Fantana de gradina

mejor-fuente-de-jardín

Trebuie să recunosc că sunt un fan al fântânilor, cred că acestea rafinează spațiul, îl pun în valoare și îi dau un aer elegant. Dar ignoranța poate face ravagii, pot să vă spun că multă vreme am ales modele care nu au rezistat în grădină. Greșeala? Alegerea unor materiale ideale pentru interioare, nu foarte rezistente, care la prima rafală de vânt se destrămau sau se crăpau puțin câte puțin.

Dacă ați trecut prin asta, după cum vedeți, nu sunteți singuri, este o greșeală care este mai frecventă decât pare și este pe cale să se schimbe pentru totdeauna. Dar dacă aceasta este doar prima ta achiziție, vei fi bucuros să știi că vei găsi cu siguranță cea mai bună fântână de grădină în curând.

Cele mai bune fântâni de grădină

Care este cea mai bună fântână de grădină?

Modelele din bambus oferă un stil relaxat, dar s-ar putea să nu fie la fel de solide ca cele realizate din alte materiale concepute pentru a rezista la intemperii. Există chiar și piscine gonflabile , cum ar fi piscinele , dar acestea scad din eleganță.

Modelele iluminate pot adăuga o notă interesantă pe timp de noapte, dar pot avea componente electrice delicate de care trebuie să aveți grijă. Toate aceste modele și multe altele le-am întâlnit în această căutare exhaustivă pe care m-am dedicat să o fac și care a avut ca rezultat acest complet comparativ pe care sunteți pe cale să îl vedeți. Are cinci modele care nu numai că sunt de calitate superioară, dar sunt și accesibile , astfel încât să puteți găsi cea mai ieftină fântână care se potrivește cel mai bine acelui spațiu special din casa dumneavoastră.

Iată cele mai bune fântâni de grădină :

1. Fântână de grădină cu iluminare Dehner

51kXnWMDybL

Vezi pretul Emag

Aceasta este o opțiune fantastică pentru decorarea grădinii și pentru a vă armoniza spațiile cu energia Zen. Întreaga structură a fântânii este realizată din polirăsină, ceea ce o face foarte rezistentă la intemperii, astfel încât să vă puteți bucura de ea mulți ani de acum încolo.

În plus, designul simulează perfect un turn de pietre naturale, iar spoturile cu LED-uri blânde proiectează o lumină caldă pentru a oferi contrast structurii și pentru a ilumina fântâna pe timp de noapte.

Designul său este suficient de compact pentru a se potrivi în orice zonă a grădinii, ceea ce face ca instalarea sa să fie rapidă și ușoară. Modelul cântărește 16 kg și are o înălțime de 77,5 cm, cu trei niveluri diferite.

Fântâna produce un sunet plăcut și relaxant atunci când lasă apa să curgă și cel mai bun lucru este că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la stropii și la zgomotul generat de pompă, deoarece este complet silențioasă.

2. Fântâna de grădină Zen'Light Little-Rock

51LRAeKcX6L

Vezi pretul Emag

Aceasta este o fântână cu patru niveluri care va arăta minunat în orice patio, grădină sau terasă. Cel mai bun lucru la acest design este nivelul său de realism, structura simulează o cascadă naturală care permite apei să curgă liber prin vase de piatră care arată ca și cum ar fi fost excavate de o sută de ani de eroziune.

Are un design complet autonom, ceea ce înseamnă că nu aveți nevoie de un iaz pentru a-l alimenta și nici nu va pierde apă. De asemenea, este fabricat din polirăsină pentru a rezista la razele UV, la îngheț și la intemperii.

Îl puteți instala cu ușurință în grădina dvs. și vă puteți bucura de o atmosferă luminată de cele 3 lumini LED integrate în design. De asemenea, este foarte ușor de instalat, trebuie doar să îl umpleți și să folosiți cablul lung de 5 metri pentru a-l conecta la priză.

3. Fântână decorativă mare de la Wanda Collection

614XZhJIgaL

Vezi pretul Emag

Pentru terasă și grădină, dar mai ales pentru acel spațiu zen din casa ta unde vrei să respiri liniște și să meditezi, ai această frumoasă fântână cu chipul lui Buddha și 2,10 metri înălțime . Designul său de perete este ideal pentru a vă optimiza spațiul, dar îl puteți amplasa și în centru. La fabricarea sa, toate detaliile au fost luate în considerare, de aceea veți vedea un design frumos în relief. Este complet negru, ceea ce creează un contrast cu vegetația.

4. Blumfeldt Murach fântână solară de grădină

51IbixqlIiL

Vezi pretul Emag

Acest model din rășină de bună calitate este atât de rezistent pe cât aveți nevoie, chiar și la îngheț. Este ideal pentru grădină și este de tip cascadă, cu trei niveluri. Este destul de ușoară și confortabilă, poate fi așezată în centru sau într-un colț. Un panou solar de 2 kW îl face să funcționeze în timpul zilei, în timp ce bateria de 2 000 mAh îl face să funcționeze noaptea fără priză. Are o putere ridicată și un iluminat cu LED-uri , ceea ce îl face mult mai interesant pe timp de noapte.

5. Fântâna de grădină Papillon montată pe perete

31T5aCDEzFL

Vezi pretul Emag

Această fântână decorativă este un model foarte robust și foarte recomandat pentru a da o notă distinctivă și elegantă balconului, grădinii sau terasei dvs. Nu vine cu robinete, dar există spațiu pentru a adăuga unul de culoare aurie pentru a contrasta cu culoarea neagră a structurii sale din aluminiu turnat. Ieșirea de apă a acestuia are un diametru de 2,5 cm. Designul său este o odă adusă bunului gust, păstrându-și în același timp stilul minimalist.

6. Fântâna de grădină Zen'Light Buddha

51M-er9M-iL

Vezi pretul Emag

Baza fântânii este realizată din fier, iar structura acesteia este alcătuită din trei niveluri diferite care formează o cascadă cu borcane din ceramică neagră smălțuită prin care trece jetul de apă . Cel mai mare având aproximativ 40 cm, iar ceilalți mai mici aproximativ 18 cm. Totul într-un stil romantic și delicat. Acesta are un panou solar de 6 V/250 mA și o pompă capabilă să pompeze 210 litri de apă pe oră. De asemenea, este ușor de asamblat.

Ghidul de cumpărare pentru cele mai bune fântâni de grădină

fuente-de-jardin

Anatomia unei fântâni de exterior

Dacă doriți să cumpărați o fântână de exterior la un preț bun, ar trebui să știți mai multe despre cum funcționează. În general, procesul de distribuție a apei este centrat pe partea superioară. În partea de sus, apa este eliberată și curge uniform în jos.

Fiecare model va avea atâtea niveluri câte niveluri doriți, adică diferitele niveluri prin care trece apa în timp ce curge în jos. Acest traseu se face în interiorul unui tub care leagă pompa de duza de distribuție a apei

Pompa se află în rezervorul de apă și este cea care deplasează apa prin tub până la punctul de distribuție. În cele din urmă, exteriorul fântânii este de obicei vopsit sau vopsit.

Tipuri și stiluri de fântâni

Există atât de multă varietate încât cu siguranță nu va fi greu să o găsești pe cea care se potrivește cel mai bine decorului tău. Cu toate acestea, cel mai important lucru este să le cunoașteți bine pentru a putea alege cu criterii mai bune și a fi mulțumit de achiziția făcută.

Fântâni în trepte

Numele lor ne dă deja o caracteristică, și anume că sunt o fântână în trepte de cascade de apă. De obicei, nu sunt prea multe, dar au de obicei două sau trei niveluri.

Fântânile de perete

sunt susținute sau atârnate pe perete, ceea ce economisește și optimizează spațiul.

Fântâni solare

Funcționează cu energie solară pentru a acționa pompa și, prin urmare, necesită lumină solară directă.

Înconjurător de piscină

De obicei, au un rezervor de apă în podea.

Piedestal

În acest caz, opusul modelului anterior, acest model are de obicei un rezervor de apă departe de sol.

Animale

Sunt ideale pentru a fi amplasate în aer liber și au formele unor animale, cele mai populare fiind leii, peștii, căluții de mare și broaștele.

Oameni

Au un aer renascentist și un stil antic. Modelele variază de la îngerași la bebeluși. Varietatea poate fi destul de largă și adesea dă o notă foarte artistică spațiului.

Sferă

Este destul de populară în decorarea grădinilor, deoarece, datorită designului său, apa îi îmbrățișează suprafața în timp ce curge în jos, ceea ce este foarte frumos de privit.

Urnă, vază și bol

Acesta este un model clasic și foarte frumos, în care o urnă sau o vază este așezată chiar în interiorul bolului.

Cascade

Acestea reproduc atmosfera unei cascade naturale și sunt de obicei fabricate din fibră de sticlă. Acestea sunt atât modele de interior , cât și de exterior.

Materiale recomandate pentru fântânile de exterior

mejor-fuente-de-jardín

Deoarece sunt destinate să reziste la intemperii, trebuie să ne asigurăm că fiecare dintre piesele lor este de bună calitate și cu finisajul dorit, deoarece acest lucru va determina durabilitatea, greutatea, textura și opțiunile de personalizare pe care le poate avea sau nu modelul ales de dumneavoastră.

Fântâni din piatră turnată

Vorbim despre piatră turnată și aceasta este folosită pe scară largă în construcții în decorațiuni rustice. Acest material este ideal datorită durabilității sale îndelungate și pentru că poate fi modelat în multe feluri. Ceea ce este adevărat este că, din cauza naturii acestui proces, nu este întotdeauna posibil ca două piese să se potrivească perfect cu culorile, așa că ar trebui să comandați atâtea piese câte aveți nevoie într-un lot pentru a vă asigura că au același finisaj și aspect.

Fântâni din beton armat cu fibră de sticlă (GFRC)

Este vorba de fibră de sticlă de înaltă rezistență încorporată într-un amestec de ciment, ceea ce face ca aceasta să fie una dintre cele mai durabile modalități de a face fântâni în aer liber.

Fântânile din polistiren

Este cunoscut ca fiind foarte versatil, deoarece este un material capabil să imite aproape orice alt material, cum ar fi betonul, piatra, lemnul sau ceramica. Are la fel de multă durabilitate ca și piatra turnată , dar este mult mai ieftină.

Fântâni din fibră de sticlă (GFRP - plastic armat cu fibră de sticlă)

Este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai ușoare materiale, ceea ce îl face mai ușor de manevrat și de asamblat. De asemenea, acestea dau o notă modernă. Cu toate acestea, nu trebuie neglijat faptul că, în zonele cu vânt, fântâna are mai multe șanse să se răstoarne.

Fântâni de apă din oțel inoxidabil pentru exterior

Sunt sigur că, la fel ca mine, nu numai că o iubești, dar o și folosești în multe domenii ale vieții tale. Proprietățile sale anti-rugină îl fac ideal pentru multe ocazii și aspecte. Ceea ce este minunat la vasele din oțel inoxidabil este că nu pătează, nu se decolorează și nu ruginesc. Rezistența oțelului inoxidabil permite utilizarea de foi subțiri pentru a reduce greutatea și costurile, menținând în același timp durabilitatea structurii.

fântâni din cupru

Dacă sunteți adeptul clasei și al eleganței, acesta este materialul potrivit pentru dumneavoastră. Diversele patine și finisaje produse pe această frumoasă resursă naturală sunt fenomenale. În multe cazuri, frumusețea structurii este menținută sau îmbunătățită de-a lungul timpului. Cu toate acestea, nu trebuie neglijat faptul că nu este un material ieftin, dimpotrivă, poate fi destul de scump, așa că nu este neobișnuit să îl vedem în grădini luxoase.

Fântâni din piatră naturală și granit

Acestea dau o senzație mai naturală și sunt destul de minimaliste. Acestea sunt de obicei realizate din granit, ardezie și marmură.

Fântâni de apă făcute în casă

Prin ingeniozitate și creativitate, au fost create fântâni de casă folosind o pompă mică de apă simplă, câteva furtunuri și o structură exterioară de un anumit tip. Ghivecele și vasele sunt adesea bazinul principal al fântânii, dar unii aleg să instaleze un bazin subteran care permite ca apa să dispară aparent în pământ, dar apoi să iasă într-un ghiveci de flori vechi, un ghiveci, un lăstar de bambus, o găleată, bazine, etc. Important este să profiți la maximum de creativitate.

Ce ar trebui să iau în considerare atunci când aleg cea mai bună fântână de grădină?

Dacă vă puneți aceste întrebări, veți avea succes, deoarece cheia este să gândiți dincolo de marcă și chiar de preț. Există detalii în cadrul propriei sale fabricații care îl vor face, sau nu, ideal pentru ceea ce căutați și le vom trece în revistă pentru ca nimic să nu vă scape ochiului clinic.

Alegeți locația potrivită

Deși este important să fie într-un loc frumos, este important să fie și strategic. Prin aceasta mă refer la faptul că ar trebui să se ia în considerare amplasarea liniilor de utilități, cum ar fi conductele de apă sau liniile electrice, de exemplu. Pe de altă parte, nici amplasarea fântânii sub un copac nu va fi cea mai bună idee, deoarece aceasta poate fi adesea umplută cu frunze și resturi. Haideți să fim practici și să ne gândim mai clar și mai critic dacă spațiul vizat este ideal.

Vreți ca apa să se miște?

Apa în mișcare poate genera un sunet plăcut pentru unii, care poate fi chiar ideal pentru a crea o atmosferă zen și pentru a promova meditația. În unele cazuri, se pot suprapune zgomote neplăcute, cum ar fi traficul, dacă locuiți într-un oraș sau pe o stradă care este adesea aglomerată. În orice caz, această mișcare va trebui să fie acționată de un fel de forță furnizată de energia solară sau electrică. Pe de altă parte, apa plată are și ea magia ei și poate crea o oglindă de apă.

Doriți să adăugați pești sau plante?

Adăugarea de pești la fântâni poate reduce foarte mult apariția țânțarilor și va necesita, de obicei, apă în mișcare care să ofere mai mult oxigen. Dacă doriți să cultivați plante acvatice, apa plată este cea mai bună. De asemenea, alegeți o locație care primește cel puțin cinci ore de lumină solară directă pe zi.

Siguranța este întotdeauna pe primul loc

Trebuie să fiți foarte atenți aici, mai mult decât ați putea crede. Știați că copiii mici se pot îneca în doar câțiva centimetri de apă? Așadar, cel mai important lucru este ca caracteristicile fântânii să nu prezinte niciun risc pentru copii, adulți sau chiar animale de companie. Pe lângă cantitatea de apă și designul, și locația are o influență asupra acestui aspect, așa că este important ca locul în care este amplasat să nu fie ușor accesibil copiilor care ar putea fi în pericol.

Cât de mult contează mărimea fântânii mele?

Depinde în mare măsură de magnitudinea și dimensiunea spațiului, pentru că, dacă este prea mare, se poate simți ca și cum spațiul este complet închis sau colapsat de font. O alegere bună va evita întotdeauna exagerările și greșelile de bază, și nu atât de bază, de design și decorare.

Ideea este ca acestea să fie amplasate astfel încât să nu interfereze cu tranzitul liber în spațiul respectiv și nici dimensiunile să nu obstrucționeze aceste spații. Să cernem spațiul pe care îl avem și să găsim o fântână de o dimensiune care să îl completeze și să nu îl supraaglomereze, dar care să nu fie prea mică și să ajungă să nu aibă nicio prezență în el.

Sfaturi de întreținere

Puteți să vă păstrați și dumneavoastră fântâna în funcțiune pentru o perioadă lungă de timp, prelungindu-i viața utilă cu o întreținere optimă. Vreți să știți cum? Citiți mai departe, veți fi foarte interesați:

  • Citiți instrucțiunile!

Acesta este un aspect pe care mulți oameni îl trec cu vederea, dar este destul de elementar și vă oferă o idee foarte clară despre îngrijirea corectă a modelului dvs. Și cine poate oferi aceste informații mai bine decât producătorul însuși?

Aveți grijă cu acest lucru: dacă fântâna rămâne fără apă, acest lucru va duce la deteriorarea gravă a pompei și nu este acoperit de garanție.

  • Prevenirea algelor și a calcarului alb

Tratarea regulată a apei va preveni acumularea de alge și de calcar alb.

Trebuie să goliți periodic apa, să curățați rezervorul de apă și să curățați bine pompa.

  • Iernarea și acoperirea

Extinderea apei înghețate în fântână o poate sparge, poate că nu se vede imediat, dar în timp devine din ce în ce mai pronunțată. Este recomandabil să goliți toată apa din fântână, să scoateți pompa și să acoperiți fântâna cu un capac înainte de primul îngheț.

Sfaturi și îngrijire pentru fântânile de grădină

De unde să cumperi o fântână de grădină?

Poate fi puțin complicat să găsești o fântână de grădină de bună calitate în apropierea casei tale, deoarece nu există multe magazine fizice care să le vândă, poți merge la Bauhaus, Leroy Merlin sau chiar Verdecora.

Pe internet puteți găsi mult mai multă varietate, cu cele mai bune mărci și modele de pe piață, de exemplu, Amazon are chiar și o fântână solară care folosește lumina soarelui, deci nu are nevoie de cabluri de alimentare, precum și alte tipuri pe care le aveți în minte, un alt loc ar putea fi ManoMano.

Întrebări frecvente

Care este cel mai bun material pentru o fântână de grădină?

Mulți utilizatori spun că cele din fibră de sticlă sunt cele mai bune, deoarece sunt ușoare și nu au părți metalice, deci sunt aproape lipsite de coroziune.

Cât cheltuiește o fântână conectată 24 de ore pe factură?

De obicei, motorul nu este foarte puternic, un cost mediu aproximativ ar fi de cel mult 0,12 EUR pe zi; dacă vă îngrijorează costul, puteți cumpăra unul cu panou solar.

Aceste fântâni cu apă din grădină atrag țânțarii?

Dacă apa rămâne nemișcată mult timp, este posibil să atragă țânțari. Dacă știți că veți lipsi mult timp de acasă fără să activați fântâna, este recomandabil să scoateți toată apa, să curățați algele, dacă s-au format, și să o lăsați acoperită cu un plastic care să o protejeze de ploaie și de intemperii până la întoarcere.