19 iunie 2019

Sursa: iz.ru, remnmilitaryblog.com

 Cotidianul rus Izvestia a informat, pe 19.06.2019, citând o sursă aparținând Ministerului Apărării, că, în Crimeea, vor fi dislocate avioane de vânătoare Su-35S, cu care va fi reînzestrat un regiment de aviație din peninsulă.

 

În prezent, avionul de vânătoare Su-35S este considerat cel mai avansat avion rusesc de generație 4++. Acesta este capabil să accelereze până la 2.250 de kilometri pe oră, la o altitudine de 11.000 de metri.

 

Avionul poate să distrugă aeronave de generația a cincea și să lovească eficient ținte terestre sau navale, de la vedete până la portavioane, precum și fortificațiile sau tehnica blindată a adversarului. Acest lucru a devenit posibil datorită noii rachete de croazieră de mare precizie H-35U, care, în vara anului 2017, a fost testate, cu succes, în luptă în Siria.

 

“Avionul Su-35S a fost creat ca un avion de vânătoare care să poată lupta cu avioanele de generația a cincea. Aducerea acestuia în Crimeea garantează controlul desupra spațiului aerian al întregului acvatoriu al Mării Negre”, a declarat expertul militar Anton Lavrov.

 

Avionul dispune de mijloace de război electronic, ce pot întări stațiile de protecție radioelectronică grupată. Cabina de pilotaj este echipată cu trei ecrane LCD și un indicator holografic pe parbriz, care îi ajută pe pilot să mențină controlul asupra situației aeriene, fără eforturi suplimentare.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, în Crimeea este dislocat un singur regiment de aviație de vânătoare, dotat cu avioane de tip Su-27, în diverse versiuni. Este vorba despre Regimentul 38 Aviație de Vânătoare – Belbek din cadrul Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don. Mai mult ca sigur acesta este vizat pentru reînzestrare cu noile avioane de vânătoare de tip Su-35S.

Decizia de a disloca avioane de vânătoare Su-35S în Crimea determină o serie de probleme. În primul rând, aceasta nu se poate face pe termen scurt. Dacă se respectă calendarul actual al livrărilor, noile avioane pot fi aduse în peninsulă cel mai devreme în anul 2021.

În prezent, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse dispun de 78 de avioane de vânătoare Su-35S. În anul 2018, noile avioane de vânătoare Su-35S au început să fie introduse în înzestrarea Regimentului 790 Aviație de Vânătoare – Hotilovo, al Diviziei 105 Aviație Mixtă al Armatei 6 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Sankt Petersburg. Regimentul dispune de șase aeronave de acest tip, iar în scurt timp urmează să primească alte avioane, probabil încă patru. Dotarea regimentului se va încheia în anul 2019, când se va finaliza și împlementarea celui de-al doilea contract pentru livrarea a 50 de avioane de acest tip.

Regimentul de la Hotilovo este al patrulea regiment dotat cu avioane de acest tip. Anterior, avioanele Su-35S au fost introduse în dotarea Centrul 929 Teste de Stat – Ahtubinsk (o escadrilă), Regimentului 23 Aviație Vânătoare – Dzemgi (două escadrile), Regimentului 22 Aviație Vânătoare – Centralnaia Uglovaia (o escadrilă) și Regimentului 159 Aviație Vânătoare – Besovets (două escadrile). După cum se poate remarca, avioanele Su-35S au fost dislocate numai în Regiunile Militare Est și Vest.

În concluzie, trebuie spus faptul că pentru dislocarea de avione Su-35S în Crimeea este nevoie de încheierea unui nou contract pentru achiziționarea acestora, iar începerea livrărilor se poate face din anul 2021. Bineînțeles, că poate fi luată decizia aducerii rapide în Crimeea a unei escadrile de avioane Su-35S de la regimentele dotate deja cu astfel de aparate sau oprirea dotării regimentului de la Hotilovo și direcționarea celei de-a doua escadrile spre Belbek. Ambele scenarii însă sunt destul de puțin probabile.

O altă problemă ridicată de dislocarea de avioane de vânătoare Su-35S în Crimeea vizează noile avioane de vânătoare de generația a cincea de tip Su-57. Regimentul de la Belbek era avut în vedere pentru dotarea cu avioane de acest tip. În situația în care regimentul va fi dotat cu avioane Su-35S va fi necesară fie înființarea unui nou regiment de aviație de vânătoare în Crimeea, fie dotarea cu avioane Su-57 a altui regiment existent în prezent, respectiv Regimentul 3 Aviație de Vânătoare – Krymsk.

Recent, oficialii ruși au vorbit despre variantele avute în vedere pentru dotarea cu noile avioane de vânătoare Su-57, în perspectiva încheierii unui contract pentru achiziționarea a 76 de aeronave de acest tip. S-a spus atunci că se are în vedere dotarea cu avioane Su-57 a trei regimente de aviație. Variantele aflate în discuție, vizează înființarea unui regiment nou și reînzestrarea a două regimente existente sau reînzestrarea a trei regimente existente deja. Analiștii militari au precizat că prima variantă pare să fie preferată și acum se poate spune și de ce. Pentru că, în cazul deciziei de a disloca avioane Su-57 în Crimeea, pentru acestea trebuie înființat un regiment nou, posibil tot pe aerodromul de la Belbek, modernizat recent.

În acest fel, într-un orizont de timp de cinci sau șase ani, la Belbek pot să funcționeze două regimente de aviație de vânătoare, cu două escadrile de avioane Su-57 și două escadrile de Su-35S.

Adăugând la acestea escadrila de avioane de vânătoare Su-30SM de la Saki și cele trei escadrile de aviație de vânătoare-bombardament Su-34 de la Morozovsk, se poate spune că Federația Rusă va avea controlul absolut al spațiului aerian din Marea Neagră, îndiferent de evoluțiile înregistrate în celelalte state riverane, membre sau partenere NATO.

 

Federația Rusă va disloca avioane de vânătoare Su-35S în Crimeea

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE