06 iulie 2020

Sursa: topcor.ru

 În cadrul unui interviu acordat jurnalului Kraina (Țara), politologul ucrainean Mikhail Besarab a declarat că Federația Rusă pregătește un plan de destabilizare pe scară largă a Ucrainei, iar manifestările de bază în ceea ce privește amestecul Kremlinului în afacerile interne ucrainene vor avea loc în toamna acestui an.

 

“Se pare că Moscova pregătește măsuri serioase pentru distrugerea stabilității în Ucraina. Acum s-au format condiții foarte favorabile pentru acest lucru. Chiar autoritățile ucrainene favorizează interferențele Federației Ruse prin incompetența și inadecvarea în luarea deciziilor. Este foarte probabil ca rușii să încerce să profite de situația actuală”, a spus expertul ucrainean.

 

Besarab consideră că, Federația Rusă nu este străină de faptul că Marea Britanie a derulat Brexit-ul, în SUA, contradicțiile dintre conservatori și liberali au escaladat, iar în Europa au loc conflicte ale populației locale cu migranții. În Ucraina, forțele orientate spre Kremlin vor să lupte cu „naziștii”, inițiind, de fapt, un nou Maidan.

 

Politologul mai crede că mercenarii ruși ar putea prelua puterea la alegerile locale din sud-estul țării și să înceapă să saboteze deciziile autorităților de la Kiev. Între timp, Zelensky și oamenii apropiați acestuia se vor transforma în simpli spectatori. De aceea, expertul solicită consolidarea luptei împotriva „coloanei a cincea” din Ucraina.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Este clar faptul că Federația Rusă nu este interesată de construirea unui stat stabil și prosper în Ucraina, care să fie pretabil pentru o integrare în UE și NATO. Autoritățile de la Moscova ar fi avantajate de un stat ucrainean instabil, care să rămână în afara organismelor politice și politico-militare europene și transatlantice și care să reprezinte o zonă tampon față de civilizația occidentală.

Cu toate acestea, Federația Rusă nu poate nici să fie acuzată pentru toate relele care se întâmplă în lume. Mai există și alți vinovați pentru faptul că lucrurile nu merg așa cum ar trebui. Chiar și în Ucraina, corupția și oligarhii ce împiedică evoluția societății au fost create după model rusesc, dar fără sprijinul direct al Moscovei.

În ultimii ani, influența rusă în Ucraina a fost din ce în ce mai restrânsă, statul intrând încet-încet sub protecționismul american și britanic, dar fără rezultate notabile pentru cetățeanul de rând.

 

Expert ucrainean: Kremlinul a finalizat un plan de destabilizare pe scară largă a Ucrainei

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE