24 ianuarie 2020

Sursa: tass.ru

 Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 24.01.2020, citând o declarație a șefului holdingului Elicopterele Rusiei (parte a Rostekh), Andrei Boginsky, că a fost dezvoltată o versiune nouă a elicopterului cu destinație specială Mi-8AMTȘ-VN, cu armamente întărite.

 

În vara anului 2019, Ministerul rus al Apărării a încheiat un contract cu holdingul Elicopterele Rusiei pentru achiziționarea a 10 elicoptere pentru Trupele cu Destinație Specială (Spetsnaz) și Forțele pentru Operații Speciale din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, în versiunea de bază Mi-8AMTȘ-VN.

 

“Avem deja o versiune modernizată a elicopterului AMTȘ-VN. Este vorba despre opțiuni și capabilități avansate nu în ceea ce privește elicopterul în sine, ci dotările suplimentare”, a precizat Boginsky.

 

Potrivit declarațiilor sale, în cadrul versiunii modificate a elicopterului au fost îmbunătățite mijloacele de distrugere și echipamentele de descoperire și recunoaștere a țintelor. “Este vorba despre sisteme la un nivel foarte ridicat. Acestea reprezintă rezultatul integrării unor soluții obținute în cadrul cooperărilor noastre”, a spus șeful holdingului.

 

După cum a precizat pentru agenția Tass o sursă din cadrul industriei aeronautice, noua modificare a elicopterului a primit denumirea neoficială de Mi-8AMTȘ-VN2. Potrivit acesteia, noul elicopter reprezintă o versiune de trecere de la Mi-8 la un elicopter de perspectivă destinat subunităților aeromobile “de tip nou” ale Trupelor de Desant Aerian.

 

La începutul anului 2019, o altă sursă a declarat pentru agenția Tass că, în interesul Trupelor de Desant Aerian se desfășoară activități de modernizare a elicopterelor existente și de dezvoltare a unui elicopter nou (mașină de luptă a desantului).

 

Elicopterul Mi-8AMTȘ-VN, în versiunea achiziționată de departamentul militar, este dotat cu echipamente noi de pilotare și navigație, este echipat cu două mitraliere de calibru 12,7 milimetri, pe suspensie specială, este adaptat pentru utilizarea ochelarilor de vedere pe timp de noapte și dispune de un complex de apărare de bord.

 

Cabina echipajului și agregatele de bază ale elicopterului sunt protejate de armuri speciale din aliaj de titan, iar podeaua compartimentului de marfă, precum și părțile laterale sunt închise cu o armură ușoară detașabilă de Kevlar.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cele 10 elicoptere de tip Mi-8AMTȘ-VN contractate de Ministerul rus al Apărării vor fi livrate în perioada 2020-2021.

Elicopterul Mi-8AMTȘ-VN este echipat cu complexul de apărare de bord LSZ-8VN, care detectează automat lansarea de rachete asupra elicopterului, execută bruierea capetelor de dirijare a acestora și emite ținte termice false.

 

Federația Rusă a dezvoltat un elicoter nou pentru Trupele cu Destinație Specială (Spetsnaz)

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE