02 martie 2020

Sursa: topwar.ru

 Surse libaneze au informat, pe 02.03.2020, că, în ultimele ore, mai multe avioane militare de transport de tip Il-76 aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au aterizat pe aerodromul Hmeimim din Provincia siriană Latakia. Acestea au confirmat faptul că, în ultimele zile, în cadrul Bazei Aeriene – Hmeimim au aterizat șapte avioane de tip Il-76 și două Tu-154.

 

Corespondenții libanezi speculează faptul că aceste acțiuni ale Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse sunt legate de evenimentele din Provincia Idlib și de anunțul făcut de autoritățile de la Damasc privind închiderea spațiului aerian situat deasupra acestei zone.

 

Anterior, avioane de vânătoare turcești de tip F-16 au doborât două bombardiere siriene de tip Su-24, deasupra Provinciei Idlib. Piloții sirieni au reușit să se catapulteze. În același timp, armata turcă a pierdut în Idlib cel puțin șase drone de asalt care au executat atacuri asupra pozițiilor armatei guvernamentale siriene.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În ultima perioadă, Federația Rusă și-a întărit dispozitivul militar din Siria, din cauza deteriorării situației de securitate din Provincia Idlib.

Ultimele date arată faptul că, deși nu își dorește o confruntare directă cu forțele turcești, partea rusă se pregătește pentru aceasta. În cazul în care situația va scăpa de sub control, iar armata turcă va reuși să învingă forțele guvernamentale siriene și să pătrundă pe teritoriul Siriei dincolo de zona de demarcație stabilită în nordul țării, cu siguranță Federația Rusă va interveni în sprijinul armatei siriene.

Pe de altă parte, conducerea statului rus, desfășoară activități diplomatice pentru prevenirea escaladării situației din Provincia Idlib. Astfel, pe 05 sau 06 martie, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, se va întâlni, la Moscova, cu omologul său turc, Recep Tayip Erdogan. Anterior, într-o convorbire telefonică, șeful statului turc i-a solicitat președintelui Putin să lase trupele turcești din nordul Siriei să se confrunte “unu la unu” cu armata siriană.

Trebuie menționat faptul că, în zilele trecute, a fost întărită și componenta navală a Federației Ruse din estul Mării Mediterane. În zona Siriei au sosit fregatele Amiral Grigorovici și Amiral Makarov, precum și nava mare de desant Orsk, toate din compunerea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN). Astfel, în prezent, Gruparea navală operativă a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană include șase platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr (patru nave de suprafață și două submarine), aproape jumătate din cele 13 platforme operaționale aparținând FRMN. Acestea pot să lanseze, la o salvă, 44 de rachete de crozieră pentru distrugerea unor ținte terestre.

Coroborând navele și avioanele deplasate de Federația Rusă în ultimele zile în Siria, se poate aprecia că dispozitivul militar rus constituit în jurul Bazei Aeriene – Hmeimim și Bazei Navale – Tartus a fost întărit cu militari, tehnică de luptă și muniții suficiente pentru prima fază a unui eventual conflict militar. În cazul în care situația o va impune, partea rusă va interveni operativ în sprijinul grupării sale de trupe de pe teritoriul Siriei.

 

 

 

 

 

 

Federația Rusă își întărește dispozitivul militar din Siria

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE