28 octombrie 2019

Sursa: mil.ru, tass.ru, remnmilitaryblog.com

 Comandantul-șef al Forțelor Navale ale Federației Ruse, Nikolai Evmenov, a declarat, pe 28.10.2019, că Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg va începe, la 01 noiembrie, construirea simultană a submarinelor diesel-electrice Ufa și Magadan, Proiect 636.3.

 

Această declarație a fost făcută la sfârșitul unei consfătuiri desfășurate la șantier, pentru analizarea stadiului construirii unei serii de submarine destinate Flotei ruse din Oceanul Pacific. Între altele, au fost discutate o serie de aspecte privind întrebuințarea în timpul construirii acestor submarine de tehnologii, care să țină cont de particularitățile exploatării lor în condițiile specifice Extremului Orient.

 

Comandantul-șef al Forțelor Navale a declarat, de asemenea, că al doilea submarin Proiect 636.3 destinat Flotei din Oceanul Pacific, Volkhov, va fi lansat la apă în luna decembrie 2019.

 

Anterior, reprezentanții Șantierului Naval al Amiralității au analizat rezultatele testelor de stat ale primului submarin Proiect 636.3 construit pentru Flota din Oceanul Pacific, Petropavlovsk-Kamchatsky. Etapa navală a testelor de stat ale submarinului a fost încheiată pe 10 octombrie, în Marea Baltică. Submarinul și-a confirmat caracteristicile tehnico-tactice în timpul programului de testare, inclusi cele de scufundare. În prezent, pe submarin se desfășoară o revizie, care va fi urmată de finisaje fine. Testele de uzină de marș au fost efectuate cu submarinul în perioada august-septembrie 2019.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg îndeplinește o comandă de stat pentru constuirea a șase submarine diesel-electrice, Proiect 636.3, clasa Varshavyanka, destinate Flotei din Oceanul Pacific. Anterior, șantierul a îndeplinit o comandă similară, tot pentru șase submarine de acest tip, pentru Flota rusă din Marea Neagră.

Submarinele Proiect 636.3 sunt dotate cu complexul de rachete Kalibr-PL, care întrebuințează rachete de croazieră 3M14K.

Primul din cele șase submarine destinate Flotei din Oceanul Pacific, B-274 Petropavlovsk-Kamchatsky va fi introdus în înzestrare la sfârșitul anului 2019 sau începutul anului 2020. Al doilea submarin, B-603 Volkhov, va fi lansat la apă la sfârșitul acestui an și va fi introdus în înzestrare în 2020. Submarinele Ufa și Magadan, a căror construire va fi începută pe 01 noiembrie, sunt submarinele cu numărul trei și numărul patru. Se estimează că submarinul Magadan va fi lansat la apă în 2020, iar Ufa în 2021. Este planificat ca ambele submarine să intre în compunerea Flotei din Oceanul Pacific în anul 2021. Pentru ultimele două submarine, din care unul se va numi Mozhaysk, au fost încheiate contractele, iar construcția acestora va începe în 2020 și 2021. Livrarea lor este planificată pentru anul 2022.

Din calendarul prezentat mai sus, rezultă faptul că, la fel ca și în cazul submarinelor destinate Flotei ruse din Marea Neagră, submarinele Flotei din Oceanul Pacific vor fi livrate într-un ritm de două submarine pe an (în 2020, 2021 și 2022).

 

Federația Rusă va începe construirea a încă două submarine purtătoare de rachete de croazieră Kalibr

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE