08 noiembrie 2019

Sursa: iz.r, remnmilitaryblog.com

  Ministrul de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a declarat, pe 08.11.2019, în cadrul conferinței privind neproliferarea de la Moscova, că partea rusă nu intenționează să adere la Convenția privind interzicerea armelor nucleare.

 

“Vreau să subliniez încă o dată, cu toată responsabilitatea, că Federația Rusă nu intenționează să adere la această convenție”, a spus Lavrov.

 

De asemenea, ministrul de externe a precizat că Federația Rusă va începe să dezvolte rachete cu rază scurtă și medie de acțiune, ca un răspuns în oglindă la desfășurarea armelor americane.

 

În același timp, Lavrov a comentat acțiunile SUA de angajare a Chinei în negocierile privind Tratatul de reducere a armelor strategice (START-3).

 

“Este, sincer, provocator să punem în mod constant condiții prealabile aderării Republicii Populare Chineze la acest proces, contrar poziției exprimate în mod clar de Beijing”, a subliniat Lavrov.

 

Anterior, la începutul conferinței de la Moscova, directorul Departamentului pentru controlul armamentelor din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Populare Chineze, Fu Tsun, declarase că țara sa nu va lua parte la discuțiile dintre Federația Rusă și Statele Unite privind dezarmarea nucleară, dar este gata să-și reducă potențialul nuclear.

 

În aceeași zi, viceministrul de externe rus, Serghei Ryabkov, a menționat că Moscova nu va discuta despre includerea de noi armamente rusești în Tratatul START-3, fără revizuirea acestuia.

 

Pe 13 octombrie, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat că situația din lume va deveni și mai periculoasă dacă Statele Unite vor refuza extinderea Tratatului START-3. El a menționat că Tratatul START rămâne astăzi “practic ultimul instrument de limitare a cursei înarmărilor”.

 

Valabilitatea Tratatului START-3 se încheie în luna februarie 2021. Documentul a fost semnat în anul 2010 și, în prezent, este singurul tratat de limitare a armamentelor încheiat între Federația Rusă și Statele Unite.

 

 

 

Federația Rusă nu va adera la Convenția privind interzicerea totală a armelor nucleare

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE