12 februarie 2020

Sursa: iz.ru, tass.ru, remnmilitayblog.com

 Cotidianul rus Izvestia a informat, pe 12.02.2020, citând surse din cadrul Complexului Militar Industrial, că inginerii ruși dezvoltă o rachetă cu rază lungă de acțiune, cu bazare aeriană, care poate intercepta ținte de mare viteză și manevrabile. Până în prezent, au fost efectuate studiile teoretice pentru noua rachetă aer-aer, cu focos multiplu.

 

Potrivit datelor deținute de gazetă, Ministerul rus al Apărării a luat decizia de a dezvolta pentru avioanele de vânătoare MiG-31 și avioanele de perspectivă MiG-41 un complex multifuncțional de rachete de interceptare la distanță, care este capabil să distrugă muniții hipersonice. După cum au informat sursele Izvestia, în prezent sunt stabilite caracteristicile și compunerea complexului, iar unul dintre cei mai probabili candidați pentru modelul ogivei pare să fie racheta de aviație cu rază medie de acțiune K-77M.

 

Publicația informează că platforma aeriană va transporta la o distanță de câteva sute de kilometri un focos cu câteva rachete moderne aer-aer. După aceasta, racheta se va desprinde de platforma purtătoare și va fi capabilă nu numai să găsească ținta, ci și să o atace la o distanță foarte mare. Potrivit datelor deținute de Izvestia, cea mai eficientă va fi întrebuințarea complexului de rachete în timpul acțiunilor avionului în compunera unui spațiu informațional unic.

 

În luna mai 2019, în timpul unei consfătuiri cu privire la Complexul Militar Industrial, președintele rus, Vladimir Putin, a cerut să se dezvolte mijloace de apărare împotriva armelor hipersonice, înainte ca acestea să fie create în stăinătate. În prezent, Federația Rusă este singura țară care a dezvoltat și introdus în înzestrare complexe de rachete hipersonice. Pe 24 decembrie 2019, Vladimir Putin a subliniat că, pentru prima dată în istorie, Federația Rusă se află în fața altor țări în ceea ce privește dezvoltarea armelor avansate, inclusiv a celor hipersonice.

 

În ultimele luni, Pentagonul a recunoscut, de mai multe ori, că Statele Unite au rămas în urma Federației Ruse și Chinei în producerea de arme hipersonice. Șeful Pentagonului, Mark Esper, a declarat, pe 07 decembrie 2019, că Statele Unite se află în acest domeniu în rolul urmăritorului. Adjunctul său, Ellen Lord, care supraveghează achizițiile și asigurarea logistică, a anunțat, pe 14 ianuarie, la o întâlnire cu reporterii, la care a participat și un corespondent al agenției Tass, că Statele Unite intenționează să intensifice în mod semnificativ dezvoltarea armelor hipersonice și a mijloacelor de protecție împotriva vehiculelor aeriene fără pilot.

 

Federația Rusă dezvoltă arme pentru lupta împotriva rachetelor hipersonice

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE