Surse:tvzvezda.ru, iz.ru, tass.ru, remnmilitaryblog.com

  Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 11.11.2019, că, în cadrul unui exercițiu desfășurat în Caucazul de Nord, în care au întrebuințat puștile de aviație și rachete dirijate, piloții regiunii au distrus un punct de comandă al adversarului convențional.

 

“În timpul îndeplinirii unor misiuni de zbor, echipaje ale avioanelor de asalt Su-25SM ale Regiunii Militare Sud au distrus un punct de comandă subteran al adversarului convențional, în unul din poligoanele din Caucazul de Nord. În compunerea unei patrule, avioanele Su-25SM au depășit sistemul de apărare antiaeriană al adversarului convențional și au distrus ținte terestre cu puștile de aviație și cu rachete dirijate”, se arată în comunicatul de presă.

 

Potrivit datelor furnizate de Serviciul de presă, la executarea zborurilor au participat peste 20 de piloți, tehnicieni și specialiști ai serviciilor de asigurare de la sol. La activități au participat cinci avioane de asalt. În timpul exercițiului, echipajele și-au perfecționat deprinderile de pilotare a tehnicii de aviație în teren muntos și în condiții meteorologice dificile, la diverse altitudini.

 

În anul 2019, echipajele avioanelor de asalt Su-25SM au participat la peste 20 de exerciții diverse și au executat aproximativ 1.500 de zboruri pe teritoriile republicilor din Caucazul de Nord, Regiunilor Rostov și Volgograd și Ținuturilor Krasnodar și Stavropol. De la începutul anului, fiecare pilot militar a efectuat aproximativ 150 de zboruri de instrucție, petrecând în aer peste 100 de ore.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele de asalt Su-25SM participante la exercițiul din Caucazul de Nord aparțin Regimentului 368 Aviație de Asalt – Budennovsk din cadrul Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu activitățile avioanelor de tip Su-25SM, care poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/2019119350-EyuH5.html.

Între avioanele participante la exercițiu au fost identificate aeronavele cu numerele de bord 01 și 09 roșii.

Fiecare din cele trei divizii ale Aviației Operativ-Tactice din Regiunea Militară Sud dispune de un regiment de aviație dotat cu avioane de asalt de tip Su-25, în diverse versiuni (Su-25, Su-25SM, Su-25SM3 și Su-25UB).

Două dintre aceste regimente, respectiv Regimentul 368 Aviație de Asalt – Budennovsk al Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk și Regimentul 960 Aviație de Asalt – Primorsko-Akhtarsk al Diviziei 4 Aviație Mixtă – Marinovka sunt dotate integral cu avioane Su-25. Acestea dispun de câte două escadrile de avioane Su-25, din care una este dotată cu avioane Su-25SM3 și una cu avioane Su-25SM. Trebuie menționat faptul că ambele regimente dispun de un număr neprecizat de avioane Su-25 aflate în conservare.

Al treilea regiment, Regimentul 37 Aviație Mixtă – Gvardeiskoe al Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek din Crimeea, are în compunere doar de o escadrilă de avioane Su-25SM.

Astfel, se poate aprecia că Regiunea Militară Sud dispune de peste 60 de avioane de asalt de tip Su-25SM(3).

11 noiembrie 2019
Exercițiu aerian tactic de atac la sol în Caucazul de Nord

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE