30 noiembrie 2019

Sursa: tass.ru, remnmilitaryblog.com

 Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 30.11.2019, citând două surse din cadrul Complexului Militar Industrial, că, la jumătatea lunii noiembrie, un avion de vânătoare MiG-31K a lansat, pentru prima dată, o rachetă hipersonică Kinzhal în Arctica, în poligonul Pemboy, aflat la nord-est de Vorkuta.

 

“Testul a fost realizat la jumătatea lunii noiembrie. Lansarea rachetei a fost efectuată asupra unei ținte terestre aflate în poligonul Pemboy, cu ajutorul unui avion-purtător MiG-31K, ce a decolat de pe aerodromul Olenegorsk”, a precizat una dintre surse.

 

Cea de-a doua sursă a confirmat faptul că racheta Kinzhal a atins o viteză de 10 Mach.

 

Kinzhal este un complex nou de aviație al Federației Ruse, în compunerea căruia se află un avion purtător MiG-31K și o rachetă hipersonică. Potrivit datelor din presă, racheta Kinzhal este versiunea pentru aviație a rachetei operativ-tactice a complexului Iskander. În prezent, în serviciul de luptă experimental se află o escadrilă de avioane MiG-31K cu rachete hipersonice, în Regiunea Militară Sud.

 

Pentru prima dată, despre complexul Kinzhal a vorbit președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în luna martie 2018, în timpul unui mesaj adresat Adunării Federale. Atunci a fost arătat un material video privind testarea rachetei hipersonice din compunerea acestuia.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Escadrila de avioane MiG-31K cu rachete hipersonice Kinzhal include 10 avioane, cu numere de bord roșii, de la 90 la 99. Aceasta este dislocată pe aerodromul din Akhtubinsk (Regiunea Astrakhan) al Centrului 929 de Stat pentru Teste de Zbor V.P Cikhalov.

Avioanele desfășoară serviciul de luptă experimental în Regiunea Militară Sud începând din luna decembrie 2017, iar din martie 2018 execută zboruri de antrenament deasupra Mării Negre și Mării Caspice. Potrivit reprezentanților ruși, până pe 20.02.2019, avioanele MiG-31K efectuaseră peste 380 de zboruri de patrulare deasupra celor două mări.

Un avion de vânătoare-interceptare MiG-31K poate purta o singură rachetă de tip Kinzhal, amplasată sub fuzelaj.

În perspectivă, rachetele hipersonice Kinzhal vor fi instalate pe bombardierele cu rază lungă de acțiune Tu-22M3M. Un avion de acest tip va putea să poarte patru rachete Kinzhal. De asemenea, se are în vedere dotarea cu rachete hipersonice Kinzhal și a noilor avioane de vânătoare de generația a cincea Su-57.

Racheta H-47M2 Kinzhal este o rachetă aerobalistică dezvoltată, probabil, pe baza rachetei balistice de tip 9M723 din compunerea complexului Iskander-M. Aceasta poate atinge o viteză de 10-12 Mach și are o bătaie de peste 2.000 de kilometri. Ținând cont și de autonomia avioanelor purtătoare, noile rachete, care se estimează că vor fi introduse în înzestrare în anul 2020, vor putea fi întrebuințate la distanțe de 3.500-4.000 de kilometri. Greutatea ogivei rachetei este de 500 de kilograme.

Este de menționat și faptul că noua rachetă hipersonică poate purta atât ogive convenționale, cât și ogive nucleare.

 

Federația Rusă a testat racheta hipersonică de aviație Kinzhal, în condiții arctice

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE