18 august 2019

Sursa: tass.ru, remnmilitaryblog.com

În cadrul unei emisiuni a postului de televiziunea Rossia-24, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat, pe 18.08.2019, că Federația Rusă este încă pregătită pentru un dialog cu Statele Unite cu privire la rachetele cu rază scurtă și medie de acțiune, în pofida retragerii părții americane din Tratatul INF.

 

“Noi lăsăm ușa deschisă și afirmăm în continuare că până când SUA nu va disloca astfel de sisteme în Europa nu vom disloca nici noi, la fel și în Asia sau în Regiunea Asia-Pacific”, a precizat Șoigu.

 

Ministrul a menționat că Federația Rusă a propus, în repetate rânduri, un dialog pe tema tratatului. “În tot intervalul de timp care a trecut din februarie și până pe 02 august, am deschis în toate felurile posibile o ușă, apoi alta”, a spus Șoigu.

 

Ministrul apărării a reamintit că partea rusă s-a oferit să prezinte toate datele despre racheta de tip 9M729, dar, cu toate acestea, reprezentanții americani nu au participat la briefingul de la Moscova.

 

În decembrie 2018, SUA au transmis un ultimatum Federației Ruse pentru a distruge noile rachete de croazieră de tip 9M729, care, potrivit Washingtonului și aliaților săi din NATO, încalcă normele Tratatului privind eliminarea rachetelor cu rază scurtă și medie de acțiune (Tratatul INF). Moscova a respins aceste acuzații, spunând că specificațiile tehnice ale rachetelor se încadrează în parametrii permiși de Tratatul INF. Începând cu 02 februarie 2019, Statele Unite au suspendat punerea în aplicare a obligațiilor sale în temeiul prevederilor tratatului.

 

Pe 02 august 2019, secretarul de stat american, Michael Pompeo, a declarat că Washingtonul părăsește oficial Tratatul INF. Ministerul rus de Externe a confirmat, de asemenea, că Tratatul INF și-a încetat valabilitatea pe 02 august, la inițiativa Statelor Unite.

 

 

Federația Rusă este dispusă să discute cu SUA despre rachetele cu rază scurtă și medie de acțiune

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE