Fantana de ciocolata

mejor-fuente-de-chocolate

Dacă i-ai dat băiatului tău un da ca răspuns la Fontana di Trevi sau dacă vrei să adaugi o notă specială evenimentului aniversar al micuțului tău, probabil că te-ai gândit să creezi un centru de masă exclusivist, cu un element decorativ diferit.

De aceea, pentru că știm că sunteți iubitori de delicatese, vă vom recomanda cele mai bune fântâni de ciocolată pentru a seduce palatele și a atrage toate privirile.

Veți vedea cum oaspeții dvs. vor fi încântați să-și stropească diversele deserturi cu fluxul perfect de cacao Theobroma topit.

De la napolitane, gogoși, căpșuni, biscuiți și înghețată, totul va dori să fie botezat de lichidul delicios produs de acest echipament în doar câteva minute.

Cele mai bune fântâni de ciocolată

Care este cea mai bună fântână de ciocolată?

Odată ce v-ați decis să cumpărați o fântână fondue de ciocolată , probabil că sunteți interesat să vă faceți o idee despre cost; cu toate acestea, există și alte caracteristici speciale la care vă recomandăm să acordați atenție.

Cele mai bune vor fi întotdeauna cele care oferă 3 niveluri, deoarece vor oferi efectul de vedetă pe care îl căutați, devenind un accesoriu care atrage atenția la petreceri și evenimente.

O altă caracteristică pe care o vom indica ca fiind indispensabilă, este să ne uităm cu atenție la cantitatea de kilograme de Theobroma cacao topit pe care o oferă modelele. Se recomandă ca toate modelele să aibă 4 livre.

În cele din urmă, echipamentele de bună calitate oferă, în general, materiale de fabricație cum ar fi oțelul inoxidabil, deoarece acestea vor fi mai durabile, permițându-le să fie spălate fără probleme după utilizare.

Iată cele mai bune fântâni de ciocolată:

1. Fântâna de ciocolată Domo DO916CH

41e4TuSj+xL

Vezi pretul Emag

Cei de la renumita marcă de Domo, ne aduc un echipament capabil să genereze până la 900 de grame de ciocolată cremoasă și delicioasă.

Turnați acest produs de fondue de ciocolată peste căpșuni proaspete, struguri, ananas, nuci, curmale, smochine, prune, prăjituri, cupcakes, biscuiți și multe altele.

Modelul dvs. are un angrenaj electric cu șurub, fără pompe, cu piese complet detașabile pentru o curățare completă, dar rapidă, chiar și în mașina de spălat vase!

Unul dintre avantajele sale este că funcționează perfect atât cu ciocolata lichidă, cât și cu cea nelichidă.

Este ideal pentru bufete profesionale, petreceri de aniversare pentru copii, nunți, pe scurt pentru evenimente de toate dimensiunile.

2. Richard Bergendi Cascade Chocolate Fountain

41EvXjATK7L

Vezi pretul Emag

Bazat pe designul de cascadă de ciocolată regăsit în noile fântâni profesionale, veți găsi tot ce aveți nevoie pentru casa dvs. cu acest produs.

Fie că este un cadou pentru orice familie sau cuplu, fie că este un răsfăț pentru o petrecere sau un desert, această cascadă inovatoare, vă va permite să decorați și să vă bucurați de bunătățile preferate la un nivel superior.

Pe lângă faptul că vă oferă distracție și este punctul central al conversațiilor invitaților dumneavoastră, calitatea sa este garantată la un cost foarte accesibil.

3. Fântâna de ciocolată Lacor 69319

31+pRGn93QL

Vezi pretul Emag

Gândindu-ne la familiile ai căror copii încep prima comuniune sau la nunțile care trebuie să aibă mai mult de 100 de invitați, Lacor, unul dintre producătorii de pe piață, oferă clienților săi un aparat care se descurcă cu o putere de 80 W și o temperatură de 40-50 ⁰C.

Și cu o capacitate de 1,8 litri, puteți fi siguri că evenimentul dvs. va fi acoperit cu bucurie și satisfacție.

Este complet portabil, cu o greutate de 3,5 kg, iar dimensiunile sale de 23 x 23 x 35 cm sunt potrivite pentru evenimente de dimensiuni mici și medii.

În comparație cu alte produse concurente, prețul său este mai mic decât al altor produse din aceeași categorie.

4. Mx Onda MX-FC2770

41EXE4OFeRL

Vezi pretul Emag

Fântâna de ciocolată MX Onda vă va ajuta să amestecați ciocolata cu o ușurință și o viteză remarcabile.

Modelul oferă o fântână înaltă de 40 cm, suficientă pentru a capta toate privirile la eveniment.

Baza sa principală are un diametru de 21,5 cm, cu un model de cupă plăcut ochiului.

Deoarece este special conceput pentru ciocolata neagră, acesta susține o densitate mai mare la topire, oferind o indicație luminoasă pe baza încălzită atunci când este pornit.

Fabricat din oțel inoxidabil, este detașabil și reglabil, tot ce aveți nevoie pentru ciocolata topită!

5. Clatronic SKB 3248

41MQXXX2gtL

Vezi pretul Emag

De la adevărații specialiști ai fântânilor de bomboane, cei de la Clatronic ne aduc un model pentru topirea ciocolatei specializate, adică ciocolată care conține o parte de unt de cacao și 60% ciocolată, ceea ce ar trebui să fie folosit în acest tip de echipament.

Cu o capacitate de 1 kg de pastă de Theobroma , dispozitivul este fabricat din aliaje inoxidabile și conține un motor și un termostat care funcționează separat.

Designul său oferă un spectacol vizual de 3 înălțimi, permițându-le celor mai mici să înceapă să guste.

Este prevăzut cu butoane pentru a regla sistemul electric și, prin urmare, calitatea și grosimea desertului.

6. Fântâna de ciocolată Ariete

41CXvMI+m2L

Vezi pretul Emag

Cu o formă elegantă și o culoare roșu vin la bază, sigiliul exclusivist al Ariete, pune la dispoziția bucureștenilor, nu numai un echipament semi-profesional de gătit și de petrecere, dar veți avea garanția că este mai elegant și mai ușor să topiți ciocolata folosind acest sistem.

Produsul generat este, de asemenea, menținut cald în fântână, o caracteristică indispensabilă pentru cei care doresc să se bucure de acest fondue de ciocolată.

Are o bază anti-alunecare și este ideal pentru mici sărbători, în special pentru sărbătorile în familie, unde copiii din casă se vor bucura de această delicatesă în deplină siguranță. În plus, este un raport calitate-preț excelent.

Cum funcționează fântânile de ciocolată?

mejor-fuente-de-chocolate

Fântânile de ciocolată au devenit de mult timp aproape un element fix la evenimente speciale și petreceri, adăugând o notă magică și - desigur - delicioasă.

Mai presus de toate, dacă eul tău interior îți strigă să iei unul dintre aceste dispozitive acasă, ia aminte, deoarece acestea nu sunt destinate exclusiv companiilor de catering și nici nu trebuie să fii un profesionist specializat pentru a le folosi.

Și adevărul este că modul în care funcționează fântânile de ciocolată - majoritatea - este atât de simplu încât ai putea să o pornești pe a ta oricând ai chef, chiar și pentru a urmări un film sau un meci de fotbal la televizor, printre altele.

Pentru început, fântânile de ciocolată sunt dotate cu un bol de bază echipat cu un încălzitor capabil să topească și să mențină ciocolata la o temperatură bună și o pompă sau un burlan rotativ pentru a aduce ciocolata albă, cu lapte sau neagră în partea de sus și a o face să se reverse între verigi pentru a crea efectul de fântână.

Acest proces se repetă ca un videoclip în buclă, fără a ne face griji că ciocolata se va solidifica, deoarece încălzitorul o va împiedica.

De asemenea, nu toate fântânile au capacitatea de a topi ciocolata, așa că trebuie să o faceți înainte de a o pune în aparat. Pentru a face acest lucru, puteți folosi tehnica bain-marie, unde vă asigurați că nu se va arde, sau chiar în cuptorul cu microunde, dar trebuie să fiți foarte atenți la timpi și să topiți ciocolata la fiecare câteva secunde, să opriți micro, să întoarceți ciocolata în interiorul acestuia și să îl porniți din nou până se topește.

Desigur, înainte de a activa 'magia', nu vă zgârciți niciodată timpul pentru a citi ghidurile producătorului, deoarece există surse de ciocolată care necesită ca - pe lângă ciocolată - să adăugați puțin ulei vegetal pentru ca dispozitivul să funcționeze optim, în timp ce există altele în care este necesar să folosiți ciocolată de înaltă calitate cu un conținut semnificativ de unt de cacao .

Ghid de cumpărare pentru o fântână de ciocolată

4107OImP31L

Dacă vă aflați pe lista celor care doresc să cumpere o fântână de ciocolată de bună calitate, este indicat să țineți cont de anumite aspecte care merg dincolo de obținerea unui aparat ieftin sau a celui mai ieftin dintre cele mai scumpe.

Vorbesc despre calitățile specifice ale noii tale fântâni de ciocolată care vor face din ea o achiziție foarte bună.

 • Oferă o funcționare silențioasă

Cea mai bună fântână de ciocolată este cea care garantează cea mai silențioasă funcționare posibilă.

Nu uitați că unitatea are mecanisme în mișcare pentru a porni mașina de sorbire sau pompa.

În general, cel mult ar trebui să auziți o șoaptă; mai mult decât atât ar indica faptul că nu este o fântână de ciocolată de înaltă calitate.

 • Vine cu un mecanism de nivelare

Oricât de perfecționist ai fi, este un fapt că nu este întotdeauna posibil să ai o suprafață complet nivelată; iar o fântână de ciocolată amplasată într-o astfel de condiție ar fi un dezastru complet.

Într-un astfel de scenariu, este necesar ca aparatul să fie prevăzut cu un mecanism de nivelare care să vă permită să îl instalați pe o masă ușor strâmbă, de exemplu.

 • Este fabricată din materiale de înaltă calitate

Dintre numeroasele propuneri de pe piață, o fântână de ciocolată din oțel inoxidabil se distinge de restul, deoarece acest material este nu numai durabil, ci și capabil să reziste la căldura generală la care este expus aparatul: atât pentru încălzirea esențială, cât și pentru ciocolata caldă care curge.

Cu toate acestea, oțelul inoxidabil are un dezavantaj: face ca fântâna de ciocolată să nu poată fi spălată în mașina de spălat vase ; și, prin urmare, curățarea ei ar fi oarecum greoaie.

Dacă aceasta este o problemă, ați putea opta pentru o fântână de ciocolată din plastic .

Cu toate acestea, fiți atenți la faptul că, chiar dacă este fabricată din plastic de înaltă calitate, fântâna de ciocolată nu va putea rezista perioade lungi de timp atunci când este pornită.

O astfel de unitate ar fi ideală pentru uz pur casnic.

 • Are un bol lat

Pentru a evita să trebuiască să reîncărcați fântâna cu ciocolată în timpul unui eveniment sau, chiar mai rău, ca ciocolata topită să se împrăștie pe oaspeții dumneavoastră, este necesar ca bolul să fie suficient de lat.

În acest fel, va fi suficientă ciocolată pentru toată seara și la locul ei.

 • Încorporați un bol adânc

Pe lângă faptul că este largă, o fântână de ciocolată bună trebuie să aibă un bol adânc pentru a preveni și mai mult vărsarea și pentru a se asigura că există suficientă ciocolată pentru toți cei prezenți.

Caracteristicile celor 2 tipuri de fântâni de ciocolată pe care nu ți le-ai fi imaginat vreodată

Înainte de a intra în subiect - și cu titlu de cultură generală - este necesar să știm că fântânile de ciocolată se clasifică în funcție de materialele cu care au fost elaborate.

Și cu cele spuse în paragrafele anterioare, probabil că puteți ghici că este vorba despre fântâni de ciocolată , fântâni de metal și fântâni de plastic.

Bingo! Așa stau lucrurile.

 • Fântâni de ciocolată din metal

După cum am subliniat deja, alegeți oțelul inoxidabil în locul oricărui alt metal, deoarece, pe lângă faptul că este rezistent la expunerea constantă la căldură, oferă o notă estetică deosebită atunci când contrastează cu culoarea ciocolatei.

 • Fântâni de ciocolată din plastic

Cu toate că acest tip de fântână este mai vulnerabil la a fi distrus de ciocolata fierbinte, nu este un păcat să o alegeți.

Asigură-te doar că alegi o fântână de ciocolată din plastic de bună calitate. Acest lucru va asigura un termen de valabilitate mai lung .

Alți factori de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați o fântână de ciocolată

fuente-de-chocolate

Pentru a fi siguri că nu cumpărați doar o fântână de ciocolată care să reziste la tijă, există și alte calități care fac aparatul ușor de folosit și chiar versatil.

Evident, cu cât sunt mai multe caracteristici, cu atât prețul va fi mai mare; dar atunci trebuie să intervină și bunul simț, pentru a determina dacă aceste plusuri sunt cu adevărat necesare pentru a răspunde cerințelor dumneavoastră.

 • Oferă setări variabile de temperatură

În locul unei fântâni de ciocolată care se conectează la priză și începe să funcționeze cu variația de temperatură, aveți opțiunea modelelor care oferă setări variabile de temperatură, cu ajutorul cărora veți avea posibilitatea de a încălzi și menține ciocolata la o temperatură ideală.

Temperatura variabilă este ideală, deoarece nu toate tipurile de ciocolată se topesc la același nivel de căldură, așa că merită să aveți o sursă care să vă permită să o reglați la cea mai potrivită, pentru a nu o arde sau a o face prea groasă.

 • Are lumini indicatoare

Multe fântâni de ciocolată sunt dotate cu lumini indicatoare care nu numai că vă anunță că unitatea este pornită, dar și că este în punctul ideal pentru a începe să o folosiți.

Indiferent dacă fântâna de ciocolată este sau nu o fântână de ciocolată de marcă, este recomandat ca aceasta să fie însoțită de garanție.

În acest fel, vă protejați investiția, fie că este vorba de reparații, piese de schimb sau rambursare.

Cele 12 chei pentru a cumpăra cea mai bună fântână de ciocolată

Având în vedere gama largă de modele de fântâni de ciocolată, care te-ar putea încurca atunci când te decizi între una și alta, îți las o compilație de aspecte care îți vor înlătura orice urmă de indecizie și vei da lovitura cu cel mai potrivit aparat.

Fără a dori să denigrez modelele ieftine și cu atât mai puțin să vă răpesc iluzia, oricât de tentantă vi s-ar părea o fântână de ciocolată extrem de accesibilă - pentru mai puțin de 30 de euro - așteptați-vă ca aparatul să vă spună adio în scurt timp sau pur și simplu să nu vă satisfacă experiența de utilizare.

Ați lua acasă o mașină dezvoltată cu materiale ieftine și chiar cu un motor electric și un sistem de încălzire fără prea multă putere.

Dacă doriți să vă bucurați de o fântână de ciocolată timp de mai mulți ani, nu vă simțiți vinovați dacă plătiți puțin mai mult - peste 50 de euro, de exemplu - sau mult mai mult - peste 300 de euro până la aproape 6000 de euro - dacă vizați partea comercială.

Există fântâni de ciocolată care sunt multifuncționale ; adică permit utilizarea altor produse, cum ar fi bezele, sos de salată, brânză topită și chiar și caramel, printre altele.

În ceea ce privește durabilitatea, fântânile de ciocolată fabricate din metal - de preferință din oțel inoxidabil - sunt înaintea celor dezvoltate cu plastic.

În plus, fântânile de ciocolată din oțel inoxidabil oferă un plus estetic de neegalat .

Pe lângă faptul că este enervant, o mașină al cărei motor face mult zgomot este sinonimă cu o calitate inferioară.

Pariați pe o fântână de ciocolată al cărei ambalaj și/sau recenzii vă asigură că este tăcută. Această caracteristică v-ar pune în fața unei unități de calitate superioară și, prin urmare, mai durabile.

În această parte, depinde de tine să stabilești cum și când să folosești fântâna de ciocolată.

Adică, fie că este vorba de petreceri mici acasă sau de evenimente mari, pentru că de acolo veți avea posibilitatea de a alege dimensiunea, greutatea, înălțimea și numărul de niveluri ale aparatului care se potrivesc cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Acest aspect este strâns legat de cel precedent.

Ar trebui să aveți o idee aproximativă clară despre câte persoane vor folosi fântâna de ciocolată, deoarece capacitățile de ciocolată ale diferitelor modele sunt diferite, pe lângă timpul necesar pentru ca mașina să le proceseze.

În plus, fântânile de ciocolată vin de obicei în diferite capacități, începând cu cele pentru uz casnic, care au o capacitate apropiată de un kilogram de ciocolată, în timp ce cele pentru uz comercial sau pentru evenimente au capacități care pot depăși 8 kilograme sau mai mult, deoarece sunt destinate mai multor persoane.

La fântânile de ciocolată domestice - în general de mici dimensiuni - acest aspect este pur decorativ; în timp ce pentru uz comercial, nivelurile nu numai că fac fântâna mai înaltă, dar sunt și sinonime cu mai multă ciocolată.

Pentru a împiedica fântâna de ciocolată să se clatine pe suprafețe denivelate, aparatul trebuie să fie prevăzut cu picioare reglabile. Acest lucru nu numai pentru a împiedica ciocolata să curgă neuniform, ci și pentru a preveni vărsarea.

Există chiar și fântâni de ciocolată - inclusiv cele ieftine - cu picioare reglabile și antiderapante.

În principiu, o fântână de ciocolată este formată din trei părți - baza, turnul și bolul - care ar trebui să fie ușor de atașat, utilizat și dezasamblat.

Deși majoritatea producătorilor promit că fântânile lor de ciocolată sunt ușor de curățat , există caracteristici specifice care garantează această calitate.

Mă refer la construcția mașinii, așa cum reiese din numărul de piese detașabile : cu cât sunt mai multe, cu atât mai mare este posibilitatea de a spăla fiecare piesă în parte. În caz contrar, cu atât mai greoaie este curățarea între crăpături și colțuri.

 • Modul de preparare a ciocolatei

În timp ce fântânile de ciocolată de înaltă calitate - și câteva dintre cele accesibile - sunt capabile să se ocupe de topire și pompare fără probleme, există altele care necesită ca ciocolata topită să fie turnată în bol pentru a începe procesul.

Se recomandă o fântână de topit ciocolată cu diferite setări de încălzire.

Cu toate acestea, indiferent de modelul pe care îl alegeți, este esențial să urmați instrucțiunile pentru a nu strica nici aparatul, nici ciocolata topită sau lichidă. Ar fi păcat.

Doar pentru că un model se pricepe la topirea ciocolatei, nu înseamnă că funcționează cu orice tip de lichid.

Iar în cazul specific al unei fântâni de ciocolată multifuncționale , trebuie să vă asigurați și ce lichide poate să accepte, deoarece ați putea strica totul, de la mecanismul de încălzire la țevi și chiar la pompă. În cel mai rău caz, toate aceste elemente împreună.

Sfaturi de top de care trebuie să țineți cont atunci când folosiți o fântână de ciocolată

41ZiJr1Uj8L

Indiferent dacă este vorba de utilizarea unei fântâni de ciocolată pentru uz comercial sau casnic, sau dacă este prevăzută cu un burlan sau o pompă, în esență, aceste mașini funcționează la fel și suferă de cam același lucru.

Așadar, pentru a evita viitoarele defecțiuni ale unității dumneavoastră, este important să luați în considerare anumite aspecte.

Unde să amplasezi o fântână de ciocolată

Dacă te afli într-o sală de petreceri sau într-o sală de conferințe, de exemplu, instalează fântâna de ciocolată departe de podelele de dans și de uși - îți poți imagina de ce - și departe de conductele de aer condiționat, deoarece ciocolata se va răci și se va întări în mod inevitabil.

Și în cazul în care v-ați gândit să puneți o fântână de ciocolată în aer liber, uitați ideea!

Da, cu semnul exclamării, pentru că, pe lângă faptul că și insectelor le place ciocolata, o rafală de vânt ar putea să arunce ciocolata din castron și să o împrăștie peste tot - inclusiv pe cei prezenți - iar dacă s-ar deschide cascadele din cer, ei bine, ar fi o hecatombă: apa nu se amestecă niciodată cu electricitatea sau cu ciocolata.

 • Cum se instalează o fântână de ciocolată

Dacă fântâna dvs. de ciocolată are picioare reglabile, nu pierdeți timpul pentru a vă asigura că mașina este complet nivelată pe suprafața pe care intenționați să o amplasați.

Dar, în cazul în care nu este așa, puteți opta pentru un mic nivelator - aproximativ 15 - 20 cm - care vă va costa mai puțin de 2 euro și va împiedica nu numai scurgerea neuniformă a ciocolatei, ci și riscul de vărsare.

În ambele scenarii, nivelați fântâna înainte de a turna ciocolata în ea.

 • Cum se manipulează ciocolata

Dacă aparatul dvs. vă cere să topiți ciocolata înainte de a o turna în bol, dar doriți să aveți acea parte a ciocolatei cu câteva ore înainte de eveniment, pur și simplu topiți-o și depozitați-o în recipiente de plastic sau polistiren care să o păstreze caldă și lichidă.

 • Ce trebuie să faceți înainte de a turna ciocolata

De regulă, trebuie să preîncălziți întotdeauna fântâna înainte de a adăuga ciocolata. În caz contrar, dacă piesele sunt reci, ciocolata se va întări și nu va curge în mod optim.

Și în cazul în care observați că există aer blocat în tubul burghiului, opriți-l pentru aproximativ 10-15 secunde. Când îl porniți din nou, totul ar trebui să fie corectat. S-ar putea chiar să vedeți câteva bule de aer ieșind din ciocolată.

 • Lucruri pe care ar trebui să le aveți la îndemână înainte de a porni aparatul

După ce vă asigurați că aparatul funcționează corect, aveți la îndemână o mulțime de prosoape de hârtie și/sau bureți, precum și o spatulă de cauciuc și recipiente de depozitare pentru resturile de ciocolată.

Nu uitați niciodată să purtați un șorț atunci când instalați fântâna sau un uscător de păr în cazul în care mediul este prea rece și componentele mașinii se încălzesc greu.

 • Ce nu trebuie să înmuiați într-o fântână de ciocolată

Deși varietatea este un condiment al vieții, nu înmuiați niciodată alimente friabile sau umede în fântâna de ciocolată; ambele vor strica ciocolata.

Pentru a împiedica pe vreunul dintre oaspeții dumneavoastră să facă acest lucru, numiți un 'gardian' care să supravegheze fiecare persoană care se apropie de fântână.

 • Cel mai sigur mod de a curăța o fântână de ciocolată

Pentru ca fântâna să nu rămână cu ciocolată înăuntru atunci când este depozitată din nou - ceea ce, apropo, este foarte rău - cel mai bine este să vă faceți timp să o curățați.

Dacă nu sunteți acasă și nu aveți un loc unde să curățați aparatul, puneți-l într-o pungă de plastic și mutați-l într-un loc unde îl puteți dezasambla și face același lucru.

 • Ce nu trebuie să se întâmple niciodată după folosirea unei fântâni de ciocolată

Când totul este gata și fântâna de ciocolată este oprită, nu lăsați niciodată ciocolată în ea pentru că atunci când se răcește se întărește și dacă porniți din nou aparatul, veți arde motorul. Așadar, cel mai bine este să fie ușor de curățat și să o faceți imediat ce mașina este oprită.

De unde să cumperi o fântână de ciocolată?

Fântânile de ciocolată sunt aparate de mici dimensiuni sau de mari dimensiuni, atunci când sunt de uz comercial, care pot fi găsite în diferite magazine, în funcție de modul în care preferi să faci cumpărăturile, fie ele personale sau online. Magazine precum Carrefour, ALE-HOP și El Corte Inglés au modele bune pentru uz personal, dacă sunteți în căutarea unuia mai mare pentru a fi folosit la evenimente sau doriți să explorați mai multe opțiuni, puteți merge la
Amazon, unde există o mare varietate de fântâni de ciocolată.

Cum să folosești corect o fântână de ciocolată

Întrebări frecvente

Câtă ciocolată ar trebui să adaug la o fântână?

Totul depinde de capacitatea mașinii sau a fântânii de ciocolată, în general, acestea au o capacitate de 1 kilogram de ciocolată sau 2 kilograme de ciocolată topită, care trebuie să aibă o concentrație minimă de 39% unt de cacao, în caz contrar, va trebui să adăugați unt sau ulei vegetal pentru a o face mai lichidă, astfel încât să nu existe riscul ca echipamentul să se înfundă.

Poate fi refolosită ciocolata din fântână?

Da, acest lucru este posibil, dar trebuie să vă asigurați că utilizatorii au folosit corect fântâna, astfel încât să puteți depozita resturile, altfel ați putea să o deteriorați prin contactul cu saliva, bacterii sau alți agenți externi care îi compromit gustul, textura și utilitatea în acest tip de aparat.

Se poate folosi orice tip de ciocolată într-o fântână?

Atâta timp cât ciocolata este suficient de lichidă, nu ar trebui să existe nicio problemă în utilizarea ei într-o fântână. Pe de altă parte, dacă este vorba de o ciocolată groasă, cu un procent de unt de cacao mai mic de 38%, este posibil ca mașina să se înfundă și să nu mai funcționeze.

Fântâni:

Fântână de ciocolată - Wikipedia