30 august 2019

Sursa: tvzvezda, militarynews.ru, remnmilitaryblg.com

  Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 30.08.2019, că, în Marea Neagră, în cadrul exercițiului de comandament și stat major, nava mică purtătoare de rachete Vyshniy Volochek a executat, pentru prima dată, un atac cu rachetă asupra unei ținte navale, întrebuințând complexul de rachete de mare precizie Kalibr. Pentru echipajul navei, a fost vorba despre prima lansare a unei rachete Kalibr.

 

Aparate de zbor fără pilot au confirmat distrugerea țintei aflate la o distanță de aproximativ 40 de mile marine, adică 74 de kilometri. Ținta a fost reprezentată de o navă-țintă de dimensiuni mari, care a imitat o navă de luptă a adversarului convențional.

 

Poligonul maritim în care a avut loc lansarea rachetei a fost închis pentru navigație, în scopul asigurării securității sale. Misiunile de închidere a poligonului au fost îndeplinite de 10 nave de luptă și auxiliare, precum și de avioane ale Aviației navale a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

 

Exercițiul forțelor FRMN se desfășoară în cadrul exercițiului de comandament și stat major cu dublă partidă executat în Regiunea Militară Sud, sub conducerea comandantului Trupelor regiunii, general colonel Aleksandr Dvornikov.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Racheta lansată în Marea Neagră a fost o rachetă antinavă de tip 3M54.

Nava mică purtătoare de rachete Vyshniy Volochek aparține Brigăzii 68 Nave Pază Raion Maritim – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea din Sevastopol.

Datele principale despre nava mică purtătoare de rachete Vyshniy Volochek:

– Comandant: căpitan rang II Dmitri Suhar (anterior căpitan rang III Serghei Piniutin);

– Număr de bord: 609;

– Număr de uzină: 636;

– Data începerii construcției: 29.08.2013;

– Data lansării la apă: 22.08.2016;

– Data introducerii în dotare: 01.06.2018;

– Data sosirii la Sevastopol: 25.05.2018;

– Întrebuințare în luptă: A participat la mai multe misiuni de luptă în estul Mării Mediterane, în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale, fără să execute lansări de rachete.

 

 

Federația Rusă a lansat o rachetă de tip Kalibr în Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE