30 septembrie 2019

Sursa: militarynews.ru, tass.ru, ria.ru, tvzvezda.ru, remnmilitaryblog.com

 

 Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 30.09.2019, de pe Cosmodromul Plesetsk, a fost lansată o rachetă balistică intercontinentală cu combustibil solid Topol-M cu bazare staționară (în siloz).

 

Scopul lansării rachetei a constat în confirmarea caracteristicilor tehnice de zbor ale acesteia. Reprezentanții Ministerului Apărării au precizat că misiunile au fost îndeplinite integral, iar obiectivele stabilite au fost atinse.

 

Ogiva rachetei a lovit ținta stabilită în poligonul Kura din peninsula Kamchatka.

 

“Încă o dată, lansarea rachetei a confirmat disponibilitatea tehnică a rachetelor Topol-M aflate în serviciul de luptă al Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN)”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului rus al Apărării.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, RVSN, care reprezintă componenta terestră a Forțelor Nucleare Strategice ale Federației Ruse, sunt structurate în trei armate de rachete, care includ 12 divizii de rachete.

În dotarea acestora se află peste 300 de rachete balistice intercontinentale, care pot purta peste 1200 de ogive nucleare. Este vorba de 46 de complexe de rachete cu bazare în siloz de tip R-36M2 (RS-20V) Voevoda, 30 de rachete UR-100N UTTH (RS-18B) nedislocate, 36 de complexe de rachete mobile RT-2PM (RS-12M) Topol, 78 de complexe de rachete RT-2PM2 (RS-12M) Topol-M, între care 60 cu bazare în siloz și 18 mobile, peste 120 de complexe de rachete RS-24 Yars, precum și 20 de complexe Yars cu bazare în siloz.

 

Federația Rusă a lansat o rachetă balistică intercotinentală de tip Topol-M cu bazare în siloz

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE