30 octombrie 2019

Sursa: iz.ru, remnmilitaryblog.com

 Aviația navală a preluat apărarea granițelor rusești. Ministerul Apărării va desfășura în Regiunea Kaliningrad și în Peninsula Crimeea două divizii de aviație, cu state majore înalt tehnologizate și cu puncte de conducere. Formarea marilor unități se va încheia până la sfârșitul anului 2019. Toate avioanele de luptă din aceste teritorii vor fi integrate într-un sistem unic. În caz de necesitate, militarii vor avea posibilitatea ca, în scurt timp, să crească forțele și să întărească apărarea. Noul sistem de conducere va permite preluarea sub comandă unică a unor regimente sau escadrile de aviație, aduse din alte regiuni. Potrivit experților Izvestia, întărirea componentelor de aviație reprezintă o reacție la întărirea forțelor NATO în regiuni de importanță strategică, aflate în apropierea granițelor ruse.

 

În Crimeea, potrivit surselor Izvestia din mediul militar, a fost luată decizia reînființării unei mari unități, care va fi succesoarea de drept a Diviziei 2 Aviație Navală N.A. Tokarev – Sevastopol. Aceasta a fost înființată cu 80 de ani în urmă, în compunerea Forțelor Aeriene ale Flotei din Marea Neagră și și-a încetat activitatea în anul 1996. Piloții marii unități, pentru curajul demonstrat în 1944, au primit denumirea de gardă.

 

În compunerea noii divizii va intra Regimentul 43 Aviație de Asalt. În dotarea acestuia se află bombardiere tactice Su-24 și avioane de vânătoare multirol Su-30SM, de generație 4++. Locul de dislocare a fost ales pe aerodromul Novofedorovka. De asemenea, divizia va prelua Regimentul 318 Aviație Mixtă. În dotarea acestuia se află avioane militare de transport An-26, avioane amfibie antisubmarin Be-12, elicoptere ambarcate antisubmarin Ka-27 și elicoptere de transport și luptă Ka-29.

 

În Regiunea Kaliningrad, potrivit datelor furnizate de sursele Izvestia din Ministerul Apărării, a început formarea Diviziei 132 Aviație Mixtă. În compunerea acesteia va intra Regimentul 4 Aviație de Asalt, dotat cu bombardiere de front Su-24 și avioane de vânătoare Su-30SM. De asemenea, din aceasta va face parte Regimentul 689 Aviație de Vânătoare, recent constituit. În perioada următoare, acesta va primi avioane modernizate Su-27SM și Su-35S. În sfârșit, în structura diviziei vor intra și Escadrila 396 Elicoptere Antisubmarin, Escadrila 125 Elicoptere și Escadrila 398 Aviație de Transport. Locul de dislocare al marii unități va fi la Cherniakhovsk.

 

Regiunea Kaliningrad și Peninsula Crimeea rămân zone potențial periculoase. Statele NATO cu care se învecinează acestea s-au consolidat din punct de vedere militar. Interesul Alinaței în aceste regiuni este confirmat de intensificarea zborurilor de cercetare efectuate de-a lungul granițelor ruse, a declarat pentru Izvestia expertul militar Dmitry Boltenkov.

 

“Aceste regiuni au aceleași probleme și rămân destul de vulnerabile. În aceste zone, NATO are un avantaj serios, atât în ceea ce privește sistemele de atac, cât și sisteme de cercetare. Consolidarea componentei de aviație reprezintă o încercare de a contracara aceste evoluții și de a crea un echilibru de forțe. În cazul unei agravări a situației, numai aviația poate fi transferată rapid aici. Prin urmare, cel mai probabil, acum întreaga componentă a aviației din ambele regiuni va fi subordonată flotelor. Acest lucru va îmbunătăți semnificativ interacțiunea dintre genurile de trupe și va face avioanele și elicopterele mai eficiente”, a spus Boltenkov.

 

Statele majore ale noilor divizii vor primi computere moderne, sisteme de comunicații și sisteme automatizate de conducere (ASU) a trupelor. Puterea acestora va permite conectarea tuturor unităților într-o singură rețea. La rândul lor, ASU ale diviziilor vor fi conectate la Centrul Național de Conducere a Apărării Federației Ruse.

 

ASU moderne permit constituirea unor baze de date în care sunt acumulate toate informațiile, atât despre trupele proprii, cât și despre cele ale adversarului. În acestea sunt actualizate permanent informațiile cu privire la toate avioanele și elicopterele care se găsesc pe aerodromuri și în aer, precum și despre forțele terestre, submarine, nave și chiar aparate cosmice cu destinație militară. În acest fel, conducerea diviziei va primi posibilitatea de a urmări situația în raionul acțiunilor de luptă, în regim de timp real. Noua abordare va permite coordonarea deplină a aviației în regiune, iar avioanele de luptă vor fi întrebuințate cu eficiență maximă. De exemplu, ASU poate ca, în regim automatizat, să redistribuie aeronavele în direcțiile cele mai periculoase. De asemenea, în sistem pot fi integrate noile escadrile sau regimente de aviație, care au fost aduse în sprijin. În această situație, Statul major al diviziei va ajunge să lucreze ca un hub de luptă, care va distribui aviația în funcție de situație.

 

Refacerea diviziilor de aviație în Federația Rusă a început în anul 2015. În timpul reformelor, marile unități și unități militare fuseseră lichidate, iar avioanele și elicopterele au intrat, din punct de vedere structural, în compunerea bazelor de aviație.

 

Structura pe divizii a conducere aviației a funcționat bine și, prin urmare, acum este introdusă în toate regiunile importante din țară, a declarat pentru Izvestia fostul comandant al Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, general locotenent Valeri Gorbenko.

 

“Divizia modernă are instrumente mai puternice de conducere, ceea ce oferă posibilitatea conducerii eficiente a aviației, pe un front mai mare. Astfel, comandanții pot redistribui rapid forțele între direcții. De asemenea, statul major poate planifica rapid operațiunile militare și transmite misiunile la unități. Este mai bine organizată cooperarea cu marile unități vecine, cu forțele terestre și cu flota. În sfârșit, mijloacele electronice permit gestionarea aviației eterogene în timpul operației, în toată adâncimea sa”, a spus Gorbenko.

 

În perioada sovietică, în Crimeea a fost dislocată Divizia 2 Aviație Navală N.A. Tokarev – Sevastopol. După anul 1991, aceasta a rămas în compunerea Aviației Flotei ruse din Marea Neagră. În perioada 1994-1996, conducerea diviziei și regimentele din structura acesteia au fost desființate.

 

Forțele Armate din Crimeea primesc acum în mod activ tehnică nouă. În peninsulă se fac pregătiri pentru dislocarea noilor avioane de vânătoare supermanevrabile Su-35S, cu care va fi dotat unul dintre regimente. Anterior, Ministerul Apărării nu a dezvăluit planurile de desfășurare a unor avioane de vânătoare de acest tip în Crimeea. Prin apariția în regiune a unor astfel de avioane moderne se va întări în mod semnificativ gruparea de aviație din sudul Federației Ruse. Avionul Su-35S este capabil nu numai să garanteze distrugerea avioanelor de generația a cincea, ci și să distrugă eficient ținte terestre și de la suprafața apei, ceea ce este deosebit de important pentru controlul spațiului aerian situat deasupra Mării Negre.

 

 

 

Federația Rusă va forma noi divizii de aviație în Peninsula Crimeea și în Regiunea Kaliningrad

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE