10 noiembrie 2019

Sursa: tass.ru, remnmilitaryblog.com

 Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 09.11.2019, citând o sursă din industria constructoare de nave, că Centrul științific de stat Krylov și Biroul de construcții Almaz au elaborat schița de proiect a unei noi corvete, care va fi construită din materiale compozite absorbante pentru radare (tehnologia stealth).

 

“Centrul științific de stat Krylov și Biroul naval central de construcții Almaz au elaborat schița de proiect a unei corvete de perspectivă, cu corpul și suprastructura din materiale compozite, pe bază de carbon”, a precizat sursa.

 

Potrivit declarațiilor acesteia, vizibilitatea navei pe radare va fi de 15 ori mai mică decât cea a navelor din metal. Distanța de descoperire a acesteia de către radiolocatoare va scădea cu 50-70%, iar de către mijloacele termice cu 20%. Deplasamentul maxim al corvetei va fi de 1.000 de tone. Numărul proiectului și denumirea navei nu au fost încă stabilite.

 

În prezent, la Șantierul Naval Sredne Nevsky, se construiesc corpuri din fibră de sticlă pentru dragoarele Proiect 12700, cu un deplasament de aproximativ 800 de tone.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Federația Rusă continuă să dezvolte nave de luptă mici, cu putere mare de foc.

Datorită materialelor folosite la construirea acestora și a formelor navelor, acestea au vizibilitate redusă pe radare.

Probabil, noua corvetă va fi dotată cu instalații universale de lansare a rachetelor, care permit întrebuințarea rachetelor de croazieră de tip Onyks și Kalibr, iar în perspectivă a rachetelor de tip Zircon.

 

 

 

 

 

 

Federația Rusă dezvoltă un nou tip de corvetă, construită din materiale compozite

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE