19 martie 2019

Sursa: militarnews.ru

 În seara zilei de 18.03.2019, reprezentanții Comitetului pentru apărare și securitate din Consiliul Federației (camera superioară a Parlamentului rus) au dezmințit informațiile privind dislocarea de complexe de rachete operativ-tactice Iskander-M și de bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 în Crimeea.

 

Potrivit acestora, informațiile au fost distribuite de Serviciul de presă din greșeală.

 

Anterior, în mass-media rusă a apărut o declarație a șefului comitetului, Viktor Bondarev, fost comandant al Forțelor Aeriene, în care se preciza că, în replică la amplasarea scutului antirachetă american în România, Federația Rusă a dislocat o escadrilă de avioane Tu-22M3pe aerodromul Gvardeiskoe din Crimeea. În același timp, acesta afirmase că Federația Rusă controlează Regiunea Mării Negre cu complexele de rachete Iskander-M dislocate în Crimeea.

 

Comentariu BSMAP: Astfel de alternări informative sunt specifice modului de acțiune al sistemului rusesc de dezinformare și manipulare. Într-o primă fază, pe baza unei erori sau afirmații hazardate, se urmărește inducerea unui scenariu negativ, pentru a genera teamă și a testa reacțiile, pentru ca ulterior să fie adoptată o atitudine plină de înțelegere și interes față de soluționarea prin negociere a problemelor.

Acest demers foarte probabil precede dislocarea mijloacelor precizate, în Peninsula Crimeea, însă este de așteptat ca Rusia să încerce să valorifice pe mai multe planuri o astfel de mișcare.

 

 

 

 

 

 

Federația Rusă nu a dislocat rachete Iskander-M și avioane Tu-22M3 în Crimeea

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE