16 septembrie 2019

Sursa: tass.ru, remnmitaryblog.cm

În cadrul unui interviu acordat gazetei RBK și publicat pe 16.09.2019, directorul general al societății ruse Rosteh, Serghei Cemezov, a declarat că producerea în serie a noilor sisteme de rachete antiaeriene S-500 va începe în a doua jumătate a anului 2020.

 

“Eu cred că producerea în serie va începe peste un an”, a precizat Cemezov răspunzând la o întrebare în acest sens.

 

Potrivit precizărilor sale, în următorii cinci ani, Federația Rusă nu va exporta aceste sisteme, urmând ca în primul rând să fie asigurate trupele proprii și abia ulterior să fie vândute și în străinătate. În același timp, Cemezov a precizat că, în prezent, sistemele de rachete antiaeriene S-400 sunt foarte solictate la export.

 

La sfârșitul lunii aprilie, ministrul industriei și comerțului, Denis Manturov, a anunțat că dezvoltarea sistemului S-500 se află în stadiu final. Anterior, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a spus că livrarea la trupe a noilor sisteme va începe în anul 2020. Pregătirea specialiștilor pentru desrvirea noilor sisteme are loc, începând din anul 2017, la Academia Militară a Forțelor Aerocosmice din Tver.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Specialiștii militari ruși apreciază că sistemele de rachete antiaeriene S-500 sunt gata pentru producere și exploatare, însă conducerea militară nu dorește încă să le promoveze pentru a nu afecta potențialul de export al sistemelor S-400.

În această perioadă, se încheie dotarea trupelor ruse cu sistemele de rachete antiaeriene S-400 și se realizează o serie de contracte pentru exportul acestora. După ce au fost livrate Republicii Belarus și Chinei, sistemele S-400 sunt în curs de transfer către Turcia, după care vor fi exportate în India.

Federația Rusă intenționează să exploateze în paralel sistemele de rachete antiaeriene S-400 și S-500, urmând ca primele să îndeplinească misiuni de apărare antiaeriană, iar celelalte misiuni de apărare antirachetă.

 

Federația Rusă va începe producerea în serie a noilor sisteme S-500 în a doua jumătate a anului 2020

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE