09 decembrie 2019

Sursa: militarynews.ru, remnmilitaryblg.com

 În cadrul unui interviu acordat agenției de presă Interfax, comandantul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, Nikolai Gostev, a declarat, pe 09.12.2019, că aerodromurile din Crimeea pot să primească avioane strategice. Cu toate acestea, deocamdată, nu este planificată dislocarea în peninsulă a bombardierelor Tu-22M3.

 

“Bombardierele cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 nu au fost dislocate în Crimeea, pentru că acest lucru nu este necesar. Aerodromurile din peninsulă pot să primească avioane strategice. De exemplu, pe aerodromul Belbek poate să aterizeze orice tip de aeronavă”, a spus Gostev.

 

Acesta a precizat că tehnica nouă de aviație aflată în dotarea Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană este capabilă să-și îndeplinească misiunile și să asigure securitatea Regiunii Militare Sud, inclusiv a Peninsulei Crimeea.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Din punct de vedere militar, dislocarea permanentă a bombardierelor cu rază lungă de acțiune în Crimeea nu este justificată. Acestea au o autonomie de aproximativ 4.000 de kilometri, la care trebuie adăugată și raza de acțiune a rachetelor din dotare, ceea ce le permite să desfășoare acțiuni de luptă de la o distanță de aproximativ 2.500 de kilometri (5.000 dus-întors). Ținând cont că localitatea Shaikovka din Regiunea Kaluga, unde sunt dislocate în partea europeană avioanele de acest tip, și până în Marea Neagră sunt aproximativ 1.500 de kilometri, acestea pot întrebuințate cu ușurință din locul de dislocare actual.

În plus, în cazul unor misiuni de lungă durată, bombardierele pot fi redislocate, temporar, pe un aerodrom din Regiunea Mării Negre. Acest lucru s-a întâmplat în timpul campaniei din Siria, când o escadrilă de bombardiere Tu-22M3 a fost redislocată pe aerodromul din Mozdok, aflat în zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud.

În cazul în care avioanele Tu-22M3 vor fi dislocate, totuși, în Crimeea va fi vorba despre o decizie politică și va avea rol, mai degrabă, de descurajare.

 

Federația Rusă nu va disloca bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 în Crimeea

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE