15 iulie 2019

Sursa: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

  Ministerul turc al Apărării a informat că, pe 15.07.2019, pe aerodromul Bazei Aeriene Myurted de lângă Ankara a aterizat cel de-al nouălea avion cu componente ale sistemelor de apărare antiaeriană S-400 Triumf achiziționate din Federația Rusă.

 

“Livrarea sistemelor de rachete antiaeriene S-400 continuă potrivit planului. Încă un avion de transport a sosit la Baza Aeriană Myurted”, se arată în comunicatul de presă.

 

Anterior, Ministerul turc al Apărării a anunțat că, tot pe 15.07.2019, a aterizat cel de-al optulea avion cu componente ale sistemelor S-400.

 

Avioanele de transport din Federația Rusă au început să sosească în Turcia pe 12.07.2019.

 

Ministrul turc al apărării, Hulusi Akar, a declarat, pe 12.07.2019, că, în paralel cu livrările sistemelor de rachete antiaeriene S-400 din Federația Rusă în Turcia, continuă și pregătirea specialiștilor turci care vor deservi aceste sisteme.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Până în prezent, între Federația Rusă și Turcia au fost efectuate nouă curse aeriene cu avioane grele de transport An-124-100 Ruslan și Il-76TD, după următorul calendar: pe 12 iulie trei, pe 13 iulie unul, pe 14 iulie trei și pe 15 iulie două. Este posibil ca, până la sfârșitul zilei în Turcia să mai sosească încă un avion cu componente pentru sistemele S-400.

Este pentru prima dată când autoritățile ruse au decis să efectueze transporturi de asemenea anvergură pe cale aeriană. De regulă, acestea se efectuau pe cale maritimă, prin închirierea unor cargouri civile de capacitate mare. Probabil, această decizie a fost adoptată ținând cont de distanța relativ mică dintre Federația și Turcia.

 

Federația Rusă continuă podul aerian peste Bosfor, pentru livrarea în Turcia a sistemelor S-400

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE