23 iulie 2019

Sursa:: iz,ru, remnmilitaryblog.com

  În cadrul exercițiului de amploare al Trupelor de Desant Aerian desfășurat recent în Crimeea, în timpul căruia au fost desantați, simultan, aproape 2.500 de militari, a fost testat un sistem complet nou de conducere a trupelor. Controlul ordinii de luptă a avioanelor Il-76 a fost asigurat cu această ocazie de către echipajul unui „radar zburător” A-50U. De asemenea, prin intermediul unui avion de retranslație Il-22, informațiile au fost transmise în timp real la Punctul de comandă al Aviației Militare de Transport, precum și la Statul major amplasat în poligonul din Crimeea.

 

Cotidianul rus Izvestia, care a citat surse aparținând Ministerului rus al Apărării, a informat că testarea sistemului unic de informații pentru luptă a fost efectuată pentru prima dată. În cadrul acestuia, au fost integrate mai multe sisteme automatizate de conducere (ASU) de la Trupele de Desant Aerian, de la Forțele Aeriene și de la Apărarea Antiaeriană.

 

Acțiunile cercetașilor, desantiștilor, aviației și mijloacelor terestre de distrugere au fost conduse, în timp real, de la statul major temporar amplasat la bordul avionului A-50U. Într-un sistem de luptă unic au acționat nu numai forțele Trupelor de Desant Aerian, ci și aproximativ 50 de avioane ale Aviației Militare de Transport, Aviației de Vânătoare și Aviației de Asalt.

 

Datorită sincronizării sistemelor automatizate de control, de la un stat major unic s-a efectuat conducerea luptei aeriene, atacurile aviației asupra țintelor terestre, desantarea trupelor și acțiunile terestre ale acestora. La toate acestea au participat câteva zeci de avioane de transport Il-76, avioane de asalt Su-25, avioane de vânătoare Su-27 și aproximativ 2.500 de desantiști.

 

La începutul exercițiului, în spatele dispozitivului adversarului au fost desantate subunități de cercetare ale Trupelor de Desant Aerian. Misiunile acestora au constat în descoperirea obiectivelor de apărare antiaeriană, precum și în identificarea nodurilor importante de comunicații și a mijloacelor de conducere. Cercetașii au descoperit țintele, au calculat coordonatele acestora și le-au transmis la statul major. Țintele au fost distruse ulterior, prin întrebuințarea sistemelor de atac de mare precizie. Shimbul de informații s-a realizat în timp real, fapt ce a scurtat foarte mult intervalul de timp dintre descoperirea țintelor și distrugerea acestora.

 

Forțele principale ale desantului au avut misiunea de a cuceri un aerodrom al adversarului, în vederea asigurării unei zone sigure pentru manevrarea aeronavelor Aviației Militare de Transport, în timpul sosirii la aterizare.

 

În timpul exercițiului, fiecare radar, avion, elicopter sau participant individual la acesta a îndeplinit funcția de sursă de informații. Acestea și-au transmis coordonatele, direcția de deplasare și au schimbat date despre acțiunile și pozițiile aparatelor de zbor, radarelor și mijloacelor de apărare antiaeriană ale adversarului. Ca urmare a acestui lucru, conducerea exercițiului a avut o imagine de o precizie maximă asupra teatrului de acțiuni militare.

 

Întregul flux de informații, care a intrat în punctul de conducere aeropurtat, a fost analizat cu ajutorul ASU. În urma rezultatelor analizelor, mijloacele electronice au oferit comandanților recomandări privind alegerea armelor necesare pentru distrugerea unui anumit obiectiv.

 

În același timp, informațiile au fost transmise la Centrul Național de Conducere a Apărării Federației Ruse de la Moscova. Aici, nu numai că au primit date în regim de timp real despre tot ceea ce se întâmplă în aer și la fața locului, dar au avut și posibilitatea de a face ajustări asupra desfășurării exercițiului.

 

“Pentru Trupele de Desant Aerian, întrebuințarea ASU are o importanță specială, deoarece desantiștii acționează la distanță mare, iar lupta dusă de aceștia este caracterizată de o rapiditate maximă”, a declarat pentru Izvestia redactoru-șef al jurnalului Arsenalul Patriei, Viktor Murakhovsky.

 

“Prin urmare, desantiștii au nevoie de o coordonare clară a acțiunilor cu mijloacele de atac ale Forțelor Aerocosmice și cu sistemele cu rază lungă de acțiune ale Trupelor de Rachete și Artilerie ale Forțelor Terestre”, a spus expertul.

 

“Nu este întâmplător faptul că desantiștii au fost între primii care au primit în înzestrare un astfel de sistem. Elemente ale acestuia au fost testate deja la exerciții anterioare. În prezent, sistemul a dobândit forma finală și poate fi considerat baza tehnică pentru conducerea Trupelor de Desant Aerian”, a precizat Murakhovsky.

 

Anterior, Izvestia a informat că în Crimeea a fost desfășurat un sistem automatizat de conducere, care integrează într-un sistem de luptă toate mijloacele de aviație și de apărare antiaeriană din peninsulă. Sub o conducere unică acționează avioanele de vânătoare și de asalt, elicopterele, aparatele de zbor fără pilot, precum și complexele de apărare antiaeriană și radarele dislocate în peninsulă.

 

Federația Rusă a testat în Crimeea un sistem inteligent de conducere a trupelor

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE