29 august 2019

Sursa: ukrinform.net, uawire.org

  Potrivit Ukrinform, exercițiul militar "Rapid Trident 2019" organizat de SUA și Ucraina, cu participare internațională, va începe între 13 și 28 septembrie. Exercițiul se va desfășura la Centrul internațional pentru securitate și menținerea păcii al Academiei Naționale a Forțelor Terestre "Hetman Petro Sahaidachnyi" din Lvov. La acesta vor participa aproximativ 3.700 de militari din 14 state membre și partenere NATO. 


SUA vor fi reprezentate la Rapid Trident de personalul Diviziei 101 Aeropurtate, Gărzii Naționale din California, Comandamentului Armatei 7 Instrucție și Comandamentului pentru Operații Speciale din Europa.


Până la sfârșitul anului 2019, Ucraina intenționează să mai participe la șase exerciții internaționale, dintre care trei organizate pe teritoriul Ucrainei, în comun cu România, Marea Britanie și SUA.


Exercițiul comun "Riverine 2019" va avea loc înainte de sfârșitul lunii noiembrie, va avea durata de 10 zile și se va desfășura în raioane navale de pe Dunăre și din Marea Neagră. La acesta vor participa câte 200 de militari din Ucraina și România.


Exercițiul comun "Warrior Watcher" 2019 va fi organizat înainte de sfârșitul lunii octombrie, are durata de 16 zile și se va desfășura în poligoane militare din Regiunea Nikolaiev (Mykolaiv). La acesta vor participa 80 de militari ucraineni și 300 britanici.


Exercițiul comun "Maple Arch 2019" va fi organizat în ultima parte a lunii decembrie în poligoanel militare din Regiunea Jitomir (Zhytomyr), cu participarea a aproximativ 100 de militari ucraineni și 350 din partea unor state membre ale NATO și ale programului Parteneriat pentru Pace.

 

Exercițiul comun "Rapid Trident 2019", organizat de Ucraina și SUA, va începe în septembrie 

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE