06 martie 2019

Sursa: stripes.com, 112.international

Pe 05.03.2019, cotidianul armatei SUA Stars and Stripes l-a citat pe Gen. Curtis M. Scaparrotti, Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR), care a declarat parlamentarilor americani că puterea de foc militară pe continentul european este insuficientă și dorește sub comanda sa încă două nave de război pentru Fortele Navale și mai multe forțe terestre, pentru a putea contracara Rusia.
 
Scaparrotti a făcut declarația la Washington, înainte de începerea unei audieri a Comitetului pentru Servicii Armate din Senatul SUA. Acesta a declarat că sunt necesare forțe suplimentare în contextul eforturilor de modernizare militară ale Rusiei, care amenință să "erodeze" avantajul militar al SUA.
 
"Trebuie să ne modernizăm. ... Avem nevoie de o capacitate mai mare în totalitatea Forțelor Terestre ale NATO, a serviciilor de informații, supraveghere și de recunoaștere și a Forțelor Navale, pentru a aborda noile provocări ale Kremlinului. Nu mă simt confortabil cu forța de descurajare pe care o avem în Europa", a declarat Scaparrotti.
 
De la extinderea NATO către est, provocările logistice au fost amplificate, a mai declarat Scaparrotti. Apărarea noilor membri înseamnă nu numai distanțe suplimentare, ci și rezolvarea diferitelor probleme legate de infrastructura pentru transportul militar terestru și aerian al vehiculelor grele.
 

Scaparrotti a subliniat că sistemul rusesc S-400 nu este interoperabil cu sistemele NATO de apărare aeriană și antirachetă, adăugând la riscul de securitate faptul că S-400 ar oferi Kremlinului ocazia de a afla mai multe despre avionul de asalt F-35 Lightning II, prin cooperarea cu Turcia.

 

Echipajele turcești care vor zbura pe aeronavele de generația a cincea se află deja în pregătire în Statele Unite, iar industria turcă a fost implicată în producerea fuselajului avionului și a cabinei de pilotaj. Dacă vânzarea va fi blocată, Ankara ar fi de asemenea scoasă din producția industrială a aeronavei.

 

Avertizarea lui Scaparrotti, adresată Ankarei, nu este prima de acest fel venită din partea Statelor Unite. Vicepreședintele Mike Pence a făcut același lucru la ultima conferință de securitate de la München. Vara trecută, Lockheed-Martin, principalul antreprenor, a declarat că, dacă Turcia ar pierde calitatea de client, costul pe aeronavă nu ar crește semnificativ.

 

"Sper că vor reconsidera această decizie cu privire la S-400. Este un singur sistem, dar ar putea pierde multe dintre celelalte sisteme și unul dintre cele mai importante pe care le oferim", a mai declarat Scaparrotti.
 

 
 
 
Sfârşitul conversaţi

 

EUCOM dorește suplimentarea mijloacelor de luptă din Europa pentru a descuraja Rusia

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE