17 mai 2020

Sursa: almasdarnews.com, twitter

 Pe 16 mai, potrivit informațiilor publicate pe Twitter (Yoruk Isik), două nave militare de transport aparținând Flotei ruse de la Marea Neagră (FRMN) au tranzitat Strâmtoarea Bosfor în drum spre portul Tartus din Siria.

 

Prima navă care a trecut prin strâmtoare este nava mare de desant Saratov (Proiect 1171), urmată la aproximativ opt ore diferență de nava mare de desant Novocherkassk (Proiect 775). 

 

Sursa apreciază ca navele transportă vehicule, armament și provizii destinate forțelor guvernamentale siriene și că acest nou convoi de aprovizionare din partea armatei ruse vine la doar două luni după ce forțele armate turce au deteriorat grav și au distrus mai multe vehicule blindate aparținând Forțelor Armate Siriene (Armata Arabă Siriană - SAA) din regiunile (guvernoratele) Idlib, Hama și Aleppo. Atacul armatei turce a fost efectuat în replică la executarea unui bombardament asupra unei clădiri din estul Idlib în care se aflau mulți militari turci.

 

Comentariu BSMAP: Nava mare de desant Novocherkassk a făcut ultima deplasare către portul sirian Tartus pe 21 aprilie. Anterior, nava a mai trecut prin strâmtorile turcești de la Marea Neagră pe 02.03.2020, deplasându-se tot către Baza Navală – Tartus din Siria.

Pe 21 martie 2020, cele două nave ce aparțin Brigăzii 197 Desant Aerian – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea a FRMN au executat, împreună cu nava similară Cesar Kunikov din aceeași brigadă navală, un complex de trageri de artilerie asupra unor ținte navale, aeriene și de coastă, în poligoane maritime din Marea Neagră.

 

Expresul sirian continuă - două nave mari de desant ale FRMN sunt în deplasare spre Tartus 

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE