Surse: mil.ru, militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

  Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 17.09.2019, că, în cadrul exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019, a fost constituit un sistem automatizat unic de conducere a forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană, care întrunește toate forțele și mijloacele pentru respingerea atacurilor aeriene, pentru acoperire grupărilor de trupe și, cel mai important, pentru conducerea dintr-un centru unic a tuturor mijloacelor de distrugere a țintelor aeriene.

 

Pentru organizarea conducerii forțelor de apărare antiaeriană și cooperarea cu trupele acoperite sunt întrebuințate mijloace moderne de comunicații și sisteme automatizate de conducere (ASU). Întrebuințarea ASU permite identificarea și repartizarea țintelor aeriene în cel mai scurt timp posibil, precum și transmiterea în timp real a comenzilor pentru distrugerea acestora cu arme de foc.

 

La exercițiul Centru-2019, problemele privind executarea cercetării, conducerii și cooperării sunt tratate în condiții de suprimare radio a mijloacelor de comunicații și de bruiaj în diferite benzi de frecvență a mijloacelor de radiolocație.

 

Anterior, în poligonul Ashuluk din Regiunea Astrakhan, au intrat în serviciul de luptă pe noile poziții echipaje ale complexelor de rachete antiaeriene S-300 și S-400, ale complexelor de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S, precum și echipaje ale stațiilor de radiolocație.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Toate problemele organizatorice privind realizarea sistemelor de conducere a trupelor în condiții de campanie au fost realizate în prima zi a exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019.

În paralel cu alertarea trupelor și scoaterea lor în poligoane, au fost deplasate în teren mijloace de comunicații și sisteme automatizate de conducere.

În continuare, în cadrul primei etape a exercițiului, în perioada 17-18 septembrie, vor fi executate activități practice de respingere a unor atacuri aeriene ale adversarului convențional.

17 septembrie 2019
 Exercițiul “Centru-2019”: s-a constituit un sistem automatizat unic de conducere a apărării antiaeriene

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE