22 februarie 2020

Sursa: tass.ru

 Ministrul sârb al apărării, Aleksandar Vulin, a declarat, pe 22.02.2020, că prima parte a sistemelor rusești de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1 a fost livrată în Serbia.

 

“Astăzi, pe aerodromul din Batajnica, a sosit prima parte a sistemelor Pantsir-S1. Prin achiziționarea unor armamente defensive, unice în categoria lor în regiune, Serbia continuă să-și consolideze capacitățile de apărare și potențialul de decurajare. În acest fel, este îmbunătățită în mod suplimentar capacitatea noastră de a rămâne neutri din punct de vedere militar, așa cum reiese din poziția fundamentală asupra securității a comandantului suprem al Armatei Serbiei, Aleksandar Vučić, precum și a Guvernului și Parlamentului nostru”, a precizat Vulin.

 

Potrivit informațiilor apărute în presa sârbă, sâmbătă, au fost livrate din Federația Rusă în Serbia, prin spațiul aerian al Bulgariei, două din cele șase complexe Pantsir-S1 comandate de autoritățile de la Belgrad. Detaliile finale ale tranzacției au fost stabilite de către ministrul sârb al apărării, Aleksandar Vulin, cu omologul său rus, Serghei Șoigu, care a vizitat Serbia pe 17 februarie.

 

Anterior, militarii sârbi s-au pregătit pe complexele rusești și sunt gata să lucreze cu tehnica nouă.

 

Pe 24 octombrie 2019, președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a anunțat că Belgradul a comandat complexul Pantsir-S1 din Federația Rusă.

 

Complexul de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1 este destinat pentru acoperirea apropiată a obiectivelor civile și militare împotriva mijloacelor de atac aerian, în price condiții meteorologice și în orice situație radioelectronică, pe timp de zi și de noapte. De asemenea, complexul poate fi întrebuințat pentru apărarea obiectivelor împotriva amenințărilor terestre și navale.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Potrivit surselor rusești, care confirmă tranzacția, livrarea celor două complexe Pantsir-S1 s-a făcut cu un avion militar de transport de tip An-124 Ruslan.

Cele șase complexe Pantsir-S1 achiziționate de Serbia vor forma o baterie de rachete antiaeriene.

De regulă o baterie de acest tip include între trei și șase complexe. În Federația Rusă, în structura standard a bateriei se află trei complexe Pantsir-S1. Divizionul de rachete este format din două baterii, cu șase complexe în total.

Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse întrebuințează complexul de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1, cu rază scurtă de acțiune, în tandem cu sistemele de apărare antiaeriană S-400, pentru asigurarea protecției acestora. De regulă, un regiment standard de rachete antiaeriene S-400 include două divizioane de complexe de acest tip și un divizion de complexe Pantsir-S1.

De asemenea, în ultima perioadă, militarii ruși s-au specializat în utilizarea complexelor de acest tip pentru lupta împotriva dronelor.

În ultimii ani, complexele Pantsir-S1 au fost întrebuințate masiv în Siria, fiind adaptate permanent, în urma lecțiilor învățate în timpul conflictului sirian.

 

Federația Rusă a livrat Serbiei primele două complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE