29 decembrie 2019

 Surse: ria.ru, iz.ru, remnmilitaryblog.com

 Într-un interviu acordat cotidianului Krasnaya Zvezda, publicat pe 28.12.2019, adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, a declarat că, în Federația Rusă a început construirea de elemente pentru Complexul de aviație de perspectivă al Aviației cu rază lungă de acțiune (PAK DA).

 

“Toate lucrările se desfășoară în termenele stabilite. Până în prezent, a fost aprobată schița de proiect a viitorului avion. Reprezentanții companiei Tupolev elaborează documentația de proiectare de lucru. În paralel, a început producerea pieselor și componentelor pentru prototipurile aeronavei”, a precizat Krivoruchko.

 

În luna martie 2017, compania Tupolev a creat prima machetă la scară naturală a noului bombardier strategic PAK DA. Acesta este realizat după schema “aripii zburătoare”.

 

Se estimează că primul zbor al prototipului noului bombardier va fi efectuat în anul 2025. Inițial, primele teste de zbor erau programate pentru perioada 2019-2020, însă, din cauza refacerii producției de serie a bombardierului Tu-160, acestea au fost amânate.

 

În luna noiembrie 2018 s-a aflat că Federașia Rusă a început dezvoltarea unui Complexul de aviație de perspectivă al Aviației cu rază lungă de acțiune (PAK DA). Lucrările de dezvoltare și modernizare a noului avion se desfășoară sub controlul personal al președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.

 

Pe 18 decembrie, adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, a declarat că PAK DA va intra în dotarea Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse până în anul 2027.

 

În interviul acordat cotidianului Krasnaya Zvezda din 28.12.2019, Aleksei Krivoruchko a vorbit și despre livrarea la trupe a bombardierului strategic modernizat Tu-160M.

 

“În cadrul contractului aflat în vigoare, continuă pregătire avioanelor Tu-160M pentru livrarea la trupe, începând din anul 2021”, a precizat Krivoruchko.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Anterior în Federația Rusă a fost dezvoltat proiectul complexului de aviație de perspectivă al Aviației de front (PAK FA), devenit T-50 și respectiv Su-57. De asemenea, se mai află în curs de dezvoltare proiectul complexului de aviație de interceptare la distanță (PAK DP), respectiv MiG-41.

Bombardierul strategic PAK DA va fi un avion fundamental nou, dezvoltat pe baza unor soluții tehnice moderne, care va deveni reprezentantul generației a șasea.

Aeronava va avea caracteristici stealth sporite, un sistem de pilotare îmbunătățit și capacități extinse de luptă.

Primul prototip al avionului este așteptat în 2021-2022, un zbor de testare este planificat pentru 2025-2026, iar livrările în serie vor începe în 2028-2029.

Bombardierul va fi dotat cu rachete cu bătaie de până la 7.000 de kilometri, care vor fi capabile să analizeze situația aeriană și de radiolocație. Se presupune că acestea vor putea să-și aleagă singure țintele în timpul zborului și să schimbe în mod independent traiectoria, în scopul evitării radarelor. Armamentele avionului vor fi amplasate într-un compartiment intern.

 

Federația Rusă a început producerea de componente pentru noul bombardier strategic PAK DA

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE