12 septembrie 2019

Sursa: mlitarynews.ru, remnmilitaryblog.com

  Agenția de presă rusă Interfax a informat, citând o sursă bine informată, că, pe 11.09.2019, în cadrul etapei a doua de îndeplinire a contractului cu Turcia, două avioane de transport rusești au aterizat, în apropiere de Ankara, cu un nou lot de componente pentru sistemele de rachete antiaeriene S-400.

 

Potrivit sursei, în cadrul Bazei Aeriene – Miurted au sosit două avioane grele de transport de tip An-124 Ruslan cu numerele de înregistrare RA-82014 și RA-82038.

 

A doua etapă de livrare în Turcia a sistemelor S-400 a început pe 27 august. Până în prezent, avioanele de transport au efectuat 18 curse aeriene către aerodromul Miurted.

 

La sfârșitul lunii august, președintele turc, Recep Tayip Erdogan, aflat la salonul de aviație MAKS-2019 de la Zhukovsky, a declarat că etapa a doua a livrărilor se va încheia la sfârșitul lunii septembrie, precizând că, în paralel, continuă și pregătirea personalului pentru deservirea complexelor de rachete antiaeriene. Potrivit datelor din mediul militar din Turcia, pregătirea specialiștilor are loc în Centrul de instrucție al Trupelor de Rachete Antiaeriene ale Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse din Gatchin, de lângă Sankt Petersbursg.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Prima etapă de livrare a sistemelor S-400 în Turcia s-a desfășurat în luna iulie 2019 și a inclus efectuarea a 30 de curse aeriene. Avioanele militare de transport au livrat un regiment de rachete antiaeriene, format din două divizioane.

În etapa a doua, va fi livrat cel de-al doilea regiment, respectiv alte două divizioane de rachete antiaeriene.

Ultima etapă se va desfășura pe cale maritimă și va include, cel mai probabil, transportul rachetelor pentru complexele S-400.

Conform contractului, livrarea integrală a sistemelor de rachete antiaeriene de tip S-400 Triumf se va desfășura în cursul anului 2019.

 

Federația Rusă continuă livrarea către Turcia a sistemelor de rachete antiaeriene de tip S-400 Triumf

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE