24 octombrie 2019

Sursa: militarynews.ru, remnmilitaryblog.cm

 Șeful societății rusești pentru exportul tehnicii militare Rosoboroneksport, Aleksandr Mikheev, a declarat, pe 23.10.2019, la Soci, pentru agenția de presă Interfax, că Federația Rusă și Turcia discută despre livrări suplimentare de sisteme de apărare antiaeriană S-400.

 

“În prezent, analizăm opțiunile, modelul financiar și termenele de livrare”, a precizat Mikheev. “În stadiu final se află și programul de localizare”, a adăugat acesta, fără să furnizeze detalii despre problema localizării producției potrivit contractului de livrarea a sistemelor S-400 în Turcia.

 

“Livrările de tehnică făcute deja, includ un program de pregătire, care este în curs de derulare. După finalizarea programului de antrenament, complexul va fi introdus în serviciul de luptă de către partea turcă”, a spus Mikheev.

 

La sfârșitul lunii iunie 2019, secretarul de presă al președintelui, Dmitri Peskov, a declarat că în contractul de livrare a sistemelor S-400 către Turcia este prevăzut și transferul parțial de tehnologie. “Contractul stipulează transferul parțial de tehnologie pentru producție. Repet, partial”, a precizat Peskov.

 

“Problema localizării unor producții în Turcia în cadrul contractului de furnizare a sistemelor S-400 va fi discutată în timpul negocierilor”, a declarat directorul Serviciului Federal pentru Cooperare Tehnico-Militară din Federația Rusă, Dmitri Shugaev, în luna iulie. “Problema localizării pentru S-400 este o problemă deschisă, de perspectivă”, a precizat acesta.

 

Pe 19 octombrie, vicepremierul rus, Iuri Borisov, a vorbit despre probabilitatea ridicată a unui nou contract pentru furnizarea de sisteme S-400 în Turcia. “Cred că este foarte probabil. Au o opțiune și cred că au dreptul să o folosească”, a spus Borisov.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Între Federația Rusă și Turcia se află în curs de derulare un contract, în valoare de 2,5 miliarde de dolari, care presupune livrarea a patru divizioane de rachete antiaeriene S-400 Triumf.

Livrarea tehnicii de luptă este planificată să se încheie în cursul anului 2019. Aceasta a fost eșalonată în trei etape, primele două incluzând transporturi aeriene, iar cea de-a treia transporturi maritime. În lunile trecute, au fost realizate primele două etape, find transferate către partea turcă, pe cale aeriană, mijloacele tehnice ale celor două divizioane. Cea de-a treia etapă, care va include transportul rachetelor, se va realiza pe cale navală, până la sfârșitul anului.

Tot până la sfârșitul anului 2019 și începutul anului 2020 se va încheia și pregătirea militarilor turci în Federația Rusă pentru deservirea sistemelor de rachete antiaeriene.

Operaționalizarea sistemelor S-400 în Turcia este planificată pentru primăvara anului 2020.

 

Federația Rusă și Turcia negociază noi livrări de sisteme de rachete antiaeriene de tip S-400 Triumf

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE