12 iulie 2019

Sursa: iz.ru, militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

Pe 12 iulie, Ministerul turc al Apărării a informat că Federația Rusă a început să livreze Turciei sistemele de rachete antiaeriene de tip S-400 Triumf.

 

“În cadrul contractului, pe 12 iulie, a început transferul de materiale pentru primul grup al sistemului regional de apărare antiaeriană și antirachetă cu rază lungă de acțiune S-400, pe aeroportul Myurted”, se arată în comunicatul de presă postat pe site-ul ministerului.

 

Federația Rusă și Turcia au încheiat contractul privind achiziționarea sistemelor de aspărare antiaeriană S-400 încă din anul 2017. Ulterior, SUA s-au pronunțat împotriva tranzacției și au început să amenințe autoritățile de la Ankara cu sanțiuni și alte consecințe pentru cumpărarea de armamente rusești. Cu toate acestea, partea turcă nu a renunțat la contract.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Turcia a comandat patru divizioane de rachete antiaeriene S-400 Triumf, suma totală a contractului fiind de 2,5 miliarde de dolari.

Pe 18 februarie, șeful Rosteh, Serghei Cemezov, a precizat că, în anul 2019,  va fi îndeplinit integral contractul de livrare a sistemelor S-400 în Turcia.

În luna iunie 2019, în Federația Rusă, a început pregătirea specialiștilor turci pentru deservirea noii tehnici de luptă.

Foarte probabil, începerea livrărilor va face ca procesul de achiziționare de către partea turcă a sistemelor de apărare antiaeriană rusești șă fie ireversibil. În aceste condiții, SUA vor reduce presiunile asupra Turciei și vor căuta modalități de adaptare la situația creată de un stat membru NATO, care achiziționează echipamente rusești de o asemenea anvergură.

 

Comentariu BSMAP: În demersurile de soluționare a acestei situații inedite create de Turcia, care este implicată la un nivel avansat și în achiziția aeronavelor americane de generața a cincea, F-35, se pare că s-a ajuns la o soluție de compromis între cele trei părți: cumpărarea de către Turcia a sistemelor rusești S-400, însă fără instalarea și introducerea acestora în serviciul de luptă. 

Un aspect mai puțin observat al problemei, este că deținerea sistemelor S-400 de către Turcia oate deschide, la un moment dat, posibilitatea studierii aprofundate a acestora de către SUA, așa cum s-a întâmplat și în cazul sistemelor rusești S-300. 

 

Federația Rusă a început livrarea către Turcia a sistemelor de apărare antiaeriană S-400 Triumf

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE