26 septembrie 2019

Sursa: topwar.ru, remnmilitaryblog.com

  Proiectul bugetului federal pentru perioada 2020-2022 din Federația Rusă presupune creșterea cheltuielilor pentru domeniul apărării. În cazul în care acesta va fi aprobat, se va înregistra o primă creștere a bugetului alocat pentru apărare, după tăierile succesive ale acestuia din ultimii ani.

 

Astfel, se presupune că, în comparație cu anul 2019, cheltuielile vor crește, în medie, cu 6,6%. Suma în cifre absolute va fi de 1,9 trilioane de ruble. În prezent, suma alocată pentru apărare este de 1,776 de trilioane de ruble.

 

În proiectul de buget se arată că mai mult de jumătate dintre aceste fonduri vor fi alocate pentru armată. Este vorba despre o sumă de 1.056 de ruble în anul 2020. În 2022, această sumă va crește la 1,1 trilioane de ruble.

Creșterea cheltuielilor pentru apărare din Federația Rusă va fi peste nivelul inflației. Prognozele Băncii Centrale arată că inflația în 2019 va fi cuprinsă între 4,7 și 5,2%. Anterior, acest indicator fusese estimat la 5,5%. Dacă inflația la sfârșitul anului va fi de 5-5,2%, creșterea cheltuielilor pentru apărare cu 6,6% va însemna că se va reuși menținerea acestora, în termini nominali, la nivelul actual.

 

Spre comparație, trebuie spus că cheltuielile pentru apărare ale SUA în 2020 vor fi de peste 750 de miliarde de dolari, ceea ce depășește cheltuielile din toată lumea, luate la un loc.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pentru o înțelegere mai ușoară a lucrurilor trebuie menționat faptul că cheltuielile Federației Ruse pentru capitolul Apărarea Națională se vor ridica la 1,9 trilioane de ruble (un trilion = 1.000 de miliarde). Această sumă este alocată pentru toate structurile de forță, între care se mai află Ministerul de Interne, Ministerul pentru Situații de Urgență și serviciile de informații. Ministerului Apărării îi revin din această sumă 1,056 trilioane de ruble.

Transformate în dolari, cheltuielile militare ale Federației Ruse înseamnă undeva peste 60 de miliarde de dolari. Această cifră trebuie comparată cu cheltuielile de 750 de miliarde de dolari ale SUA.

Federația Rusă reușește ca, și în aceste condiții, să se mențină la un nivel ridicat în ceea ce privește puterea militară, în special, datorită moștenirii sovietice. Astfel, în domeniul dezvoltării armamentelor, au fost reluate o serie de proiecte din perioada fostei URSS, care au fost duse până la un nivel avansat și apoi au fost abandonate. De asemenea, în domeniul aviației, nu s-a mizat pe producerea de tehnică nouă, ci a fost modernizată tehnica veche, fiind folosite aeronave deja existente. Și exemplele în acest sens ar putea continua.

Refritor la evoluțiile bugetare din Federația Rusă se poate spune că, în perioada 2010-2015, statul rus și-a crescut bugetul militar cu 4,9-16% în fiecare an. Însă, începând cu anul 2016, cheltuielile militare au început să scadă, iar o rambursare unică în același an a datoriei naționale către companiile Complexului Militar Industrial a crescut cheltuielile cu 7,2%. Dacă nu ar fi fost efectuate aceste plăți, bugetul militar rus ar fi scăzut cu 11%. Acest fapt explică, de asemenea, o scădere semnificativă în 2017, cu 19%. În anul 2018, cheltuielile militare rusești au continuat să scadă și s-au redus cu 3,5%, deși, în termeni absoluți, volumul acestora a fost cu 27% mai mare decât în anul 2009. Și în anul 2019, bugetul militar a scăzut, înregistrând o valoare de 61,4 miliarde de dolari. Cu toate acestea, Federația Rusă are cheltuielile pentru apărare cele mai mari din Europa de Est.

Federația Rusă va crește cheltuielile pentru apărare

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE