01 iulie 2019

Sursa: tass.ru, tvzvezda.ru, remnmilitaryblog.com

În cadrul unei emisiuni a postului de televiziune Rusia-24, președintele corporației Rosteh, Serghei Cemezov, a anunțat, pe 30.06.2019, că, în scurt timp, Federația Rusă va începe producerea noilor sisteme de rachete antiaeriene S-500.

 

“Sunt create armamente noi, moderne. De exemplu, acum avem posibilitatea să vindem S-400și tot acum începem deja să producem S-500”, a declarat Cemezov.

 

Cemezov nu a dezvăluit caracteristicile noului sistem, spunând doar că bătaia modelului S-500 va fi mai mare decât cea de la S-400.

 

Potrivit declarațiilor șefului Rosteh, noile sisteme vor fi introduse în înzestrare după finalizarea testării acestora.

Anterior, vicepremierul rus, Iuri Borisov, declarase că testarea cu succes a sistemului de rachete antiaeriene S-500 va permite începerea livrărilor la trupe mai devreme decât era planificat, urmând ca militarii să le primească deja în anii viitori. Potrivit precizărilor sale, în prezent are loc testarea diverselor elemente ale sistemului S-500, cu efectuarea lansărilor noilor rachete, care nu au analog în lume.

 

Ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a declarat că livrarea de sisteme S-500 la trupe va începe în anul 2020. Complexele au fost dezvoltate cu posibilitatea exploatării în următorii 25 de ani. În presa occidentală au apărut informații potrivit cărora noua rachetă antiaeriană pentru sistemul S-500 a fost lansată la o distanță de 481,2 kilometri, ceea ce înseamnă cu 80 de kilometri mai mult decât racheta sistemului S-400.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Federația Rusă intenționează să exploateze în paralel sistemele de rachete antiaeriene S-400 și S-500.

În timp ce sistemul S-400 va fi întrebuințat, în principal, pentru misiuni de apărare antiaeriană, S-500 va fi folosit pentru apărarea antirachetă și antisatelit.

Probabil, ca și în cazul sistemului S-400, primul regiment dotat cu sisteme S-500 va fi operaționalizat în Regiunea Moscova, pentru apărarea capitalei Federației Ruse și a zonei industriale centrale.

Se estimează că racheta pentru sistemul S-500 va avea o bătaie de 600 de kilometri, față de 400 de kilometri în cazul sistemului S-400.

 

Federația Rusă va începe producerea sistemelor de rachete antiaeriene S-500

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE