Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

  Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 06.09.2019, echipaje ale unei mari unități de aviație dislocate în Crimeea aparținând Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană au desfășurat exerciții tactice de luptă în poligonul Opuk.

 

În cadrul exercițiului, echipaje ale bombardierelor de front Su-24M și avioanelor de vânătoare multirol Su-30SM au executat bombardamente asupra unui câmp de ținte și au executat lansări de rachete nedirijate asupra unor ținte de coastă, care imitau poziții ale complexelor de rachete și artilerie, precum și alte puncte de foc ale adversarului.

 

De asemenea, piloții au desfășurat elemente de întrebuințare în luptă, cu executarea unor figuri simple și complexe de pilotaj.

 

Misiunile de instrucție și luptă au fost executate de 10 echipaje din compunerea marii unități de aviație a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană din cadrul Regiunii Militare Sud.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele participante la exerciții aparțin Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Bombardierele de front Su-24M provin de la Regimentul 37 Aviație Mixtă – Gvardeiskoe, în compunerea căruia se află o escadrilă de aviație de bombardament (Su-24M) și o escadrilă de aviație de asalt (Su-25).

În ceea ce privește avioanele Su-30SM, trebuie spus faptul că Armata 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană nu dispune de astfel de aeronave în Crimeea. Probabil este vorba despre avioane de vânătoare Su-30M2 ale Regimentului 38 Aviație de Vânătoare – Belbek din cadrul Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek.

Avioanele Su-30SM ale Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană fac parte din compunerea Regimentului 31 Aviație de Vânătoare – Millerovo din Regiunea Rostov. În Crimeea este dislocată o escadrilă de avioane Su-30SM, însă aceasta aparține Regimentului 43 Aviație de Asalt – Saki al Aviației navale a Flotei ruse din Marea Neagră.

06 septembrie 2019
 Exerciții tactice de luptă cu lansări de bombe și de rachete în poligonul Opuk din Crimeea

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE