Surse: tass.ru

 Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 05.06.2020, armata cu destinație specială de apărare antiaeriană și antirachetă a Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a desfășurat un exercițiu de respingere a unui atac aerian asupra capitalei Moscova, executând peste 30 de lansări de rachete.

 

“În timpul verificării, subunitățile de serviciu din cadrul regimentelor radiotehnice și de rachete antiaeriene ale armatei de apărare antiaeriană și antirachetă aparținând Forțelor Aerocosmice au descoperit în mod oportun și au lovit toate țintele de control”, se arată în comunicatul de presă.

 

La exerciții au participat echipajele de luptă ale sistemelor de rachete antiaeriene S-400 Triumf și S-300 Favorit, precum și ale complexelor de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S, care au efectuat peste 30 de lansări de rachete. La rândul lor, avioane Su-35S, Su-34, Su-30SM, precum și elicoptere Mi-24P au imitat acțiunile avioanelor de cercetare și aparatelor de zbor fără pilot ale adversarului convențional.

 

La verificarea nivelului de pregătire al forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană au participat peste 40 de echipaje de luptă ale subunităților radiotehnice și de rachete antiaeriene ale armatei de apărare antiaeriană și apărare antirachetă.

 

“În timpul verificării au fost desfășurate activități de cooperare cu forțele și mijloacele de serviciu ale Trupelor de Apărare Antiaeriană ale Regiunii Militare Vest”, au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul de apărare antiaeriană a fost executat în cadrul Armatei 1 Apărare Antiaeriană și Apărare Antirachetă – Moscova din subordinea Comandamentului de Apărare Antiaeriană și Apărare Antirachetă – Moscova.

În compunerea armatei se află două divizii de apărare antiaeriană (Divizia 5 Apărare Antiaeriană – Petrovskoe și Divizia 4 Apărare Antiaeriană Dolgoprudny), precum și o divizie de apărare antirachetă (Divizia 9 Apărare Antirachetă – Sofrino). Toate acestea sunt dislocate în Regiunea Moscova.

Din structura Diviziei 5 fac parte patru regimente de rachete antiaeriene (549, 629, 606, 614) și un regiment radiotehnic (9). Divizia 4 are o structură similară, fiind formată tot din patru regimente de rachete antiaeriene (584, 210, 93, 612) și un regiment radiotehnic (25).

Cele opt regimente de rachete antiaeriene sunt dispuse circular în jurul capitalei Moscova.

Trebuie remarcat faptul că, în ultima perioadă, în Federația Rusă au fost intensificate exercițiile de apărare antiaeriană, în special în partea de vest și sud-vest, la linia de contact cu statele membre NATO. În ultimele două zile, în Regiunea Mării Negre au fost executate exerciții de apărare antiaeriană atât cu complexele de rachete antiaeriene S-400 și complexele de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S, cât și cu mijloacele de apărare antiaeriană de pe navele de luptă.

Această măsură reprezintă o consecință a intensificării zborurilor de cercetare din proximitatea frontierelor Federației Ruse, executate cu avioane și drone specializate ale unor state membre NATO. De asemenea, în ultima perioadă, în Marea Baltică, Marea Neagră și în nordul Federației Ruse au fost semnalate bombardiere americane de tip B-1B și B-52.

Este posibil ca, în cadrul măsurilor de răspuns, în zilele următoare, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse să desfășoare misiuni de patrulare cu bombardiere strategice Tu-160 și Tu-95 sau cu bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 în proximitatea frontierelor SUA ori ale unor state membre NATO.

06 iunie 2020
Exercițiu de apărare antiaeriană și antirachetă desfpșurat în zona capitalei Moscova

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE