Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 15.07.2019, în Regiunea Saratov, s-a desfășurat un exercițiu tactic de zbor, cu participarea unei escadrile de bombardiere strategice de tip Tu-95MS.

 

Echipajele Aviației cu rază lungă de acțiune au îndeplinit misiuni de redislocare pe aerodromuri operative, realimentare în aer și executare a unor atacuri aeriene asupra unor obiective terestre ale adversarului.

 

La exercițiu au participat și o serie de piloți tineri, care au absolvit școlile militare în perioada 2017-2018, ce au intrat în compunerea echipajelor avioanelor Tu-95MS în calitate de locțiitori ai comandaților, navigatori sau specialiști de bord. Pentru unii dintre aceștia, a fost primul exercițiu de o asemenea anvergură la care au participat.

 

În total, la zborurile efectuate în cadrul exercițiului au participat până la 10 echipaje ale avioanelor strategice și de realimentare în aer.

 

Zborurile au fost efectuate atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, deasupra teritoriilor unor regiuni din zonele de responsabilitate ale Regiunilor Militare Vest și Centru, unde regimul temperaturilor este în prezent foarte variabil, caracterizat de  temperaturi scăzute, ploi abundente și alți factori ai condițiilor meteorologice nefavorabile.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Bombardierele strategice de tip Tu-95MS participante la exercițiu aparțin unui regiment de aviație al Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels (Regiunea Saratov) din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) a Forțelor Aerocosmice.

De asemenea, pe lângă escadrila de avioane Tu-95MS, formată, probabil, din opt aeronave (două patrule), la exercițiu au participat și două avioane-cisternă de tip Il-78 din cadrul Regimentului 203 Aviație – Dyagilevo (Riazan)

15 iulie 2019
 Exercițiu tactic de zbor în cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune din Federația Rusă

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE