21 ianuarie 2020

Sursa: ria.ru

 Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 21.01.2020, citând o declarație a comandantului-șef al Forțelor Navale ale Federației Ruse, amiral Nikolai Evmenov, că procesul de construire a celor două nave universale de desant (portelicoptere) va începe înainte de Ziua Victoriei.

 

“Construcția navelor va începe înainte de data de 09 mai. Este vorba despre un proiect absolut nou. Deplasamentul lor va fi de peste 20.000 de tone și vor avea caracteristici mai bune constructive, de navigație și operaționale (în comparație cu Mistral)”, a spus Evmenov.

 

În anul 2011, Rosoboroneksport și societatea franceză DCNS/STX au încheiat un contract pentru construirea a două portelicoptere. Prima navă, Vladivostok, trebuia să fie predată beneficiarului în luna noiembrie 2014, însă acest lucru a fost împiedicat de evenimentele din Ucraina și impunerea de sancțiuni împotriva Federației Ruse. Astfel, președintele Franței, Francois Hollande, a decis anularea contractului, iar Franța a plătit despăgubiri de aproximativ un miliard de euro.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Începerea construirii celor două nave universale de desant este planificată pentru luna mai 2020, la Șantierul Naval Zaliv din Kerci (Republica Crimeea).

Statul Major Principal al Forțelor Navale ale Federației Ruse a decis să păstreze pentru acestea denumirile de Sevastopol și Vladivostok, care urmau să fie atribuite celor două portelicoptere de tip Mistral comandate în Franța.

Navele vor avea următoarele caracteristici tehnico-tactice: deplasament de 25.000 de tone, lungime maximă de aproximativ 220 de metri, iar gruparea de aviație ambarcată va fi de peste 20 de elicoptere grele. Fiecare navă va putea transporta până la 900 de infanteriști marini și va avea o cală de andocare pentru vedete de desant.

La sfîrșitul lunii decembrie a anului trecut, adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, a declarat că un contract pentru construirea navelor universale de desant ar trebui să fie semnat în anul 2020.

 

Federația Rusă va începe construirea celor două portelicoptere înaintea datei de 09 mai

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE