17 martie 2019

Sursa: tass.ru, remnmilitaryblocom

  Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 17.03.2019, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că Biroul de Construcții și Proiectare Nordic a trecut la elaborarea documentației pentru modernizarea fregatelor Proiect 22350, care vor putea să poarte până la 48 de rachete de croazieră Kalibr.

 

“Biroul de Construcții și Proiectare Nordic a încheiat schița proiectului noilor fregate 22350M și, în prezent, în conformitate cu cerințele tehnico-tactice ale beneficiarului, a trecut la elaborarea documentației de lucru pentru construcția acestor nave”, a precizat sursa.

 

Aceasta a menționat că deplasamentul fregatelor din cadrul proiectului modernizat va crește la 7.000 de tone, iar dotarea maximă de la bord cu rachete de croazieră Kalibr va fi de până la 48 de unități.

 

Reprezentantul Complexului Militar Industrial a declarat că din arsenalul navelor vor face parte și noile rachete hipersonice Zircon.

 

“Noile fregate vor primi un sistem unic universal de conducere a focului pentru toate categoriile de mijloace de distrugere ale navei: artilerie, rachete antiaeriene, artilerie antiaeriană, antinavă, antisubmarin, împotriva țintelor de coastă și radioelectronice. Acest fapt, va crește în mod considerabil posibilitățile de luptă ale navelor”, a spus sursa.

 

În prezent, în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse se află prima fregată din cadrul Proiectului 22350, Amiral Gorshkov. A doua fregată, Amiral Kasatonov, desfășoară testele de marș. Deplasamentul acestora este de 4.500 de tone, iar în dotarea lor se află 16 rachete de croazieră Kalibr.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Noile fregate Proiect 22350M vor deveni navele de bază ale Forțelor Navale ale Federației Ruse pentru zona maritimă îndepărtată și pentru zona oceanică. Acestea vor întări grupările de nave din Regiunea Arctică, Oceanul Atlantic sau Marea Mediterană.

Prima fregată Proiect 22350, Amiral Gorshkov, a sosit în aceste zile în estul Mării Meditarane, efectuând primul său marș de lungă durată, la conducerea unui detașament de nave al Flotei de Nord. Cea de-a doua navă, Amiral Kasatonov, se află în teste pe mare, urmând să fie livrată Flotei de Nord în toamna anului 2019. Fregatele a treia și a patra, Amiral Golovko și Amiral Isakov, se află în construcție la Șantierul Naval Nordic din Sankt Petersburg și vor fi introduse în dotarea Forțelor Navale în 2021 și 2022. Pentru fregatele a cincea și a șasea au fost încheiate contractele și se estimează că vor fi finalizate în anul 2025.

În total, este planificată construirea a 15 fregate Proiect 22350 și 22350M.

Este posibil ca o parte din fregatele Proiect 22350M să fie introduse și în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră.

În orice caz, acestea reprezintă o amenințare chiar și indirectă la adresa securității naționale a României, putând fi întrebuințate împotriva unor ținte terestre de pe teritoriul românesc în timpul participării la misiuni în estul Mării Mediterane.

 

Federația Rusă dezvoltă o fregată dotată cu aproxmativ 50 de rachete de croazieră

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE