04 octombrie 2019

Surse: militarynewsr.ru, ria.ru, tass.ru, remnmilitaryblog.com

 Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 04.10.2019, că, până în anul 2022, două stații noi de radiolocație pentru avertizarea asupra unui atac cu rachete vor fi construite în nordul părții europene a Federației Ruse, respectiv în Republica Komi și Regiunea Murmansk.

 

“Continuă lucrările de construire a două noi stații de radiolocație pentru Sistemul de avertizare timpurie asupra unui atac cu rachete în Republica Komi și Regiunea Murmansk. Este planificat ca aceste lucrări să fie finalizate în anul 2022”, se arată în comunicatul de presă.

 

Acestea vor fi primele stații din nordul extrem. Ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a anunțat că, în prezent, prioritățile pentru dezvoltarea infrastructurii militare constau în construirea de obiective militare pentru Forțele Nucleare Strategice și pentru trupe în Crimeea și în Arctica.

 

În prezent, în serviciul de luptă se află stațiile de radiolocație de generație nouă de tip Voronezh ale Sistemului de avertizare timpurie asupra unui atac cu rachete. Acestea lucrează în Regiunile Leningrad și Kaliningrad din Regiunea Militară Vest, în Ținutul Krasnodar în sud, în Regiunea Orenburg din zona Volga, precum și în Regiunea Irkutsk și Ținuturile Altai și Krasnoyarsk din Siberia.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, componenta terestră a Sistemului de avertizare timpurie asupra unui atac cu rachete din Federația Rusă include o rețea formată din 13 noduri radiotehnice, aflate în structura Armatei 15 – Moscova din subordinea Comandamentului Trupelor Cosmice – Moscova.

În dotarea acestora se află atât stații de radiolocație de tip vechi: Dnepr, Daryal și Volga, dar și stații moderne de tip Voronezh, în diverse versiuni, care funcționează în paralel.

Nodurile radiotehnice sunt dislocate astfel:

– Nodul 57 Radiotehnic – Olenegorsk (Regiunea Murmansk): 5N86M Dnepr-M, 90N6 Daryal, 77IA6VP Voronezh-VP;

– Nodul 49 Radiotehnic – Balhash, Gulshad (Kazahstan): 5N86M Dnepr-M;

– Nodul 378 Radiotehnic – Pechora (Republica Komi): 5N79 Daryal, 77IA6VP Voronezh-VP;

– Nodul 474 Radiotehnic – Baranovici (Republica Belarus): 70M6 Volga;

– Nodul 571 Radiotehnic – Lekhtushi (Regiunea Leningrad): 77IA6 Voronezh-M;

– Nodul 818 Radiotehnic – Armavir (Ținutul Krasnodar): 77IA6-DM Voronezh-DM;

– Nodul Radiotehnic – Barnaul : 77IA6-DM Voronezh-DM;

– Nodul Radiotehnic – Kumak (Regiunea Orenburg): 77IA6 Voronezh-M;

– Nodul Radiotehnic – Vorkuta (Republica Komi): 77IA6 Voronezh-M;

– Nodul Radiotehnic – Pionerskiy (Regiunea Kaliningrad): 77IA6-DM Voronezh-DM;

– Nodul 36 Radiotehnic – Usolie-Sibirskoe (Regiunea Irkutsk): 5N79 Daryal, 77IA6VP Voronezh-VP;

– Nodul Radiotehnic – Eniseysk (Ținutul Krasnoyarsk): 77IA6-DM Voronezh-DM;

– Nodul Radiotehnic – Sevastopol (Republica Crimeea): 5N86 Dnepr.

Ultimul dintre acestea, aflat în Golful Kazacha din Sevastopol, nu este operațional și urmează să fie înlocuit cu noua stație Voronezh-SM.

Termenul stabilit pentru pentru finalizarea construirea noii stații este la sfârșitul anului 2020, însă, probabil acesta nu va putea fi respectat.

De asemenea, după cum se poate constata, în Regiunea Murmansk și Republica Komi există deja nodurile radiotehnice de la Olenegorsk și Pechora, dotate cu stații Dnepr și Daryal. Probabil, informația se referă la operaționalizarea integrală a noilor stații de tip Voronezh.

 

Federația Rusă va construi alte două stații de radiolocație pentru Sistemul de avertizare timpurie

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE