28 februarie 2019

Sursa: vz.ru, remilitaryblog.com

  Președintele Agenției de Stat pentru Pescuit din Ucraina, Yaroslav Belov, a anunțat, pe 27.02.2019, semnarea de către Kiev a unui protocol cu Federația Rusă privind distribuirea cotelor de pescuit în Marea Azov, în cadrul căruia s-a convenit inclusiv revenirea pescarilor reținuți în țara de origine.

 

Belov a confirmat faptul că protocolul a fost semnat pe canale diplomatice.

 

După consultări îndelungate cu autoritățile executive competente, s-a decis transmiterea protocolului semnat către partea rusă, pe canalele diplomatice, astfel încât pescarii ucraineni să poată continua să recolteze resursele biologice acvatice din Marea Azov, în cadrul legal”, a declarat președintele Agenției de Stat pentru Pescuit din Ucraina.

 

Potrivit declarațiilor lui Belov, documentul conferă Ucrainei o serie de avantaje, dintre care unul constă în alocarea unei cote de nouă mii de tone de pește. În același timp, cota pentru Federația Rusă a fost stabilită la șase mii de tone.

 

În plus, protocolul prevede revenirea pescarilor reținuți în țara de origine”, a spus oficialul ucrainean.

 

Conform protocolului, Marea Azov este mare internă a celor două state, iar în aceasta vor putea să pescuiască atât pescarii ruși, cât și cei ucraineni.

 

Federația Rusă și Ucraina au încheiat un protocol privind împărțirea cotelor de pește în Marea Azov

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE