29 decembrie 2019

Sursa: 

 Într-un interviu acordat cotidianului Krasnaya Zvezda, publicat pe 28.12.2019, adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, a declarat că viteza complexelor de rachete hipersonice Kinzhal și Zircon va fi crescută la peste 10 Mach.

 

“În prezent, în Federația Rusă se desfășoară lucrări ce au ca scop extinderea domeniului de aplicare și nomenclaturii armamentelor, dar și de îmbunătățire a caracteristicilor tehnico-tactice ale acestora. Noile modele ale acestor arme trebuie să asigure distrugerea extrem de eficientă a țintelor, atât la nivel operativ-tactic, cât și în profunzimea strategică. Continuă dezvoltarea de tehnologii critice, care să asigure creșterea vitezei de zbor la peste 10 Mach, a razei de acțiune și a preciziei rachetelor”, a precizat Krivoruchko.

 

La sfârșitul lunii noiembrie 2019, două surse din cadrul Complexului Militar Industrial au declarat pentru agenția Tass că, la jumătatea lunii, un avion de vânătoare MiG-31K a lansat, pentru prima dată, o rachetă hipersonică de tip Kinzhal în Artcia, respectiv în poligonul Pemboy. Acestea au confirmat faptul că racheta Kinzhal a atins o viteză de 10 Mach.

 

Kinzhal este un nou complex rusesc de aviație, în compunerea căruia intră avionul purtător MiG-31K și racheta hipersonică. În prezent, o escadrilă de avioane MiG-31K cu rachete hipersonice se află în serviciul de luptă experimental în Regiunea Militară Sud.

 

Pentru prima dată, despre complexul Kinzhal a vorbit președintele rus, Vladimir Putin, în luna martie 2018, în timpul unui mesaj adresat Adunării Federale. Atunci au fost prezentate materiale video cu testarea rachetelor hipersonice din compunerea acestuia.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Vitezele inițiale pentru rachetele hipersonice Kinzhal (H-47M2) și Zircon (3M22) anunțate de specialiștii ruși au fost de aproximativ 10 și opt Mach.

Probabil, în urma noilor ajustări efectuate de reprezentanții Complexului Militar Industrial, vitezele noilor rachete vor fi crescute la 12 Mach sau chiar mai mult.

Cea mai mare viteză a unei rachete hipersonice rusești, de 27 de Mach, a fost înregistrată la o lansare recentă a rachetei balistice intercontinentale cu blocuri hipersonice Avangard, care a fost introdusă în dotarea Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN).

 

Federația Rusă lucrează la creșterea vitezei complexelor de rachete hipersonice

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE