13 iulie 2019

Sursa: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

Agenția de presă rusă Interfax a informat, pe 13.07.2019, citând o sursă din industria constructoare de avioane, că Federația Rusă dezvoltă o modificare nouă a avionului de vânătoare multirol Su-30SM.

 

"Biroul de construcții și proiectare Sukhoi a început lucrările experimental-constructive pentru o versiune modernizată a avionului de vânătoare, sub codul Su-30SMD. Această modificare va include cel mai modern motor de tip AL-41F-1S (articol 117S), care în prezent se găsește pe avioanele Su-35 din producția de serie”, a precizat sursa.

 

Potrivit declarațiilor sale, lucrările se desfășoară în comun cu corporația Irkut, care produce avionul de vânătoare Su-30SM.

 

"Testele de zbor ale avionului Su-30SMD cu noul motor ar trebui să înceapă în anul 2020. După concluziile acestora, se va decide dacă vor fi echipate cu noile motoare toate avioanele de acest tip construite până în present”, a spus sursa.

 

Avionul de vânătoare multirol Su-30SM a fost dezvoltat de Biroul de construcții și proiectare Sukhoi și produs în serie la Întreprinderea de Aviație din Irkutsk, filială a corporației Irkut. Ambele societăți fac parte din Corporația întrunită de construcții de avioane (OAK).

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Începând din anul 2012, Ministerul rus al Apărării a contractat 116 avioane de vânătoare de tip Su-30SM, din care au fost livrate deja 114 avioane (92 pentru Forțele Aerocosmice și 22 pentru Aviația navală).

În anul 2018, au fost livrate 14 avioane Su-30SM, din care 12 Forțelor Aerocosmice și două Forțelor Navale.

Probabil, în anul 2019 va fi încheiat un nou contract pentru achiziționarea avioanelor de acest tip.

În ceea ce privește noua versiune Su-30SMD, se pare că Ministerul rus al Apărării intenționează să cumpere 60 de aparate de acest tip, până în anul 2027.

 

Federația Rusă dezvoltă o versiune nouă a avionului de vânătoare de tip Su-30SM

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE