Exfoliant de corp
Tuturor ne place să avem o piele radiantă, netedă, sănătoasă, tânără și frumoasă. Pentru a obține aceste rezultate, este important să folosești cel mai bun exfoliant de corp de pe piață, care este capabil nu doar să elimine impuritățile și celulele moarte de pe piele, ci și să îți hidrateze și să îți îngrijească corpul, menținând acel aspect perfect și neted pe care îl iubim cu toții.
De la cele realizate cu lămâie și alte ingrediente naturale, cum ar fi căpșuni sau ceai verde, la altele realizate cu glicerină și alte componente mai aspre pentru o curățare mai profundă, scruburile sunt produse excelente de care toată lumea are nevoie pentru a fi sănătoasă din cap până în picioare. Acestea pot fi folosite chiar și în timpul sarcinii pentru a vă oferi mai mult confort, bunăstare și prospețime.
Dacă vrei să afli mai multe despre aceste produse, cum să le folosești, dacă ar trebui să fie înainte sau după gel, beneficiile lor și multe altele, atunci este ziua ta norocoasă, pentru că îți vom spune totul despre ele mai jos. Da, totul!
Cele mai bune exfoliante de corp
Care este cel mai bun exfoliant de corp?
Când vine vorba de produse de înfrumusețare, în special pentru piele, este întotdeauna important să alegeți cu înțelepciune. Este un organ cu adevărat sensibil și delicat, care necesită o bună îngrijire, așa că ar trebui să iei această decizie foarte în serios, astfel încât să te poți bucura de toate beneficiile pe care aceste produse le au de oferit.
Pentru a vă ajuta în căutările dumneavoastră, am pregătit următoarea listă comparativă cu cele mai bune exfoliante de pe piața , în care veți găsi prețuri mici, calitate excelentă, eficacitate și cele mai bune opțiuni pentru diferite tipuri de piele.
Iată cele mai bune exfoliante pentru corp:
1. Simon & Tom Moroccan Spa Luxury Body Scrub
Acesta este un produs cu coji de argan și ulei de argan care funcționează ca agenți exfolianți excelenți pentru a curăța și purifica pielea.
Este, de asemenea, hrănitoare și hidratantă, lăsând pielea moale și mătăsoasă. În cele din urmă, are o aromă bogată și este 100% vegan și organic.
2. PraNaturals Dead Sea Salt Body Scrub
Acesta este unul dintre cele mai bine vândute produse ale noastre, 100% natural, potrivit pentru vegani și cu un raport calitate-preț excelent. Fabricat din sare de la Marea Moartă, amestecată cu uleiuri de mango și kiwi care au grijă de corpul dumneavoastră.
În special pentru pielea sensibilă și uscată, hidratează și are un parfum bogat, ajută, de asemenea, la combaterea grețurilor în timpul sarcinii .
3. Art Naturals Arabica Coffee Scrub
Cu un preț foarte accesibil, acest model al mărcii Art Naturals vine într-o prezentare de 250 ml și este realizat cu cafea Arabica, care îți întinerește corpul și combate acneea și eczemele, și cu ulei de măsline, migdale dulci și semințe de struguri, care hidratează și îngrijesc.
4. Săpun negru pur marocan exfoliant și hidratant de Fatima's Garden
Exfoliant pentru corp pe bază de măsline negre zdrobite și eucalipt. Fără utilizarea de conservanți sau alte substanțe suplimentare. Este 100% naturală, cu vitamina E, uleiuri de măsline și de argan. Purifică pielea și vizează liniile fine, punctele negre, iritațiile și eczemele.
5. O Naturals Grapefruit & Vanilla Tropical Fruits
Ajungem astfel la cel mai puțin costisitor model din lista noastră, care conține 500 de grame și este realizat cu săruri de la Marea Moartă, plus fructe tropicale exotice de grapefruit și note de vanilie.
Este pe bază de zahăr și are capacitatea de a îndepărta impuritățile, de a lăsa corpul hidratat și neted și, de asemenea, lasă un parfum tropical proaspăt.
Ce este un exfoliant pentru corp?
Este un tratament corporal popular care nu este altceva decât un tratament facial pentru corp, adică un tratament care hidratează și exfoliază pielea pentru o senzație mult mai moale, mai netedă și mai tânără. Acest procedeu se face cu un material abraziv, cum ar fi zahărul sau sarea, care sunt cele mai populare, amestecate cu uleiuri de masaj și cu unele esențe care îi conferă o aromă plăcută.
Atunci când este un exfoliant pe bază de sare, se numește exfoliant cu sare sau exfoliant cu sare. Apoi, ar trebui să aplicați un fel de cremă hidratantă care să lase corpul bine hidratat.
Este important de știut că acest lucru nu se califică drept masaj, deoarece este efectuat de specialiști în frumusețe și estetică care tratează doar pielea, nu de maseuri sau terapeuți calificați care tratează mușchii.
Ce se întâmplă în timpul exfolierii corpului?
Exfolierea corporală ar trebui să se facă într-o cameră umedă, cu o podea cu gresie și o perdea, precum și un pat de masaj în care veți sta cu fața în jos și acoperit de un prosop, un cearșaf sau un material de acoperire.
Persoana care se ocupă de exfolierea dumneavoastră va aplica materialul exfoliant pe tot corpul, începând cu spatele și coborând pe spatele brațelor, picioarelor și picioarelor. La început, veți fi acoperit pe o parte a corpului, așa că terapeutul vă va cere să vă deplasați pentru a avea acces la fiecare zonă.
După aceasta va trebui să vă opriți și să faceți un duș pentru a îndepărta orice produs rămas, inclusiv orice granule de material exfoliant. Cu toate acestea, vă recomandăm să nu folosiți gel de duș, deoarece acesta va îndepărta uleiurile și parfumurile pe care produsul exfoliant le-a lăsat pe corp. Alternativ, spa-ul poate avea un duș Vichy sau dușuri manuale și mese umede, astfel încât să nu trebuie să ridicați un deget în timp ce terapeutul vă face duș.
Acum, dacă primești un spa cu mese uscate și trebuie să te ridici și să faci propriul duș, atunci terapeutul va pleca și se va întoarce după ce te-ai așezat din nou pe masă. În cele din urmă va aplica o loțiune pe corp și ulei.
Alte lucruri pe care ar trebui să le știi despre scruburile corporale
În cazul în care mai ai și alte îndoieli cu privire la modul în care funcționează procesul de scrub corporal sau nu îți este foarte clar cum funcționează acest tip de tratament corporal, aici îți vom explica alte câteva aspecte pe care este important să le cunoști:
- Unele centre spa nu au duș, așa că maseuza va folosi pur și simplu prosoape calde și umede pentru a îndepărta produsul exfoliant.
- Puteți face doar o exfoliere, dar nu uitați că, de multe ori, aceasta este doar primul pas al unui tratament complet, cum ar fi o împachetare corporală cu alge marine sau cu nămol, de exemplu.
- De asemenea, puteți combina exfolierea cu masajele pentru a vă relaxa și mai mult corpul. Ideal este să exfoliați mai întâi corpul și apoi să faceți masajul. Nu uitați că există multe masaje cu tratamente complete care includ ambele servicii.
- Nu uitați că sarea și alte materiale exfoliante pot fi foarte abrazive și dure, unii terapeuți le aplică mai dur decât alții, iar unele tenuri sunt mai sensibile. Dacă, din oricare dintre aceste motive, tratamentul vi se pare prea dur pentru corpul dumneavoastră, puteți să spuneți acest lucru și să cereți mai multă blândețe.
- Orice specialist în înfrumusețare poate face un exfoliant corporal, deși, dacă doriți un masaj inclus, cel mai bine este să găsiți un terapeut de masaj.
Diferitele tipuri de exfoliante de corp disponibile
După cum probabil ați observat, pe piață există mai multe tipuri de exfoliante de corp, de la cele din comerț la cele făcute în casă , care combină alte ingrediente naturale și a căror compoziție o puteți varia în funcție de corpul și nevoile dumneavoastră.
Astfel, le puteți găsi cu ulei de zmeură și piper roz, de exemplu. Cu toate acestea, indiferent cât de delicat sau de plăcut este agentul exfoliant, este important să îl folosiți cel mult o dată sau de două ori pe săptămână.
Pentru ca să știți exact ce tipuri sunt pe piață, vă oferim următoarea listă cu cele mai populare de pe piață în prezent:
Unul dintre cele mai consumate este cel pe bază de zahăr, iar indiferent dacă au zahăr granulat sau brun, acestea funcționează în același mod. Se pot face și cu zahăr și miere. Dacă doriți să folosiți un făcut în casă, atunci va trebui să aplicați ulei sau un produs cu glicerină pentru a da exfoliantului acea senzație de pastă. Nu uitați că acestea sunt o opțiune ideală pentru persoanele care au pielea sensibilă și preferă ceva mai puțin abraziv.
Sarea: acestea au un efect mai revitalizant și revigorant asupra pielii, folosind sare de mare în grade diferite, ceea ce depinde de nivelul de abraziune pe care îl puteți tolera. Acestea sunt ideale pentru eliminarea toxinelor din organism și pentru vindecarea acestuia și se poate folosi sarea Epsom . Dacă aveți de gând să o faceți acasă, nu uitați că puteți aplica o bază de ulei de migdale sau de susan pentru a face sărurile să strălucească. În același timp, este bine să se adauge puțin ulei esențial pentru a da o aromă bogată scrubului.
Exfoliantele pe bază de plante oferă nenumărate posibilități, cu rețete diferite care depind doar de preferințele personale. Este posibil să faci un scrub bun cu aproape orice ingredient natural , lavanda și coaja de portocală fiind unele dintre cele mai populare. Avantajul acestor ingrediente este că au deja un parfum natural delicios și includ un agent calmant și vindecător. La rândul tău, dacă faci un amestec bun de ierburi și uleiuri, te poți bucura de un tratament perfect, mai bine decât în orice spa.
exfoliantele pe bază de cafea au proprietăți excelente care aduc beneficii pielii datorită agenților lor unici. Fiind unul dintre cei mai puternici stimulenți naturali, cafeaua este bună ca anticelulitic , motiv pentru care este adesea combinată cu alte materiale stimulante și terapeutice. La rândul său, adăugându-i vanilie, ciocolată sau orice altă esență sau ulei aromatic, veți obține o senzație de revigorare și plăcere totală de fiecare dată când vă exfoliați corpul .
Unele persoane suferă de piele uscată din cauza lipsei de hidratare corespunzătoare. Acest lucru poate fi foarte iritant până când începi să folosești exfoliante hidratante pentru corp, care includ multe opțiuni care depind doar de gustul tău. Astfel, puteți găsi tratamente cu fulgi de ovăz sau chiar migdale măcinate amestecate cu iaurt, aloe vera sau orice alt element foarte hidratant.
Ce le face să fie exfoliante
Exfoliantele de corp sunt cunoscute sub numele de exfoliante mecanice, deoarece au rolul de a îndepărta celulele moarte ale pielii care se află pe corp prin masarea ușoară a produsului pe corp. Cu un tratament bun de acest tip vă puteți bucura de pori desfundați și, de asemenea, puteți accelera procesele naturale de regenerare celulară.
Acum, caracteristicile care le conferă acest efect exfoliant sunt următoarele:
Dacă sunt pe bază de sare sau zahăr, au particule cristaline ascuțite, care sunt abrazive. În cazul zahărului, acesta este un hidratant natural care poate oferi o oarecare hidratare organismului, în timp ce sarea are efectul opus și poate fi un pic uscățivă, astfel că pot fi benefice pentru pielea grasă .
Fie că le folosiți înainte sau după duș, aceste exfoliante realizate cu nuci sau bucăți de fructe sunt mai blânde, deoarece au margini mai moi care nu sunt la fel de abrazive. Vi le recomandăm dacă aveți o epidermă normală sau în combinație.
Acestea sunt produse cu particule foarte fine, cum ar fi cele din ulei de jojoba, care sunt ideale pentru persoanele cu pielea sensibilă.
Acestea sunt beneficiile lor minunate
Folosind un bun exfoliant pentru corp veți observa beneficii excelente pe care niciun alt produs nu le poate oferi. La rândul tău, îți vei da seama cât de important este să menții acest tratament în timp pentru a menține o piele sănătoasă pe tot corpul, de la picioare și picioare până la tenul tău .
- Fac pielea să pară tânără și întinerită
Prin îndepărtarea celulelor moarte care se acumulează la suprafața pielii, pielea poate avea un aspect și o senzație de tinerețe, purificată și complet revigorată. Acest lucru va fi vizibil nu numai în aspectul radiant al pielii, ci și în modul în care se simte.
- Pielea pare mai luminoasă
Un alt beneficiu al îndepărtării celulelor moarte este că ajută procesul de regenerare a pielii, deoarece este nevoie de aproximativ 27 de zile pentru a aduce celule noi, tinere, în stratul superior. Prin exfolierea corpului dumneavoastră, vă veți ajuta organismul să scape de aceste celule.
- Are efecte hidratante
Sunt, de asemenea, un hidratant eficient, deoarece permit ca epiderma să fie suficient de sănătoasă și pregătită să absoarbă ingredientele altor produse, cum ar fi cremele hidratante. În același timp, dacă vrei să ai toate efectele doar cu exfoliantul, îți recomandăm să cauți unul care face ambele: exfoliază și hidratează.
- Îmbunătățește bronzarea naturală
Pentru multe persoane este preferabil să folosească autobronzante, deoarece este mai sănătos decât să iasă afară și să se expună la cantități mari de radiații solare.
Cu toate acestea, pentru a obține acest tip de bronz artificial, este important să aplicați mai întâi un bun și delicat exfoliant corporal. Acest lucru se datorează faptului că loțiunile de bronzare evidențiază mai mult zonele cu celule moarte, așa că prin exfoliere poți evita acest efect de nepotrivire.
Alegerea exfoliantului de corp potrivit pentru pielea ta
În funcție de tipul de piele pe care îl ai, ar trebui să alegi un anumit tip de exfoliant. Acest lucru se datorează faptului că fiecare persoană are nevoi și caracteristici speciale care necesită o anumită îngrijire.
Mai jos, îți explicăm ce exfoliant de corp ar trebui să fie cel ideal pentru tipul tău de piele:
Dacă ești una dintre puținele persoane care au pielea normală, atunci alegerea va fi mult mai ușoară . În aceste cazuri, trebuie să vă faceți griji doar pentru eficiența produsului, așa că trebuie să căutați ingrediente care sunt eficiente în exfoliere, dar și în hidratarea și îngrijirea pielii. Nisipurile, nucile, ierburile botanice, extractele de mentă sau de ceai sunt ingrediente bune.
Acest tip de ten poate beneficia foarte mult de un tratament bun, deoarece va îndepărta celulele moarte ale pielii și va preveni, de asemenea, descuamarea. Cu toate acestea, ar trebui să alegeți o formulă delicată, care să nu elimine hidratarea naturală a pielii dumneavoastră. Aloe vera, extractele de ceai, uleiurile de jojoba sau de argan sunt alegeri excelente.
Aceasta este puțin mai delicată, deoarece trebuie curățată și purificată împreună cu porii pentru a preveni apariția acneei și a iritațiilor, dar trebuie să obțineți și un echilibru al pH-ului pentru a scădea puțin producția de uleiuri. Pentru aceasta puteți folosi elemente precum acidul salicilic. Un produs cu microgranulețe plus utilizarea unui ulei facial după exfoliere este ideal.
Există unele exfoliante foarte delicate care sunt ideale pentru pielea sensibilă, cum ar fi cele care folosesc enzime și cristale care elimină celulele moarte ale pielii, dar o mențin foarte moale și bine îngrijită.
- În cazul în care nu îți cunoști tipul de ten
Dacă ești una dintre cele care habar nu au despre asta, îți recomandăm să mergi mai întâi la un dermatolog pentru a fi în siguranță, deoarece aceste produse pot fi dăunătoare dacă nu le alegi cu înțelepciune.
La rândul tău, poți alege un model versatil, cu agenți exfolianți blânzi și ingrediente delicate, precum aloe vera, mușețel sau extracte de alge.
Beneficiile exfolierii corpului
Exfoliere chimică vs exfoliere fizică
În cele din urmă, să vă spunem câte ceva despre cele două tipuri de exfoliere care există, deoarece există și exfolierea chimică, care folosește un alt mecanism de acțiune pentru a vă ajuta să vă mențineți corpul sănătos.
Chimică
Se folosesc substanțe chimice care dizolvă lanțurile care leagă celulele moarte între ele. Problema este că este un proces mai invaziv și mai puternic, deoarece agentul exfoliant pătrunde în straturile exterioare ale pielii. Se utilizează pentru așa-numita peeling.
Există mai multe tipuri de exfoliante chimice pe care le puteți cumpăra în farmacii pentru a le aplica acasă sau într-un centru de înfrumusețare:
- Gel: sunt produse sub formă de gel care folosesc ingrediente precum acizii alfa hidroxi, cum ar fi acidul glicolic sau acizii multi-fructali. Acestea sunt bune pentru pielea uscată sau grasă, dar nu și pentru pielea sensibilă.
- Pentru ochi: unele exfoliante sunt bune pentru a viza picioarele de cioară sau cearcănele de sub ochi. Sunt produse blânde și sigure, care nu vă vor afecta ochii, așa că le puteți folosi fără nicio problemă.
- Măștile de 15 minute: aceste produse folosesc adesea ingrediente precum acizii citric și malic și trebuie folosite o dată sau de două ori pe săptămână sau în fiecare zi, timp de o săptămână întreagă, pentru o curățare profundă, fără reziduuri.
Fizic
Îndepărtarea celulelor moarte ale pielii se realizează prin masarea epidermei. Acest lucru se realizează prin masarea cristalelor fine sau a ingredientelor granulate în straturile de suprafață ale pielii. În același timp, așa cum am menționat deja, acestea sunt potrivite pentru toate tipurile de piele, atâta timp cât alegeți ingredientele potrivite pentru fiecare dintre ele.
Cum se utilizează corect un scrub?
Indiferent dacă este vorba de o exfoliere chimică sau fizică, este important să mențineți cantitățile mici și rare, doar o dată sau de trei ori pe săptămână. Cu toate acestea, totul depinde de tipul tău de piele și de nevoile tale.
În același timp, evitați să puneți prea multă presiune pe piele dacă folosiți un produs de exfoliere fizică, deoarece o presiune prea mare poate provoca daune.