederi, ceea ce va adăuga un factor de securitate suplimentar.

Pot urca la bordul unei aeronave cu dozatorul meu electronic de medicamente?

Da, dar este important ca agenții de securitate de la aeroport să fie la curent înainte de a vă îmbarca în avion. Ca și în cazul altor bagaje, aeroporturile trebuie să verifice în prealabil dozatorul electronic de medicamente; îl puteți plasa în scanerul de obiecte electronice sau în interiorul bagajului. În mod similar, puteți lua cu dumneavoastră atâtea pastile câte aveți nevoie, care ar trebui să fie de preferință susținute de un raport al medicului dumneavoastră de familie.

Poate fi anulată o rețetă conform înregistrării distribuitorului electronic de medicamente?

Un alt avantaj important al distribuitorului electronic este că, atât în spitale, cât și în clinici, acesta permite asistentelor medicale să anuleze un medicament fără a fi nevoie ca farmacistul să fi revizuit în prealabil comanda. Acest lucru se întâmplă mai ales în situații de urgență, cum ar fi noaptea, când este mai dificil să se găsească o farmacie deschisă

.