22 ianuarie 2020

Sursa: tass.ru, remnmilitaryblog.com

 Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 22.01.2020, citând o declarație a directorului companiei RTI din Federația Rusă, Pavel Laptaev, că, în următorii cinci ani, compania va dezvolta noi stații de radiolocație, care vor lucra în gama undelor milimetrice și vor fi capabile să descopere drone de mici dimensiuni.

 

“Tehnologia terahertz (lungime de undă mai mică de un milimetru) va fi implementată într-un produs în termen de cinci ani. Astfel de radare vor putea să descopere drone de mici dimensiuni”, a spus Laptaev.

 

Potrivit precizărilor sale, datorită lungimii de undă scăzute și a concentrări fasciculului emis, radiolocatorul va permite obținerea unei precizii de neatins în alte game de undă, incusiv determinarea formei unui obiect compact, a materialului, vitezei și traiectoriei acestuia.

 

Laptaev a menționat că, în domeniu radarelor terahertz, compania a reușit să obțină rezultate semnificative abia în 2019. Societatea RTI a stăpânit baza elementelor pentru astfel de stații, a învățat să identifice obiecte și materiale. Acum experții RTI lucrează la softwareul radiolocatorului, pentru a determina rapid și eficient categoria unui obiect și a transmite informații operatorului. “Această misiune va dura mai mult decât crearea unui eșantion direct de modelare, deoarece necesită acumularea de informații prin utilizare și folosirea învățare învățării automate”, a precizat Laptaev.

 

Dronele mici sunt considerate o amenințare serioasă, deoarece pot trece neobservate de radarul convențional, mai ales atunci când zboară la altitudine mică și cu viteză redusă. Cu ajutorul unor astfel de drone, încărcate cu explozibili, au fost atacate, în noaptea de 14 septembrie 2019, două dintre cele mai mari întreprinderi ale companiei naționale saudite de petrol Saudi Aramco din Abkaik și Khurais. Ca urmare a exploziilor și a incendiilor cauzate de impact, producția celui mai mare exportator de petrol din lume a scăzut cu 5,7 milioane de barili (de la 9,8 milioane de barili pe zi).

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: RTI este cea mai importantă societate privată a unui holding de cercetare și producție din Federația Rusă, care include șase întreprinderi industriale, precum și șapte institute de cercetare și proiectare situate la Moscova, Saransk, Zelenograd, Dubna, Veliky Novgorod și Vladivostok. În prezent, întreprinderile RTI au aproximativ 10 mii de persoane.

Domeniile principale de activitate sunt reprezentate de dezvoltarea, producerea și furnizarea de sisteme radar, sisteme integrate de control automatizat și centre de situație, comunicații, dispozitive electronice, de micro și nanoelectronică.

 

Federația Rusă va dezvolta un radar pentru descoperirea dronelor de mici dimensiuni

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE