03 mai 2020

Sursa: remnmilitaryblog.com, topcor.ru

 Surse rusești din mediul online citează un articol din publicația americană Military Watch în care se informează că Trupele de Rachete Antiaeriene ale Federației Ruse au demonstrat, pentru prima dată, posibilitățile sistemului de rachete antiaeriene S-400 Triumf de a intercepta ținte hipersonice.

 

Se presupune că interceptarea simulatorului unui focos de rachetă balistică a fost efectuată cu întrebuințarea unei rachete antiaeriene dirijate cu rază lungă de acțiune de tip 40H6E. În prezent, aceasta este singura rachetă rusească ce poate distruge ținte aflate în mișcare, la o viteză de 14 Mach. În afară de sistemul S-400, se pare că această rachetă este compatibilă și cu sistemul de rachete antiaeriene S-300V4.

 

Racheta de tip 40H6E poate distruge ținte aerodinamice, balistice și hipersonice. Altitudinea minimă de distrugere a țintei este de 10 metri, iar distanța minimă de cinci kilometri. Distanța maximă de distrugere a focoaselor rachetelor balistice cu rază medie de acțiune este de 15 kilometri, iar distanța maximă de distrugere a țintelor aerodinamice de până la 400 de kilometri.

 

Se estimează că această rachetă, împreună cu alte rachete cu bătaie de până la 600 de kilometri, va fi întrebuințată și de sistemul de rachete antiaeriene S-500 Prometheus, care ar trebui să ajungă în dotarea trupelor până la sfârșitul anului 2020. Producerea sistemelor S-500 a început în anul 2018, iar în prezent acestea se află în faza finală de testare.

 

Spre deosebire de S-400, noile sisteme de rachete antiaeriene S-500 vor putea distruge ogive ale rachetelor balistice intercontinentale strategice, precum și ținte hipersonice de perspectivă. Se presupune că, în următorii câțiva ani, racheta 40H6E va putea fi integrată și în sistemele de rachete antiaeriene S-400 aflate deja în exploatare, fapt ce va conduce la întărirea posibilităților de luptă ale acestora.

 

Comentariu BSMAP: Federația Rusă folosește pentru imitarea țintelor hipersonice complexul Favorit-PM creat pe baza complexului S-300.

 

 

 

 

Federația Rusă și-a prezentat posibilitățile de interceptare a rachetelor hipersonice

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE